Followers

Friday, October 29, 2010

17
Death Note

Salam Jumaat Berbahagia

kali kedua anis jadi bingung nak tulis apa..

jadi macam biasalah.. kalau dah bingung anis akan selak balik album lama tengok koleksi gambar-gambar..

welllllll... bab show off ni anis memang terer... hahahaha....

kali nie anis nak tunjuk gambar Death Note.. korang tau tak Death Note tu apa? alaaa... buku yang tulis nama orang pastu dalam masa beberapa saat orang tu diserang sakit jantung dan mati...

giler hebat kan buku nie... tapi.... percayalah bahawa Tuhan itu adalah lebih berkuasa...

anis bukan nak tunjuk filem atau anime tapi.. anis nak tunjuk koleksi anis.. buku Death Note tu sendiri...

taraaaaaaa..................

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
(saje kasi panjang-panjang biar nampak panjang ckit entry nie)


buku nie anis ngan adik beli.. harga rahsia.. hehehe.. teruja taw masa jumpa... macam tak sangka... alamak.. lupa nak kasi tunjuk rupa dalam...

rupa memang sama macam kat dalam cite... segala tulisan yang Yagami Light dah tulis ada dalam buku nie.. kira macam yang pada anis ni, buku Death Note kepunyaan Yagami Light yang tak percaya dengan undang-undang... korang nak tengok?? lau nak vote ramai-ramai... nanti anis post untuk next entry... lau tak nak takpe.. hahahaha --------> xbleh blah ayat..

okies.. tu jek... nak kacau orang lagi nie.. bubye!!!

dari papan kekunci: hoyeaaaahhhh!! esok lusa cuti...... hakhakhak..

Thursday, October 28, 2010

15
Saya Rindu Mereka

Salam Khamis Berbahagia..

tadi blogwalking ke umah tok esah ngan cyl.. entry dorang berkenaan dengan persahabatan... entah kenapa entry dorang buat anis rindu giler ngan member lama. tapi, entry ni bukan sebab anis nak tiru entry dorang ke apa.. bukan2.. harap jangan salah sangka yea.. sweetstobery.. lama tau tak dapat lepak ngan korang..

dedicated to lya, cekda, ekeen, liyana, leha n nana..

baru tadi anis tinguk-tinguk balik gambar kita together-gether... banyak sebenarnya benda kita dah kongsi bersama..dalam diam, perjalanan hidup yang penuh liku telah merapatkan ukhwah antara kita..

ingat lagi tak masa kiter join game bowling di KP? syok kan... anis pun pertama kali pegang bowling masa tu.. longkang tatap target utama.. tp xkisahlah tu sume.. sebab raja longkang pun tatap balik bawa hamper. antara kiter ada yang dpt kan title raja longkang tu? hahaha..


wooo.. paling tak boleh lupa kita berjaya organize holiday kita sendiri ke sunway lagoon.. cool habis!! memang seronok.. holiday 3 hari 2 malam.. kita stay kat sun inn hotel.. ulang-alik ke sunway jalan kaki jek.. sumpah tak tipu memang kaki rasa nak tercabut tapi itu semua bukan masalah utama. yang penting kenangan bersama korang..


ingat tak gambar nie?? 1st tyme sampai isi perut kat McD, ngan cousin leha colin, pastu kiter g Petaling Street.. xcited nak beli spek itam.. sampaikan abg yang jual tu pun naik pening.. rileks bang.. kami sume beli spek abg tu.. untung abg.. peace!!


okey.. 1st tyme jejakkan kaki ke sunway.... siap ngan beg-beg skali kiter sebat masuk dlm shoping kompleks.. xsabo2.. padahal bleh jek check in hotel dulu... hahaha


ini muka sebelum masuk sunway.. datang punyelah awal. siap tunggu kat depan pintu pagar tu sebab sunway belom buka lagi.. excited x? hahaha.. tapi kitorang dapat tinguk persembahan pembukaan taw... dari awal pagi sampai petang baru kuar.. sampaikan nak berjalan pun tak larat.. memang lepak habis.. tapi tu sume bukan masalah.. janji enjoy kan... malam tu siap main ice skating lagi... syokkk la korang!!!!!


bukan tu je holiday kiter.. di saat-saat akhir sebelum melangkah keluar dari UTM pun sempat kiter g mandi pantai kan3.. Jason Bay Beach Resort.. kali ni dengan beberapa rakan coursemate... siap ada barbeque... tapi anis memang tak akan lupa saat dan waktu ni.. sebabnyeeeee........


taraaaa..... okies... my besday... korang pakat baling tepung... giler bermandi tepung.. rasanya tak cukup tanah anis lari masa tu.. nasib baik korang tak pakat campak anis dalam laut kan tyme tu.. lau tak memang bermandi obor-obor anis.. hahaha.. memang tidak adil lau anis sorang yang bermandi tepung, korang pun wajib tau kena... tapi... semua tu memang terbaek~~~~~ sob3... sesungguhnya saya sangat terharu waktu itu..


kenangan yang nie sampai bila-bila anis tak kan lupakan.. perlawanan futsal antara SHF dan SHD (lau tak salah la).. jangan ingat kiter kaki bangku... kiter menang taw!!!! kejuaraan memihak pd SHF.. memang yang terbaek. tapi tak bleh blah ingat lagi kiter kena marah ngan pak guard UTM? hampir gak kena kejar ngan dorang.. apa taknya lepas menang game kunun-kunun nak celebrate n nak mkn luar. haram jadah okey, tyme tu dah dekat pkul 12 tengah malam, confirm tak bleh kuar. lagi menambah kehanginan pak guard bila kiter men hentam jek langgar tahanan pak guard tu dengan 6 motor yang dibawa oleh minah rempit.. gilerr..tyme ni lau kasi toreh tangan ni memang tak kuar darah.. cuakkk wwoooo dlm berani tu.. tyme tu mak mertua tinguk pun memang tak pikir panjang.. terus di reject!!!! balik UTM dengan selamba bagi peace kat pak guard scan kad matrik.. nasib baik pak guard tu dah sejuk sebab tinguk muka minah rempit yang cun-cun.. hahaha..


SHF ke bintang!!!! Bebeh!!!


korang tau tak nape anis buat benda nie? teda sebab lain.. hanya ada satu sebab utama... saya rindu sangat ngan semua.... always keep in touch k semua.. ukhwah yang terjalin atas nama Allah s.w.t. InsyaAllah ikatannya akan tetap utuh.. terima kasih kepada semua di atas segala, sokongan dan dorongan serta kenangan yang terindah.... semoga kalian akan terus melangkah menuju haluan masing-masing dan berjaya mencapai impian yang terukir indah.. doa saya untuk kalian tidak pernah putus... berpegangla pada satu kata... u'll never walk alone.. jaga diri n May Allah always bless u all... mmmuuuaaahhhh!! hahahaha

dari papan kekunci: hopefully, perancangan kiter ntuk next weekend menjadi kenyataan!!!! tak sabo nie!!! uissshh.. panjang nye entry nie.. malu2.. hahahaha


