Followers

Tuesday, October 26, 2010

6
Terima Kasih Untuk Semua

salam selasa....

hari ni anis tak sempat nak jengah-jengah blog hinggalah saat ini... terharu dengan rakan-rakan yang bertanya khabar anis hari ni.. almaklumlah dah dua hari anis mengadu sakit mata kat rakan-rakan blogger (tak malu.. merengek-rengek macam budak kecik) apa aku kesah... anis suka macam nie.. hahahaha...

actually, dah 3 hari anis sakit mata, tapi bukan sakit mata yang merah-merah pastu bangun tido ada banyak "gam UHU" kat kelopak mata sampai nak buka mata pun tak boleh tu. hanya kelopak mata kanan anis je yang sakit sampaikan membengkak hingga tertutup segala pandangan. "gam UHU" semua tate ek. selamatt... hahaha.. tapi memang cukup kelakar la... apa taknya mata sebelah jek buka, lagi sebelah tutup rapat. malu oooo...

hari 1st membengkak anis selamba lagi sebab rasanya ada 'urang' kiss anis malam malam tanpa kebenaran. tak pun tedy anis sayang lebih durang bagi big hug kat anis. hikhikhik.. tapi bila hari kedua makin rapat tutupnya anis terpaksa g klinik amik MC doktor. bila tanya doktor punca sakit, doktor pun x pasti.. erkk...?? no komen... okeyla, dapat ubat antibiotik ngan gatal (agaknya sebab anis ni gatal sangat, suka skodeng bujang teruna.. hahahaha) pastu, ingatkan hari ni bangun tdo dah boleh melihat dengan jelas, terang dan nyata.. rupanya tidak lagi... OH NOOOO!!!!

nak tak nak.. keje kat opis dah berlambak-lambak. kesian kat bos yang dah tak tentu arah, anis pergi gak opis. siapkan apa yang patut. settlekan segala fail dan dokumen dan bergegas pulang semula ke rumah.. sebenarnya boleh je stay kat opis, cuma dalam keadaan macam nie, anis berasa kureng selesa untuk berdepan dengan orang ramai.. nasib baik ada spek boleh cover ckit mata nie. takla jelas sangat matanya.



dia lah yang banyak membantu saya, memberikan saya keberanian untuk keluar dari rumah.. hahahaha.. terima kasih ye encik spek... oooo.... mesti ada yg ingat spek ni anis beli semata-mata untuk cover mata anis... bukan2... ni spek anis masa belajar. cuma anis tak suka pakai spek.. rimas.. bila terdesak dan bila di kuliah tahap pemandangan anis tak tercapai baru anis guna spek ni. oh lagi satu, masa drive pun anis akan pakai sebab silau..

okey tu je nak cakap.. thanks a lot ntuk semua yang bertanya khabar.. doakan anis cepat sembuh ek.... (^___^)

dari papan kekunci: psssstttt... jangan persoalkan nak tinguk gambar mata anis.. giler huduh.. hahahaha


6 comments:

Uruchimaru @ kf said...

baeknye blm sihat dh pi ofis iye..

sbnrye hambe ade petua tapi rasenye hambe segan nk tulis..apepun semoge cepat sembuh iye anis!

maisyah said...

guna spek mata yg gelap ckit ja..ada tu..
bertambah lg kecunan anis..time sakit pun bleh posing ba..

Hairil Rizal said...

Alaa.. betul ke takmo tepek gambar mata tu?

Takpelah.. have good rest, boh ubat dan dok dalam rumah ye. Musim musim jerebu ni tak elok kuar. Hehe!

nadzirah aqilah said...

uruchimaru@kf:
xla baik sgt, tapi kesian bos keje banyak.. mata je sakit badan lain bleh gerak lagi.. hehehe

ooo... hamba rasa hamba tau petua tu... hikhikhik.. tenkiu ye tuan hamba..

maisyah:
hahaha... sy ada spek itam mcm google tu ntuk drive, segan plak nak pakai beso2.. kui3..

en. hairil:
xmo2... malu ah nak tepek gambar tu.. hikhikhik..

miss nina said...

saya pun dah kena sakit mata ni, bukan sekali tau, tapi 2x ..
kesian anis..hopefully dah sihat la :)

nadzirah aqilah said...

thanks miss nina.. okey suda nie.. tapi masih sepet ckitla...

Related Posts with Thumbnails