Followers

Thursday, October 28, 2010

15
Saya Rindu Mereka

Salam Khamis Berbahagia..

tadi blogwalking ke umah tok esah ngan cyl.. entry dorang berkenaan dengan persahabatan... entah kenapa entry dorang buat anis rindu giler ngan member lama. tapi, entry ni bukan sebab anis nak tiru entry dorang ke apa.. bukan2.. harap jangan salah sangka yea.. sweetstobery.. lama tau tak dapat lepak ngan korang..

dedicated to lya, cekda, ekeen, liyana, leha n nana..

baru tadi anis tinguk-tinguk balik gambar kita together-gether... banyak sebenarnya benda kita dah kongsi bersama..dalam diam, perjalanan hidup yang penuh liku telah merapatkan ukhwah antara kita..

ingat lagi tak masa kiter join game bowling di KP? syok kan... anis pun pertama kali pegang bowling masa tu.. longkang tatap target utama.. tp xkisahlah tu sume.. sebab raja longkang pun tatap balik bawa hamper. antara kiter ada yang dpt kan title raja longkang tu? hahaha..


wooo.. paling tak boleh lupa kita berjaya organize holiday kita sendiri ke sunway lagoon.. cool habis!! memang seronok.. holiday 3 hari 2 malam.. kita stay kat sun inn hotel.. ulang-alik ke sunway jalan kaki jek.. sumpah tak tipu memang kaki rasa nak tercabut tapi itu semua bukan masalah utama. yang penting kenangan bersama korang..


ingat tak gambar nie?? 1st tyme sampai isi perut kat McD, ngan cousin leha colin, pastu kiter g Petaling Street.. xcited nak beli spek itam.. sampaikan abg yang jual tu pun naik pening.. rileks bang.. kami sume beli spek abg tu.. untung abg.. peace!!


okey.. 1st tyme jejakkan kaki ke sunway.... siap ngan beg-beg skali kiter sebat masuk dlm shoping kompleks.. xsabo2.. padahal bleh jek check in hotel dulu... hahaha


ini muka sebelum masuk sunway.. datang punyelah awal. siap tunggu kat depan pintu pagar tu sebab sunway belom buka lagi.. excited x? hahaha.. tapi kitorang dapat tinguk persembahan pembukaan taw... dari awal pagi sampai petang baru kuar.. sampaikan nak berjalan pun tak larat.. memang lepak habis.. tapi tu sume bukan masalah.. janji enjoy kan... malam tu siap main ice skating lagi... syokkk la korang!!!!!


bukan tu je holiday kiter.. di saat-saat akhir sebelum melangkah keluar dari UTM pun sempat kiter g mandi pantai kan3.. Jason Bay Beach Resort.. kali ni dengan beberapa rakan coursemate... siap ada barbeque... tapi anis memang tak akan lupa saat dan waktu ni.. sebabnyeeeee........


taraaaa..... okies... my besday... korang pakat baling tepung... giler bermandi tepung.. rasanya tak cukup tanah anis lari masa tu.. nasib baik korang tak pakat campak anis dalam laut kan tyme tu.. lau tak memang bermandi obor-obor anis.. hahaha.. memang tidak adil lau anis sorang yang bermandi tepung, korang pun wajib tau kena... tapi... semua tu memang terbaek~~~~~ sob3... sesungguhnya saya sangat terharu waktu itu..


kenangan yang nie sampai bila-bila anis tak kan lupakan.. perlawanan futsal antara SHF dan SHD (lau tak salah la).. jangan ingat kiter kaki bangku... kiter menang taw!!!! kejuaraan memihak pd SHF.. memang yang terbaek. tapi tak bleh blah ingat lagi kiter kena marah ngan pak guard UTM? hampir gak kena kejar ngan dorang.. apa taknya lepas menang game kunun-kunun nak celebrate n nak mkn luar. haram jadah okey, tyme tu dah dekat pkul 12 tengah malam, confirm tak bleh kuar. lagi menambah kehanginan pak guard bila kiter men hentam jek langgar tahanan pak guard tu dengan 6 motor yang dibawa oleh minah rempit.. gilerr..tyme ni lau kasi toreh tangan ni memang tak kuar darah.. cuakkk wwoooo dlm berani tu.. tyme tu mak mertua tinguk pun memang tak pikir panjang.. terus di reject!!!! balik UTM dengan selamba bagi peace kat pak guard scan kad matrik.. nasib baik pak guard tu dah sejuk sebab tinguk muka minah rempit yang cun-cun.. hahaha..