12
Buat Insan Yang Disayangi (EGBB)

Bila terbaca berita-berita hari ini, kisah pembuangan bayi yang tidak berdosa semakin berleluasa di sana-sini.. tatkala itu hati ini hiba merasa terharu tatkala melihat wajah kedua ibu dan ayahku yang tersenyum memandangku..
masih lagi aku dapat menyentuh, memeluk, mencium dan merasai belaian mereka walaupun aku kini telah dewasa..

terima kasih ibu kerana memelihara dan membawaku kemana sahaja ibu pergi selama sembilan bulan aku didalam kandunganmu..
terima kasih ayah kerana lahirnya aku didunia aku dapat mendengar suara memuji Allah s.w.t. dari launganmu di telinga ku..
terima kasih ibu dan ayah kerana sanggup bergolok gadai memberikan yang terbaik membesarkan aku dan adik-adikku sehingga kami berjaya melangkah mancapai tangga impian kami..

tatkala aku menangis mengalami masalah pernafasan dikala kecilku, kamulah yang tegar membawaku ke klinik bagi memberikan rawatan yang terbaik agar aku dapat kembali sihat..
tatkala motor menjadi pengangkutan utama kita, masih tegar kamu membawaku berjalan memberikan keceriaan dan kegembiraan..
apabila aku mahukan sesuatu yang diluar kemampuanmu, sungguh lembut pujukanmu berharap aku dapat bersabar untuk memperolehinya..
semasa aku takut memulakan alam persekolahan ku, engkau jugalah yang menemani dan memimpinku untuk terus melangkah..
dikala aku gagal mencapai apa yang aku ingini, tiada yang lain, engkau jualah yang memberiku semangat agar aku terus bertekad tidak mudah putus asa mengejar bintang di langit itu..

dan hari ini.. terima kasih ayah dan ibu..
kerana kalian aku dapat mengenali siapa itu Pencipta dan pesuruhNya..
kerana kalian aku dapat kesempurnaan hidup yang tidak terhingga ini..
kerana kalian aku bisa berdiri teguh mengharungi segala dugaan dan cabaran yang melanda..
dan kerana kalian jugalah aku dapat terus bernyawa menikmati keindahan alam ciptaan Allah s.w.t. ini...
sesungguhnya aku tahu dan aku sedar betapa besar pengorbanan kalian berdua..

Ya Allah ya tuhanku...
ampunkanlah dosa kedua ibu bapaku..
kasihanilah mereka sepertimana mereka mengasihaniku sewaktu kecilku..
hubungkanlah mereka dengan taliMu..
berikanlah mereka kesejahteraan hidup didunia dan akhirat..
hindarilah mereka dari siksa api nerakaMu..
panjangkan usia dan murahkan rezeki mereka berdua..
semoga mereka akan terus tabah mengharungi liku-liku kehidupan ini..

Ya Rahman Ya Rahim...
hanya satu ku pohon dariMu untuk diriku..
jadikanlah aku dan adikku anak yang soleh dan solehah yang sentiasa mentaati kedua ibu bapaku dan sentiasa berusaha memberikan yang terbaik untuk mereka..

Ibu Ayah..
jasa dan pengorbananmu tidak mungkin akan dapat terbalas walau dengan segunung intan permata..
hanya doa dan tulus ikhlas dapat aku sampaikan memastikan diri kalian akan terus berbahagia membesarkan kami bertiga.. anak-anakmu..
Nur Khairunnisa Hj. Sukarti
Nur Liyana Nadzirah Hj. Sukarti
Nur Liyana Aqilah Hj. Sukarti

buat insan yang kami sayangi hingga hujung nyawa kami..
Hj. Sukarti bin Kandari
Normalah binti Sikom


Dari Papan kekunci: Entry ni anis dh terbitkan dulu masa mula-mula anis dalam dunia blog dan bertarikh 23/8/2010 tak percaya? silalah mengembara ke tarikh tersebut di blog ini.. hikhikhik. kenapa anis post lagi ek? sebab... anis tertarik dengan contest Hiro dari blog Akal Tunjang. tarikh tutup 31 Oktober 2010. nak tau contest ni pasal apa? silalah berkunjung ke Akal Tunjang. dan akan mengetahuinya... hikhikhik..



P/S untuk Hiro: entry ni tak la entry yang menyebabkan orang yang membacanya gelak bagai.. tapi anis suka entry nie, sebab entry nie anis buat secara spontan tanpa berfikir panjang dan anis sangat teruja.. hahahahaha.. harap anda terima yea!!! peace bro! oh.. lagi satu.. sory.. anis tak dpt tag lg 3 org untuk join contest nie.. tapi anis hrp semua yang baca entry anis dapat join.. hehehehe


Wednesday, October 27, 2010

12
Makan Tyme

salam rabu berbahagia...

kali ni bersiaran di opis. mata pun dah okey ckit. terima kasih di atas doa semua.. (^__^).

semalam adik anis balik dari matrik tangkak. bercuti pertengahan sem lebih kurang 2 minggu.. hoyeaaahhhh!!! saya sangat gembira sebab ada teman untuk bergosip. hikhikhik. hilang rasa kesunyian. ooo... jangan ingat anis pilih kasih ngan adik bongsu. tidak-tidak! bukan begitu. semua sama je, cuma mungkin umur dan kematangan yang membuatkan anis lebih suka berborak dengan kak aina. (panggilan kakak di awal nama kami telah dipraktikkan oleh ibu ayah kami sejak dari kecil lagi tanpa mengira umur, jadi kami dah biasa bahasakan diri dengan "kak" untuk memanggil adik-adik yang lain. ibu ayah cakap tak suka panggilan along, angah, acik, bla, bla, bla, sebab nanti nama kami ilang.. hehehe... tak kisah la tu)

hehehe.. cut it off... 23 oktober ritu besday qila yang ke-13 tapi kami tak celebrate coz we are waiting for kak aina balik untuk celebrate sama-sama. n then semalam kak aina balik, cepat-cepat qila tuntut minta belanja pizza. selera beso habis my sis kan. yang ni dia tuntut ngan ayah. ngan anis lain plak... dia bleh kias-kias dah lama tak makan Sushi King.. adeeiiiiii.... sushi king ni memang feveret kami adik beradik. tapi sebulan sekali atau dua bulan sekali je kitorang akan melepak dan menelan segala benda kat sushi king. kadang-kadang sampai berejam-jam duduk kat dalam. hahahaha... okeyla qila nanti akak akan pertimbangkan permohonan kamu tu yea.. ngidam ekk....  tapi lau dapat sushi king hadiah lain kira burn okey?? ngeh3...

jangan ingat mata sakit tak boleh berjalan... peluang yang ada jangan disia-siakan... hahahaha


okey.. ni la yang diraikan... tanda peace wajib ada.. muka memang cukup bahagia sebab berjaya mengepow duit ayah.....


yezzaa... kami tumpang gembira, sebab dapat makan freeeeeeee..... opsss... mata kanan anis terpaksa ditutup atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan... hikhikhikhik


our beloved ibu ngan ayah!!! actually, gambar nie telah ditangkap beberapa kali, sebab nak capture mimik muka ayah yang paling baik.. but... tetap ni jugalah hasilnya... gambar lain terpaksa direject sebab ayah anis memang suka buat mimik muka pelik bila nak amik gambar.. last-last ibu ngan anis sekali give up... nah! amikla gambar nie... hahaha


last sekali.. tepek juga gambar nie.... hepy belated besday sis... gud luck for your exam.. study smart.... rajin-rajin baca sejarah mulai sekarang yea!!! peace!!!

dari papan kekunci: anis ngan kak aina ngah susun program kitorg untuk weekend nie... hoyeaaahhh!!!!!

