Followers

Wednesday, January 26, 2011

9
Game Oh Game

Assalammualaikum w.b.t. dan salam sejahtera..

siapa kat cni suka main game? angkat tangan!!! saya!! saya!!! bagus.. game apa korang main? game masak-masak? counter strike? Zuma? atau game penyiasatan?? kalau nadz sume game nadz main.. boleh tahan game addicted la.. kalau dulu semua game di fesbuk nadz layan. selagi ada org request game baru nadz tarah pergi join.. bila dah up level jadi tinggi memang satu kebanggan besooo bagi nadz. hohoho.. tapi sekarang selepas satu peristiwa nadz telah mendeactivekan fesbuk nadz untuk seketika, dah jarang nadz lawat segala 'belaan' nadz di fesbuk. kesian jugak kat dorang sume dah tak terurus... tapi tadi tiba-tiba nadz terpandang request game nadz yang berjuta-juta lemon (okey bohong)

huhuhu.. nak tau apa yang menjadikan request nie macam nie? cekidout!!

game pertama: Pet Society
ini haiwan belaan nadz, nama dia Lu'Lu.. rumah Lu'Lu dah ada 6 bilik dengan 2 taman depan dan belakang. ini salah satu bilik yang dijadikan bilik tidur Lu'Lu. sian dia lapar mungkin, tu yang tido jek. currently, Lu'Lu berada di level 24, mungkin tidak akan bertambah.. hahahaha

game kedua: FarmVille
yang ini mesti femes jugak kan, FarmVille nadz.. habis dah semua tanaman ada yang layu. tapi pumpkin nadz elok lagi kan. masalahnya demi nadz mengutip segala benda memang haram malas.. hahaha. lembu pun dah menghasilkan susu, ayam dah bertelur, pokok dah menghasilkan buah.. adoiiyaii.. ada sesiapa nak membantu? ladang besar mcm ne mana larat nak uruskan sorang.. hahahaha.. currently FarmVille nadz berada di level 26... next..

game ketiga: Restaurant City
ini plak game paling latest nadz pernah main di fesbuk, 4 orang dah tukang masak dengan 2 waiter. tapi sampai kesudah baru level 13. memang tidak berkembang.. kui3..

game keempat: Sorority Life
ini pun salah satu game terawal nadz main. nama nadz dalam game nie memang malatop mak!! nampak tu Hotzumi Clavier!!! hebat tak?? Hot kan.. hahaha.. mantap x mantap la nadz main benda nie dah level 55, tapi nak sambung balik tak pulak berminat.. weeeeee..... pssss... nampak x, sweetheart Hotzumi ni dah lari.. hahaha.. sape suh tak jaga betol2.. padan muka!

game kelima: FishVille
yang nie ikan belaan nadz. dengan 4 tank dan level ke 24, memang tidak mampu untuk menjaga ikan-ikan nadz. nampak tak ada yang dah mati dah tu. terapung2 lagi... yang idop mengharapkan bantuan ubat untuk kembali pulih.. kalau ikan betol nie memang kejam kan nadz. menganiaya binatang.. ngeh3..

game keenam: Cafe World
ini special ckit.. sape nampak nama cafe nadz? Itadaikimasu Cafe!! menarik tak? menarik kan... tapi sampai level 32 je.. dapur dah ada 8 tapi makanan takde. camana nak maju?? jap lagi confirm gulung tikar...

game ketujuh: ZooVille
ini plak Zoo Ville.. jangan jeles nadz ada zoo sendiri.. hahaha.. tapi hanya mampu dijaga hingga level 19 je dan sekurang-kurangnya nadz dah ada 3 tapak zoo.. hebat tak???? 

game kelapan dan kesembilan: Mafia wars n unknown
alamak.. kali nie nadz takde gambar sebab dah lama nadz tak main.. sampai dah lupa.. Mafia Wars.. mesti ada yang main kan.. yang unknown tu sebenarnya satu game yang main battle music ngan group lain. nadz tak ingat nama dia.. hahaha..

haaaaa.... camana.. banyak kan tertunggak.. tak taula bila nadz nak bela semua benda2 nie. tapi nampak gayanya sampai kesudah memang terabai.. sebenarnya... bukan nadz malas nak layan game2 ne, tapi secara betolnya, nadz dah malas nak layan game di fesbuk (korang rasa tak ayat ni bingung ckit). sebab ianya hanya boley dimainkan bila ada internet. tapi bila internet lembap, siyes.. dosa mulut itu akan bertambah bak gunung ledang.. dan sekarang, masa terluang nadz habis dengan beralih arah main game di komputer. habis satu game pergi kedai game, cari CD game yang masyuk2.. n then ngadap game sampai habis.. memang puas!!!

dari papan kekunci: tiba-tiba rasa macam nak deactivekan balik fesbuk.. ada kena mengena ke ek? hahaha

9 comments:

Nafisa81 said...

samalah dgn akak..dulu masa belum ada anak...tahan mata samapai jam 2 ke 3 pagi layan game...skang kalau ada masa pun curik2 gak main..

Payche said...

hahah... nih ar facebuk..
cam xde mende laein
ade je game request~

REPUBLIK N9 said...

gua layan game bola je... x mencabar game kat FB ni ha3

biskut said...

giler main game jenis macam nih rupanya...bisk satu apa pon tak reti.kalau playstations 2 reti lar.
n men game penyiasatan...sangat mencabar.

ejai_ej said...

aduh... besepah game maen nih.. oo banyak main nih.. babap kang.. hahahhaha

CahayaCintaIlahi said...

yunk kte pown juz ignOre jew kalau ade mende alah ni haa.. menYOsahkan eden bkn men pown ngeeee.. tp bnyk btol ekh org anta req kat nadz ;)

i am S!L4H.. said...

silah x suke men game...
ntah game ape pn x tau....
ngeee~

ieMa ackLes said...

amboi...
raja game sungguh..

dlu maen cafe world tp dh bosan la skrng..

Hairil Rizal said...

Pergh...byk betul game belaan Anis nie!!

Dulu Warlord main 2 aje games FB ni..kejap je...ada la dlm 5-6 bulan. Pastu tutup buku. No more online games for me!

Related Posts with Thumbnails