SHF ke bintang!!!! Bebeh!!!


korang tau tak nape anis buat benda nie? teda sebab lain.. hanya ada satu sebab utama... saya rindu sangat ngan semua.... always keep in touch k semua.. ukhwah yang terjalin atas nama Allah s.w.t. InsyaAllah ikatannya akan tetap utuh.. terima kasih kepada semua di atas segala, sokongan dan dorongan serta kenangan yang terindah.... semoga kalian akan terus melangkah menuju haluan masing-masing dan berjaya mencapai impian yang terukir indah.. doa saya untuk kalian tidak pernah putus... berpegangla pada satu kata... u'll never walk alone.. jaga diri n May Allah always bless u all... mmmuuuaaahhhh!! hahahaha

dari papan kekunci: hopefully, perancangan kiter ntuk next weekend menjadi kenyataan!!!! tak sabo nie!!! uissshh.. panjang nye entry nie.. malu2.. hahahaha


15 comments:

NARDtheNERD said...

wahhh.
mcm2 pesen gituuu.
i loikkeee.
:))

nadzirah aqilah said...

hehehe.. tenkiu2

ct cheery said...

wah mlm main futsal 2 kenangan giler..kena tahan pak guard 2 xleh lupa taw.semua buat pala..leha aspirasi keberanian kite..kihkih

Ari said...

bila dah final year rasa sayang gila kat kawan-kawan sekelas. kalau dah habis belajar, mesti rindu gila kan anis?

:(

Cecilia OrkidscyL said...

part boling tu sama la longkang tatap jd sasaran utama..pastu penah 1kali baling bola bkn ke dpn tp ke blkg..mimang champenkan..

Hairil Rizal said...

1000 kawan mmg boleh dicari, tapi kawan-kawan '2-3 kucing berlari' tu mmg susah nak jumpa.

Maintainlah persahabatan tu walaupun dah berkeluarga dan beranak pinak.

Warlord dgn geng-geng baik paling kemut pun akan gather sesama bulan puasa every year without miss sejak lps grad dulu.

Best sangat!

nadzirah aqilah said...

ct cheery:
yeeaaahhhh!!! betol2.. giler cuak tyme tu kan...

Ari:
yup! rindu giler... nak jumpa dah susah skarang,, kena organize betol2 skarang lau nak jumpa..

cecilia:
wow! bebeh.. champion hbs tu!! terbaekkk~~ hehehe. at least org bercerita psl bowling kiter pernah main kan.. hikhikhik

en. hairil:
betol2.. kwn susah senang memang susah nak cari kan..
insyaallah semoga semuanya kekal..

i am S!L4H.. said...

kak,jles la tengok....hehehe
bestnye gathering ramai2~

nadzirah aqilah said...

hehehe... best tahap gaban ni silah!!

maisyah said...

so sweet...
uhuhuhu...I miss my friend too..nasib baik ada Fantastic ajane teman mengimbau kenangan bersama..sekarang suma da jd ibu2 yg comel (ihik..angkat bakul..)ya la..dulu2 cam anis gak..baju T, jeans..lipstick? get away from us!..paling2 lip gloss..rinduuu..

i am S!L4H.. said...

wahhh gaban erh...
hahahaha..nti kalo jumpe silah kne gaban2 jgk tau...
hahaha..jumpe la sangatttt kn....

nadzirah aqilah said...

haha.. ya lorr.. memang cumil pun..
betol2.. t-shirt n jeans dh jd pakaian rasmi..
kasi shining2 muka ckit letak lip gloss... hahaha

nadzirah aqilah said...

tate hal lah.. akak sempoi jek... kui3..
mana tau ada rezeki dapat jumpa...

Norfahana said...

i like this post so much dear!!!!
rndu gle sama korg....
but i'm so sorry..
plan for this wekend pon aku xdpt nk join...
ade plan len lg awl dr nie...
maybe next time beb...
sedih gak slalu je x dpt join korg..huhu

nadzirah aqilah said...

hehehe.. no hal beb..
insyaAllah.. ada masa kiter jumpa lg...
lgpun weekend ni sekejap je dpt jumpa
xdpt lepak lama sebab sume ada prog masing2..

Related Posts with Thumbnails