Tuesday, October 26, 2010

6
Terima Kasih Untuk Semua

salam selasa....

hari ni anis tak sempat nak jengah-jengah blog hinggalah saat ini... terharu dengan rakan-rakan yang bertanya khabar anis hari ni.. almaklumlah dah dua hari anis mengadu sakit mata kat rakan-rakan blogger (tak malu.. merengek-rengek macam budak kecik) apa aku kesah... anis suka macam nie.. hahahaha...

actually, dah 3 hari anis sakit mata, tapi bukan sakit mata yang merah-merah pastu bangun tido ada banyak "gam UHU" kat kelopak mata sampai nak buka mata pun tak boleh tu. hanya kelopak mata kanan anis je yang sakit sampaikan membengkak hingga tertutup segala pandangan. "gam UHU" semua tate ek. selamatt... hahaha.. tapi memang cukup kelakar la... apa taknya mata sebelah jek buka, lagi sebelah tutup rapat. malu oooo...

hari 1st membengkak anis selamba lagi sebab rasanya ada 'urang' kiss anis malam malam tanpa kebenaran. tak pun tedy anis sayang lebih durang bagi big hug kat anis. hikhikhik.. tapi bila hari kedua makin rapat tutupnya anis terpaksa g klinik amik MC doktor. bila tanya doktor punca sakit, doktor pun x pasti.. erkk...?? no komen... okeyla, dapat ubat antibiotik ngan gatal (agaknya sebab anis ni gatal sangat, suka skodeng bujang teruna.. hahahaha) pastu, ingatkan hari ni bangun tdo dah boleh melihat dengan jelas, terang dan nyata.. rupanya tidak lagi... OH NOOOO!!!!

nak tak nak.. keje kat opis dah berlambak-lambak. kesian kat bos yang dah tak tentu arah, anis pergi gak opis. siapkan apa yang patut. settlekan segala fail dan dokumen dan bergegas pulang semula ke rumah.. sebenarnya boleh je stay kat opis, cuma dalam keadaan macam nie, anis berasa kureng selesa untuk berdepan dengan orang ramai.. nasib baik ada spek boleh cover ckit mata nie. takla jelas sangat matanya.



dia lah yang banyak membantu saya, memberikan saya keberanian untuk keluar dari rumah.. hahahaha.. terima kasih ye encik spek... oooo.... mesti ada yg ingat spek ni anis beli semata-mata untuk cover mata anis... bukan2... ni spek anis masa belajar. cuma anis tak suka pakai spek.. rimas.. bila terdesak dan bila di kuliah tahap pemandangan anis tak tercapai baru anis guna spek ni. oh lagi satu, masa drive pun anis akan pakai sebab silau..

okey tu je nak cakap.. thanks a lot ntuk semua yang bertanya khabar.. doakan anis cepat sembuh ek.... (^___^)

dari papan kekunci: psssstttt... jangan persoalkan nak tinguk gambar mata anis.. giler huduh.. hahahaha


Monday, October 25, 2010

11
Tag Mencari Identiti Blogger Yang Hilang

salam isnin semua...

hahahaha.. anis xmo cite panjang mesti dah ada yang cukup familiar ngan tajuk entry tu kan.. nampaknya kali nie anis plak yang kena... fuuuhhhh. sebelum ni asyik senyum-senyum je baca entry orang yang kena bercerita 25 benda pasal diri dorang. tup tup anis pun kena jugak la... orang yang telah tag anis untuk buat benda nie ialah silah!!! thanks la silah sebab benda ni akak dapat mengisi sedikit masa terluang... hahaha.. peace!! okey silalah menjemukan diri anda membaca yea...

  1. segala yang tercatat di no 2 hingga 11 merupakan entry sebelum ini, anis cuma kopi n teh sahaja untuk permulaan... (^__^)
  2. anis suka window shoping dan berjalan-jalan (lepak sorang-sorang pun anis tak kisah janji dapat kuar jalan-jalan)
  3. seorang yang tak boleh berenggang dengan henfon, even kadang-kadang henfon tak berbunyi pun satu hari.. hehehe.. (anis ada 2 henfon, 2 nombor)
  4. i fall in love with red n white....
  5. seorang yang tak berapa reti duduk bersila.. kui3 (fact ni nampak kejam kan). jadi janganla rasa anis ni terlalu bersopan bila duduk bersimpuh, sebab bila anis bersila giler hodoh!!! hahahaha
  6. saya seorang yang sangat suka bagi nama kat semua barang. bila ada nama anis akan jaga benda-benda tu lebih kadang-kadang buat macam kawan sendiri. hihihi
  7. saya seorang yang suka mengelamun dan berangan (sampaikan dulu masa sekolah kena baling kapur ngan cikgu sebab cikgu panggil anis tak dengar)
  8. peminat fanatik jdorama, j-pop ngan manga (anis dah berhabis beratus-ratus ringgit untuk semua ni.. heheheh)
  9. sangat alergik dan tak suka pegang kertas yang baru kuar dari mesin photostat, yang panas-panas tu... bila pegang je bulu roma akan tegak.. hahahaha.. xtau kenapa..
  10. i hate cicak very-very much!!!!!!!!!! huuhhh!!
  11. anis memang sangat-sangat suka dan sayang tedy bear! tedy bear taw bukan barbie doll.... (anis suka bagi nama kat setiap tedy bear n bercakap ngan dorang.. )
  12. mula dari no ini anis dah mula kena berfikir semula pasal diri anis.. hehehe
  13. ketika entry ini ditulis, anis sedang MC sebab sakit mata!! arghhhhh!! demmm.. i hate... rimas giler...
  14. saya seorang yang single (sesi mempromote diri, sebab xtau nak cakap apa.. hahaha)
  15. anis suka berlagak tabah dan cekal tapi sebenarnya tak langsung..! jauh panggang dari api.. hahahaha
  16. anis tak reti makan ubat berbentuk pil melainkan segala ubat berbentuk cecair.. susah oo nak telan.. korang tak rasa macam tu ke?
  17. hanya nama anis je dalam adik beradik takde "liyana".. nape ek?
  18. woooo... anis dah tongkat dagu berfikir nak cakap apa lagi nie...
  19. anis xboleh tengok filem 18sg, ataupun yang mempunyai unsur-unsur kekejaman dan pembunuhan, confirm dalam wayang tu anis akan menangis giler-giler...!!
  20. dilahirkan dan dibesarkan di Kota Tinggi, Johor..
  21. pernah belajar di matrikulasi changlun, kedah..
  22. seorang yang begitu teruja dengan sabah.. erkkkk.. apa kes??? ntahh.. hahahahaha
  23. meminati bidang tarian, pernah menari tarian zapin, kurik kundi, daling-daling(sabah) semasa di utm... tapi keras je macam tunggul kayu.. hahaha
  24. seorang yang panas baran sehingga apabila mencapai tahap maksimum, ibu akan kawal saya untuk berpantang dalam makanan sebab makanan juga akan menjadi faktor utama terjadinya panas baran... hehehe...
  25. anis yang dikenali dalam penulisannya seperti sekarang ini adalah berbeza dengan anis yang anda temui di luar.. sebabnya bila jumpa face to face anis akan jadi seorang yang sombong dan tak banyak cakap.. (kebanyakan orang akan cakap macam nie) hehehe
yeaaaahhhhh!!!! dah habis 25... fuhhhhhh... lega rasa.... kecik besar je anis nampak tulisan ni semua dengan kadar penglihatan sebelah mata... aishhhhh!! rimas2...

hmmm.. sebenarnya anis kena tag lagi 25 orang untuk buat perkara yang sama... malangnya, anis xtau nak tag sape dah.. makanya.. anis persilakan siapa sahaja yang membaca entry ni untuk buat juga... hikhikhik... sory yea silah... bleh kan wat macam tu? hihihihi...

dari papan kekunci: busan la plak kena duduk rumah jek... huhuhuhu...



 

Sunday, October 24, 2010

10
Award Best Friend Online

lalalalalalalalalalala....

salam hujung minggu semua..

nampak ayat atas tu? meansssss.. anis hepy.. hahaha.. nampaknya permulaan dan akhir minggu ni memang masyukkkk untuk anis.... bergumbira ria..

sekali lagi anis diberi award!! kali ni award dari sigu maisyah dari blog Segala Yang Ku Ada... toceh!! toceh!! eh lupa nak bagitau award apa... Award Best Friend Online..! hoyeahh..

tapi macam biasa la ada beberapa task yang anis kena selesaikan terlebih dahulu...

Write 5 interesting facts about the person who gave u this award


dedicated untuk sigu maisyah, this is for you.. (^___^)
 
  1. seorang cikgu sains yang mengajar di Sabah (anis tau dari apa yang cikgu story.. hikhikhik)
  2. ada 2 orang anak (sangat kiut tau anak sigu maisyah, sampaikan kf pun jatuh cinta..)
  3. seorang yang peramah dan baik hati (sigu suka tinggalkan komen dan dtg tempat anis. tenkiu sigu)
  4. ada sorang anak murid yang sama nama dengan anis (kem slm sama dia aaaa)
  5. anis senang untuk berborak dengan sigu dan tinggalkan pesanan kat blog sigu (mungkin sebab saya pernah bercita-cita nak jadi cikgu tp x kesampaian.. hahaha)
Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby


hmmm.... 10 benda ek... errrrr.....
 
  1. anis suka window shoping dan berjalan-jalan (lepak sorang-sorang pun anis tak kisah janji dapat kuar jalan-jalan)
  2. seorang yang tak boleh berenggang dengan henfon, even kadang-kadang henfon tak berbunyi pun satu hari.. hehehe.. (anis ada 2 henfon, 2 nombor)
  3. i fall in love with red n white....
  4. seorang yang tak berapa reti duduk bersila.. kui3 (fact ni nampak kejam kan). jadi janganla rasa anis ni terlalu bersopan bila duduk bersimpuh, sebab bila anis bersila giler hodoh!!! hahahaha
  5. saya seorang yang sangat suka bagi nama kat semua barang. bila ada nama anis akan jaga benda-benda tu lebih kadang-kadang buat macam kawan sendiri. hihihi
  6. saya seorang yang suka mengelamun dan berangan (sampaikan dulu masa sekolah kena baling kapur ngan cikgu sebab cikgu panggil anis tak dengar)
  7. peminat fanatik jdorama, j-pop ngan manga (anis dah berhabis beratus-ratus ringgit untuk semua ni.. heheheh)
  8. sangat alergik dan tak suka pegang kertas yang baru kuar dari mesin photostat, yang panas-panas tu... bila pegang je bulu roma akan tegak.. hahahaha.. xtau kenapa..
  9. i hate cicak very-very much!!!!!!!!!!  huuhhh!!
  10. anis memang sangat-sangat suka dan sayang tedy bear! tedy bear taw bukan barbie doll.... (anis suka bagi nama kat setiap tedy bear n bercakap ngan dorang.. )
Pick your 10 most deserving recipients and describe them


oryte.. macam biasa... anis pun nak share dan anugerah kan award ni ntuk rakan-rakan blogger yang lain.... tapi anis tak buat research samada dorang ni dah pernah terima award ni ke blom... anis bagi je la ek.. mereka ialah:
  1. mr. warload (sangat baik hati, orang 1st bagi award kat anis)
  2. silah (satu-satunya blogger yang panggil anis akak. hihihi.. she really nice!)
  3. Cecilia (my darling... kawan maya anis dari sabah.. really sweet person!)
  4. tok esah (atok ni sangat peramah taw, dia share link anis kat blog dia. thanks tok)
  5. matghanu (rajin ziarah anis dan meninggalkan pesanan2 berharga)
  6. afzan (suka tengok gambar-gambar yang dia snap, chantek dan smart!)
  7. ctcheery (my beloved friends from UTM, this is dedicated for u)
  8. qila (she is my sreal sister, masih baru dlm dunia blog, disebabkan semalam besday dia jadi anis bermurah hati bagi dia award nie.. hehehe)
  9. biskut (anis baru kenal ngan biskut, sian dia kena ditugaskan ke tanjung sepang, sekarang anis ngah berusaha search info psl tanjung sepang ntuk biskut. peacee!)
  10. panadol (cik panadol memang rajin layan anis yang ntah pape nie.. thanks yea!)
yeaaahhhh!! selesaiii!!! sekali lagi terima kasih banyak2 ntuk sigu maisyah atas award yang cukup bermakna nie... eh lupa... ni la awardnya.. untuk semua rakan blogger yang telah ditag sila sudi2kan diri anda untuk ambil yeaa... hehehe


dari papan kekunci: mata anis bengkak sebelah... tyme wekeend ni la plak.. terpaksa batalkan plan nak melepak... arhhhh!!!!!! bencii!!!!



Friday, October 22, 2010

11
Saya Yang Bingung

Salam semua

saya pemilik tempat ini

saya seorang yang baik

tapi kadang-kadang saya nakal

sampai satu tahap saya akan jadi degil

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
anis tataw nak cakap apa sebenarnya... hahahahaha....

cuma nak gitau yang anis rindu nak main game ni.....


dari papan kekunci: Jerebu di Kota Tinggi menyesakkan nafas dan pemikiranku... huhuhuhuhu

Thursday, October 21, 2010

11
Nadzirah Aqilah

Salam khamis yang berbahagia.. (^___^)

mood berbahagia dan berbunga-bunga malah ber lalalalala masih lagi terasa hari ni.. ditambah-tambah dengan makan tengahari ini telah disponsor oleh bos saya yang paling baik hati serta pemurah. sebidang pizza hut! Hooyeahh!! hoyeaahh!! banzai!! banzai lagi!! memang confirm buang terus mood diet hari nie.. kuang3.. blurrpp.. opss.. sory.. sory.. kenyang dah nie.. tehee...

oryte.. fokus semula kepada tajuk utama.. NADZIRAH AQILAH. dalam 2 minggu kebelakangan ni nama tersebut telah mengelirukan beberapa rakan blogger. sory ye. anis rasa kalau anis jadi anda semua pun anis akan mengalami kekeliruan. lebih-lebih lagi bila kita nak berborak. nak panggil apa? nadzirah? aqilah? anis? hehehe.. makanya.. hari ini anis akan explain sedikit pasal ketiga-tiga nama tersebut...

*drum roll*

pertama kali blog ini dibuka nama blog ini ialah Nadzirah Aqilah. nama yang dicuri dan diciplak dari 2 orang adik anis. bukan sorang tau tapi dua orang. apsal nak guna nama dorang plak? sebabnya.... errr.. ntah... no reason.. mungkin sebab sayang dorang lebih kot. ngeeeeeeee.... tapi dipertengahan kembara nama blog ni Anis tukar jadi From Kota Tinggi With Love sebab saya berbangga dilahirkan dan membesar di Kota Tinggi, Johor. cheewahh! tapi dalam masa yang sama masih mengekalkan url blog nadzirah-aqilah.blogspot.com.

kalau ada yang perasan, waktu awal-awal anis dalam dunia ni, anis akan tinggalkan link kat SB ataupun CB blogger lain dengan nama anis tapi sekarang anis dah tukar guna nadzirahaqilah. saje nak nyusahkan diri taip nama panjang-panjang. lagipun kata sayang adik lebih. hahahaha.. bohong! bohong! dusta semata! sebenarnya, anis ada jumpa beberapa rakan blogger yang juga menggunakan nama anis. bangga ooo! bila ada nama sama terus anis terjah blog dorang. tapi sebenarnya yang buat anis tukar nama tu ialah sebab anis pun kadang-kadang naik konfius, anis yang dorang maksudkan tu saya ke? anis sedar benda nie bila anis join contest n then ada nama anis sebagai pemenang. lebih seploh kali pengecaman nama dibuat. kahkahkah. dan akhirnya nasib baik memang anis. makanya, untuk blogwalking anis akan gunakan nama NadzirahAqilah. dan untuk entry dan perbualan anis akan guna nama saya sendiri!

dan bila dipendekkan cerita jadilah macam nie:

perkenalkan mangsa nama saya yang pertama!!!!
Nur Liyana Nadzirah Hj Sukarti a.k.a Aina Hj. Sukarti


mangsa nama saya yang kedua!!!!!
Nur Liyana Aqilah Hj. Sukarti a.k.a. Aqilah Hj. Sukarti



saya pencuri nama... taraaaaaaa....!!!!!!!
Nur Khairunnisa Hj. Sukarti a.k.a. Anis Hj. Sukarti



sekian, entry nama dari saya. anis memang suka menaip banyak-banyak sebab suka dengar bunyi papan kekunci ni keletak keletuk.. makanya jangan hairan dan pelik kalau setiap entry anis panjang berjela-jela sehingga menceah ke lantai bumi.. lalalalalalalala

dari papan kekunci: untuk pertama kali dalam sejarah, anis kena saman hari ni sebab tak pamerkan kupon parking. lupa lorr...

Wednesday, October 20, 2010

17
Anis lalalalalalala

Salam Sejahtera dan Salam Ceria *wink* *wink*

pagi-pagi rutin macam biasa sampai opis on komputer check email, check notification fb pastu menempek kat blog.

pssstt.. simalam aaaa... dalam pukul 11 lebih tiba-tiba ada topup RM10 dikalikan dengan 2 masuk dalam akaun maxis anis.. walawey.. berbunga ceria anis, baru berkerut kening cek kredit yang hampir ilang entah kemana tetiba bulan jatuh ke riba. anda nak tahu dari siapa? ingat lagi post ini? yezzaaaa.... hadiah cabutan bertuah anis telah selamat diterima dari Adyshariz pemilik A Story To Remember.. giler bha.. lalalalalalalala anis hari nie okeyyyy... thanks a lot!!!!

disebabkan hari ni mood lalalalalalala dan kebetulan ada rakan blogger nak tau anis baru lepas konvo dari mana, kos apa dan seumpama dengannya. berikut adalah maklumat yang anis kongsikan untuk semua yang ingin tahu..

IPTA : Universiti Teknologi Malaysia, Skudai, Johor
Fakulti: Fakulti Pengurusan dan Pembangunan Sumber Manusia (FPPSM)
Tahun: 2007-2010
Kolej Kediaman: Kolej Perdana (errrkk.. perlu ke ek? kui3)
Kos: Pengurusan Pemasaran (omputih cakap Marketing Management)
Kelulusan: Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Pemasaran
Umur: atas 20 bawah 25... hihihihihi

lagi satu, gambar konvo dari UTM baru sampai isnin lepas, nak share juga ek kat cni.... boley kan3...... anis letak nie.. anis letak taw..... anis letakkkk...... hahahahaha...  taraaaaaa......



ada tak yang perasan gambar tu anis ada ckit bongkok, konon nak bagi tanda hormat kat penyampai tu almaklumlah dia duduk tapi terbongkok sangat la plak.. kui3.. lagi satu... tengok muka kami berdua.. kalau perasan kami berdua sedang bergelak tawa, ingatkan nak betepuk tampar, pukul-pukul bahu ngan penyampai tu tapi ada plak nanti yang kena keluar dewan.. ngeh3.. peace yo!! apa yang kami borakkan ketika itu adalah rahsia sulit! (^___^)

nak tinguk lagi?? tak nak? nak letak juga!! hahahahaha...


ni gambar catwalk turun pentas... giegiel oooo turun pentas.. lau jadi model pertunjukan fesyen pun orang yang tengok live tak ramai macam ni... tu belum gambar kat 3 skrin besar dalam dewan plus beberapa tibi kecil kat luar dewan... rasa nak buat peace sekali dua kali kat kamera tapi dorang tak kira 1 2 3 pun nak snap gambar tu taw.. terus jek snap tu yang muka ntah pape keluar... adidididi... maluuu.. tapi nak letak juga.. hahahaha..

okeyla... anis nak lalalalalalala lagi... kui3...

dari papan kekunci: ada sepa-sepa mo ikut anis cilok lepak karok?? peace yo!!


saya yang lalalalala,

Tuesday, October 19, 2010

10
Warkah Untuk Kamu - Jangan Baca Warkah Ini

Salam Sejahtera..

Kehadapan saudara Daiki Arioka yang kini berada di Pulau Okinawa, Jepun. apa khabar saudara disana? saya harap saudara berada dalam keadaan yang sihat sejahtera di samping ahli keluarga yang lain. saya disini berada dalam keadaan yang sihat sejahtera cuma cuaca di Malaysia terutamanya di Kota Tinggi, Johor tidak berapa tetap. kadang-kadang mendung berselang-seli dengan bunyi guruh, kadang-kala panas terik, kadang-kala hujan hinggakan peramal kaji cuaca pun pening untuk mengeluarkan ramalan mereka dan ada juga yang terpaksa minta cuti sakit kerana diserang migrain. semua ini kuasa tuhan. kita meramal tuhan yang menentukannya.

oh ya.. sebelum saya terlupa. Hontouni Arigato diatas kesudian saudara membalas surat saya yang lalu. kiriman saudara telah selamat sampai ke rumah saya pada minggu lepas. tapi malangnya saya hanya menerima sepucuk surat dari saudara beserta dengan sebekas tupperware yang hampir kosong isinya. kiriman sushi dan juga bento yang saudara kirimkan untuk saya hanya tinggal beberapa keping rumpai laut sahaja. mungkin dalam perjalanan dari Jepun ke Malaysia, bungkusan makanan itu telah tercicir ke dalam mulut orang lain. tapi takpela, terima kasih tidak terhingga diatas kesudian saudara mengirim bekalan tersebut jauh dari Pulau Okinawa. rumpai laut yang tertinggal tu pun sedap rasanya. saudara kutip sendiri di dalam laut di sana? kalau tidak keberatan sudilah saudara kutipkan lagi dan pos kesini lagi. boleh saya buka bisnes rumpai laut sikit disini..

sebelum saya terlupa.. masih ingatkah saudara teman kita waktu kita sama menetap di Australia dulu, Rosemary? dia ada sampaikan salam untuk saudara. 2 hari yang lepas Rosemary ada menelefon saya menggunakan talian Skype di internet. dia telah berpindah ke rumah baru dan telah berjumpa dengan jiran yang baru. segalanya seronok bagi Rosemary, cuma dia ada sedikit berdukacita kerana kucing peliharaannya, John, kerap kali diserang selsema kerana pertukaran persekitaran yang serba baru mungkin. rosemary juga ada menjemput kita berdua untuk datang mandi di kolam renang rumahnya. katanya kolam renang itu ada ikan lumba-lumba sebagai teman barunya yang dihadiahkan oleh bapanya. saya rasa begitu teruja untuk bermain dengan ikan lumba-lumba tersebut. kalau saudara Daiki Arioka tidak keberatan, bolehla saya tumpang menaiki jet peribadi keluarga saudara untuk kerumah Rosemary ya..

wah.. sedar tak sedar dah hampir pukul 3 pagi. saya hentikan cerita saya untuk tatapan saudara Daiki disini. bukan apa esok saya perlu bangun awal untuk ke sekolah. almaklumlah, rumah di atas puncak gunung ini memang mengambil masa yang lama untuk turun ke bawah. tambahan pula kereta kabel kami sedang dibaikpulih jadi terpaksa menaiki land rover sahaja.. akhir kata, sampaikan salam saya untuk semua ahli keluarga saudara. jaga diri.. bubye..

Temanmu,
Siti Nur Tuminah


dari papan kekunci: jangan marah dengan saya, saya dah pesan jangan baca warkah ini... sory.. (^__^) lastly sebelum anis terlupa... SELAMAT HARI LAHIR URUCHIMARU @ KF di http://uruchimaru-kf.blogspot.com/!!!! semoga dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki... hepy always n wish u all dabest in your life!!! nah amik nie ntuk besdayboy.... psssttt.. nama kat besday kek tu abaikan jek.. dorang salah tulis masa wat kek nie td.. hehehehe



bukan incik uruchimaru je taw! untuk teman saya juga... ARI!!!!!! hepy besday ari!! wish u all dabest in your PSM n gud luck.. may Allah always bless u.. muah3!!! hehehehe.. ni kek ntuk ari plak.. taraaaa..



Monday, October 18, 2010

4
Bila Rasa Itu Datang....

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera....



apa anda akan rasa bila anda bahagia?
..saya akan tertawa gembira kerana saya tau rasa ini tidak akan dapat saya rasai sepanjang masa..


apa yang anda rasa bila anda berdukacita?
..saya juga akan tersenyum menghilangkan segala gundah gulana memberikan keraguan di dalam hati..


apa anda lakukan bila amarah menyerang jiwa?
..saya diam di sudut penjuru meredakan gejolak api yang makin membara agar semuanya terpadam hilang..


apa anda akan buat bila rasa rindu itu hadir tanpa di duga?
..saya akan cuba sedaya upaya menolak rasa itu jauh ke lubuk hati kerana saya tidak memerlukannya merosakkan hati ini..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
bukan saya mahu merahsiakan segala rasa hati, tapi ianya kadang-kala akan mengakibatkan wujudnya rasa benci..
bukan saya mahu menonjolkan pengorbanan diri, kerana ianya adalah sekadar kekuatan insani..
bukankah lebih sempurna segalanya bila tiada yang mengetahui apa yang ada disebalik dinding ini, kerana saya tahu saya ada Tuhan yang sentiasa menemani di sisi....


You're not Alone,


Friday, October 15, 2010

10
Entry Survey

Salam 1 Malaysia dan Salam Berbahagia..

tetiba hari ni terasa nak buat satu entry survey pasal blog From Kota Tinggi With Love ni yang baru berusia berapa bulan. kalau baby standard baru nak belajar merangkak lagi. sesekali nak juga tahu apa pandangan teman-teman blogger dan juga pengunjung yang sudi menjejakkan kaki disini berkenaan dengan blog ni. apa yang kurang apa yang lebih (lebih?? erkk.. ada ke?).

sepanjang pemerhatian anis dalam dunia blog ni, anis nampak ada beberapa ciri-ciri atau sifat setiap blogger dalam membuat blogwalking dari satu blog ke blog yang lain. antaranya, blogger yang buat bw untuk tambah follower mereka, klik button follow n then tinggalkan pesanan kat SB tuan rumah. ada juga yang bw untuk up traffic blogger lain n secara tak langsung up traffic untuk blog sendiri. tak kurang juga blogger yang bw untuk bantu tuan rumah klik kat iklan-iklan yang dipamerkan di blog berkenaan. but... ada satu jenis blogger yang memang anis hargai usaha dan kesudian mereka, iaitu blogger yang datang blog rakan mereka lalu membaca entry tuan rumah + menempek satu dua komen kat entry yang telah dihasilkan. wa tabik spring dengan keprihatinan kalian!

anis memang terharu bila ada rakan yang sudi bagi komen kat entry anis. tapi.. anis akui, tak semua entry tu bila kita baca akan ada idea mencurah-curah untuk bagi setempek komen. sebab anis pun kadang-kadang macam tu juga. bila baca entry rakan lain kadang-kadang no idea nak post komen apa, jadi anis hanya tinggalkan pesanan kat SB mereka bahawa anis telah berkunjung ke wilayah jajahan takluk mereka. sory yeaa!! dan yang paling penting..... anis amat-amat berbahagia bila ada rakan blogger yang sudi untuk berborak dengan anis tak kira sama ada di komen-komen yang diposkan atau di SB ataupun di YM chat anis.. trimas di atas kesudian kalian!

okeyla-okeyla.. tak mahu cerita panjang (sebenarnya memang dah panjang pun.. hehehe). entry nie anis akan tinggalkan dan biarkan ia bertapa lama ckit sampai ahad. sebabnya.... anis nak buat survey berapa ramai rakan blogger yang berkunjung ke From Kota Tinggi With Love dan sudi membaca entry yang anis sediakan dan berapa ramai yang berkunjung ke cni untuk up traffic anis. kalau ada yang baca entry nie sampai habis, sila tinggalkan walau setitik atau sekoma komen untuk entry nie (kalau nak post kosong pun xpe) bagi mengatakan bahawa anda adalah seorang blogger yang hadir bw untuk membaca entry dalam blog rakan lain bukan blog ini sahaja taw. kesudian anda amatlah anis hargai!! walau apapun jangan ingat anis tak hargai rakan blogger yang berkunjung untuk up traffic anis taw! dorang ni pun memang cukup berharga! tanpa dorang mungkin traffic blog anis tak dapat meningkat dari hari ke hari.. hehehe.. lastly.. kerjasama dari anda semua amat saya hargai!! peace yo!!

saje nak bagi semua cuci mata... sape kenal?? bagi peminat anime Bleach mesti dah cukup maklum dah watak sape nie.. anis paling suka dia ni, Hitsugaya Toushiro.. ketua yang paling kecik tapi dia ni memang semart oh!! bila tgk siri anime ni, confirm jatuh hati ngan dia... mantop2... muahh2!!! hahahaha (lama sebenarnya tak dapat tengok anime Bleach ni.. rindu lorrr)

dari papan kekunci: jika ada terkasar bahasa atau ada ayat-ayat yang menimbulkan rasa ketidakpuasan hati sesiapa sahaja.. anis mohon maaf banyak-banyak.. tidak pernah terniat untuk menyakitkan hati sesiapa... hehehe.. have a nice weekend sume! take care!!!


Thursday, October 14, 2010

9
Wajah Baru

Selamat sejahtera Semua...

perasankah anda? perasan apa? mungkin bagi pengembara setia dan rakan blogger lama mesti ada yang perasan yang blog From Kota Tinggi With Love ni dah berubah penampilan.. kalau dulu bermotifkan lilin-lilin kunun-kunun macam dalam terapi, tapi sekarang dah lebih simple dengan warna tema kelabu dan hitam... (soryla.. tak sempat nak printout screen blog ni sebelum berubah penampilan) hehehe.. apsal mesti nak ubah penambilan ek? actually, anis memang sayang nak buang layout lama tu, memang suka sangat ngan layout tu.. tapi atas sebab-sebab tertentu anis bertekad untuk bertukar juga...

dengan menggunakan layout lama banyak benda2 yang anis nak buat terpaksa dihadkan. contohnya, anis xbleh wat entry melalut panjang-panjang coz nanti entry tu akan jadi entry cecah lantai, almaklumlah ruang yang diberikan terhad. begitu juga dengan gambar-gambar. tak bleh nak show off gambar besau2 sebab bila nak x-large kan saiz gambar, bila publish post tu dia akan jadi half jek.. memang xpuas. (bagi anis la).. kadang-kadang simple tu adalah lagi baik kan... dan yang paling penting Hitam tetap jadi warna pilihan utama.. hehehe

oo.. sebelum terlupa.. thanks a lot to pembuat banner From Kota Tinggi With Love secara percuma, izham dari blog Mari Mengendap. anis jadi follower blog dia ritu n then sebagai hadiah, izham dah buatkan banner untuk blog anis. thank bro... disebabkan anis ni kurang kreatip dlm menghasilkan benda-benda sedemikian jadi peluang yang ada anis gunakan dengan sebaiknya.. makanya terhasillah....


kali ni, anis tak dapat nak menempek lama-lama kat sini.. tapi anis nak ucapkan ribuan dan jutaan terima kasih kepada semua rakan-rakan blogger yang setia berkunjung ke sini dan terus menempek meninggalkan komen dan pesanan anda. anis amat menghargai segala kelapangan masa yang kalian sediakan untuk anis disini. anis janji bila anis mempunyai kelapangan anis akan menerjah kembali ke tempat anda. untuk yang sudi menjadi follower anis terima kasih banyak2! n lastly sebagai seorang blogger baru yang baru mengenal dunia ini, anis ingin ucapkan untuk semua di atas sokongan anda.. HONTOUNI ARIGATO GUZAIMAS... SYUKRAN JAZILAN... TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK.. love u all..

dari papan kekunci: apa pendapat anda tentang penukaran imej baru blog anis nie??

Wednesday, October 13, 2010

8
Kerani Peguam Syarie VS Klien

Situasi: seorang Plaintif telah selesai bicara kes perceraian beliau dengan suami (defendan) dengan diwakili oleh Tuan peguam. Plaintif amat beruntung kerana perbicaraan kes tersebut hanya memakan masa 1 hari tanpa perlu ditangguh lama jika dibandingkan dengan kes-kes perceraian yang lain yang kadang kala memakan masa selama beberapa bulan. setelah selesai bicara dimana mahkamah mensabitkan jatuh talak satu keatas Plaintif dan Mahkamah bersurai, Plaintif bergegas naik ke pejabat peguam berkenaan untuk berjumpa dengan kerani bagi membayar baki tunggakan bayaran yuran guaman beliau memandangkan segalanya telah selesai.

Plaintif : Assalammualaikum... dik, akak datang nak bayar semua baki bayaran..
Kerani: waalaikumsalam.. ooo... boleh-boleh baki semua RM***.. dah selesai ke kak?
Plaintif: okey.. ni duitnya... dah.. baru selesai nie..
Kerani: next date bila?
Plaintif: takde next date.. hari ni juga selesai kes, jatuh talak satu dah dik...
Kerani: ooooo... ye ke? alhamdulillah lah....

situasi ketika itu tiba-tiba bertukar sunyi sepi.. kerani yang sedang menulis resit bayaran baru tersedar kesilapannya lalu sedaya upaya menyusun ayat membetolkan andaian dan perselisihan faham..

Kerani: alhamdulillah la kak kes bicara dapat selesai satu hari jek.. selalu sampai berbulan-bulan lamanya. kalau dah lama banyak kos kena keluar... tapi kes akak dapat selesai dalam masa satu hari je.. bagusla kan..
plaintif: oooo... ye la kan.. betol juga ek.. nasib baik ada tuan peguam tolong.. jadi sekarang tinggal tunggu mahkamah keluarkan perintah dan penghakiman yang dah dimeterai je la kan?
Kerani: ha'ah.. terima kasih kak ek.. nanti pape hal saya akan hubungi akak..

kedua-dua bersalaman dan Plaintif beredar keluar dari Pejabat peguam tersebut..

dan ketika itu Kerani tersebut menepuk dahinya kuat sambil menggaru kepala yang memang walau secubit pun tidak terasa gatalnya...

dari papan kekunci: anda rasa siapa yg bersalah..? kerani atau Plaintif tersebut? entah2 anda pun tak paham apa yang saya cuba sampaikan... kuang3... hahahahaha~~~


entry skema ini dihasilkan ketika kerja menimbun
diatas meja oleh;


Tuesday, October 12, 2010

8
I Miss U

Salam Selasa yang ceria....

Sa rindu sama ko

tapi saya tidak tahu camane mo cakap

jadi saya diam

sebab saya tau kalau saya cakap ko mesti teda amik peduli

ko mesti senyap seribu bahasa

tidak tahu samada ko dengar atau tidak

tapi saya tak kisah

sebab saya tahu ko juga sayang saya kan

bila celik mata saja mesti ko ada

kalau pergi keje saya kiss ko dulu

bila balik keje saya mesti cari ko

sebelum tido kau juga di sana

jadi saya tahulah kau juga setia dengan sama

hujan turun ni sayang

saya jadi rindu sangat mo peluk ko kuat-kuat

tunggu saya pulang ya

Daiki, Chinen, Miyuki, Totoise, Miura


I miss u All...

ngeh3...

dari papan kekunci: jan pk lain aaa.... entry ini dihasilkan kerana bos saya tiada coz opis outstaion sampai jumaat.. (harap-harap bos tak buka la belog nie) ------> ketap bibir, cuak... hahahaha


Monday, October 11, 2010

9
Bloody Monday

Salam semua..

So how your weekend? I really have a demm much enjoy hang out with my friends! going to miss that moment n going to miss u a lot!!! mmmmuuuuuaaahhh! hahahaha.. on saturday, hang out with Lya n Cekda, lunch with Nasi Ayam Penyek and Bakso as long as Lya 'mengidam' for that menu. huahuahua. and after that serang BigBox Karoke! oh yeahhh! really fun.. on sunday, meet Liyana n her lovely boy at UTM even for one hour but there are a lots of story they share with me. but today.......


oh god!! ini bukan kisah Bloody Monday, Drama yang mempunyai 2 season yang hangat di Jepun lakonan mantap Haruma Miura, my lovely super duper boyfriends. tapi ini kisah aura isnin yang membawa kepada semua benda jadi tak tentu arah. mungkin sebab banyak sangat enjoy kot.. kui3..

bangun pagi encik tedy kiss suh bangun tido..

my maid dh sediakan tub mandi penuh dengan bunga-bungaan wangi plus buih-buih putih memenuhi seisi tub... wangian lavender fresh.. hmmm.. segarnya...

siap mandi baju kerja dah siap digosok dan digantung rapi..

tyme to breakfast! waaaa... menu mcm biasa Egg Fritata, Scrambled eggs, Bacon strips and orange juice.. yummy...

its okey pak mat.. hr nie pak mat bawala Mak Yah naik Mercedes-Benz CL63 AMG beli barang kat pasar untuk panaskan enjin saya nak drive sendiri Lamborghini LP550/2 Balboni...

Lunch hari ni rasa nak makan japanese menu, Piri-piri Chicken ataupun kodomo bento tambah sekali Takoyaki dengan air Kuro Mame Cocoa... Oh God!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kringgggg!!!!!!!! arghhhhhh! 8.30 dah lewat!! oh gosh! inilah bahana tido lepas subuh~~


dari papan kekunci: adeiii.. sakit perut.. bosh... minx MC bleh?



Friday, October 08, 2010

6
I Love Mat Rempit

prengggg... prenggggg.. preenggggggg.... kedengaran bunyi enjin motor kapchai menggegar seluruh isi alam kampung Pinang Dua Batang. cukup kuat untuk menanahkan telinga siapa sahaja yang mendengarnya. siapa yang tidak kenal dengan bunyi enjin yang persis suara naga kelaparan milik Kasim anak pak selamat itu. kununnya dulu mahu jadi pemain bola terkemuka seperti Mokhtar Dahari, tapi cita-citanya itu bertukar setelah pasukan kegemaran beliau tewas dengan Spain masa FIFA 2010 di South Africa dulu. dan kini kalau nama Michael Schumacher itu tidak dilaung keluar dari mulutnya dalam sehari memang bukan Kasim yang bersuara.

Parimin yang juga lalu berhampiran tempat kejadian, segera mengais kaki di jalan raya. niat di hati mahu membuat pusingan u-turn disitu. tidak sanggup rasanya telinga mendengar suara garau dari enjin motor Kasim. standard bunyi enjin nak perui ada hati nak jadi Michael Schumacher.

"wei Parimin! jomlah lepak sini. apa jadahnya setakat ronda kampung cari pencuri.. malam minggu macam nie pencuri off day la!" Parimin mengeluh kecih, jenis Parimin memang tak banyak melawan. segera motornya di sorong ke pondok berhampiran. terfikir di hati kecilnya. mantap betol pengetahuan Kasim pasal waktu kerja pencuri ni kan. siapa tak kenal Kasim, walaupun sepatah haram beliau tidak mengetahui pasal internet atau fesbuk mahupun dunia belog, tapi pengetahuan beliau cukup tip top melangkaui pengetahuan alam maya. cakap sahaja mengenai apa semua dapat dihuraikan dengan sempurna. tapi betol atau tidak dia sahaja yang tahu asasnya..

"Parimin!! tengok nie!! mantap x??" Parimin angguk. mana tak mantap kalau motor kapcai yang dah nak jadi besi buruk tu Kasim angkat guna sebelah tayar jek. kagum betol Parimin dengan keutuhan kudrat motor tu berbakti untuk Kasim. dia punye angkat memang tinggi, standard lagi sikit nak terbalik dah. Kasim lalu lagi, kali ni bawa penumpang, minah cun meletop kat belakang, dia buat lagi style yang sama. sokong kawan punya pasal, Parimin senyum bagi tanda ibu jari sebelah tangan kat Kasim. makin kembangla Kasim.

"kau tunggu.. kau tunggu.. lepas nie aku terbang plak" Parimin angguk lagi. malas nak melawan. senyum di bibir terukir ikhlas. dua-dua ibu jari tangan Parimin tunjuk kat Kasim. malas nak bersuara. bukan tak pernah orang kampung bagi nasihat dah cukup berbaldi air liur dibazirkan untuk Kasim. semuanya Kasim bolayan..

sebagai kawan sejak kecil, puas dah Parimin bagi nasihat, tapi apa Parimin dapat? asap rokok buat semput jek. kalau dilihat muka Kasim waktu tu, lagaknya persis macam ayam jantan menang berlaga. mendada habis. senyum beliau usah di cerita, meleret-leret, tapi malangnya senyum itu tak pernah mencairkan mana-mana gadis ayu di Kampung itu. siapa yang teruja dengan Kasim kapcai, tiada kerja, kehulur-hilir tunjuk lagaknya? rambut beliau pun kalau dicampak kunci kereta satu gugus memang tak jumpa. afro habis~~ kununnya senang nak bagi alasan tak nak pakai helmet sebab tak muat nak masuk rambut... blah~~

Hooooooonnnnnnnnnnnn.....!!!!!!

berdesir telingat Parimin dengar bunyi hon lori kelapa sawit dari arah depan Kasim. "Kasimmm!!!! Lori gajah kat depan kau weii!!! jerit Parimin di dalam hati. Parimin tau sekuat mana pun jeritannya, Kasim memang tak akan dengar, apakan tidak bunyi hon lori yang memecah gegendang telinga pun Kasim tak dengar. inikan pula suara Parimin. memang tidak akan dihiraukan.

"Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!" baru terdengar suara jantan Kasim menjerit. menjerit keriangan mungkin kerana dapat terbang masuk ke dalam longkang di tepi jalan... nak pergi ke Sunway Lagoon kurang pula kemampuan beliau. "Adoooiii!!!" Kasim senyap.. dengan bunyi enjin motor sekali hilang.

"ooo... ni la gaya terbang yang dia cakap tu.. mantap2.. Kasim nanti aku gtau kat Pak Selamat kau balik lambat sikit ek..!" Parimin bangun... berjalan ke arah motornya sambil bersiul gembira.. "Kasim lu kalau tak patah tangan dan kaki lu memang cukup bertuah la bro" Kasim berbisik pada diri sendiri.....


Dari papan kekunci: soalan untuk semua, cuba teka lepas ni siapa pula idola kebanggaan Kasim anak Pak selamat selepas kejadian tu????

Related Posts with Thumbnails