Followers

Friday, July 30, 2010

2
Saya Dia Dan Basikal

Salam ceria semua.. hello cik panda.. masih membuat review disini?? thanks a lot dear! dah dekat 4 hari xupdate pape kan.. tetiba minggu ni rs bz plak.. bz apa? bz upload gambar kat fb, download lagu.. hehehe.. uit! my beloved balik taw minggu ni. syoknyer semalam dah lepak sekali esok plak nak g lepak CS.. ngeh3.. but.. without my lovely sebab dia kna g camping.. sory sis.. kali ni tyme kami lepak ntuk mereka2 yg sudah tamat persekolahan sahaja... jgn mare~~ tetiba hr ni terasa nak wat review kenangan saya dia (kak aina) dan basikal kami..


and now... the story begin...

masa kecik2 dulu pahamla2 dua-dua memang terejal. rumah kami dulu bawah bukit ckit la, lau naik basikal kayuh naek bukit memang longgar kepala lutut tp lau turun bukit korang boleh siap bersila lagi kat palang tengah tu. syok je dapat angin. nak dijadikan cite ibu suh kami pergi kedai beli pampers adik. pampers dah la besar nak bawa naik basikal. dia ni punyela degil nak ikut juga. yela.. dak kecik g kedai runcit mamak pun nak ikut, macam boleh shoping baju kat sane. dah dia nak ikut juga, angkut jela kan dok belakang. balik jawabnyer dialah yang kena peluk pampers sebesar lebih kurang macam dia... haaaa..... part seterusnya ni memang teruja hbs nak bercerita ni... hahahaha

nak dijadikan cite, sedang syok turun bukit dengan angin bertiup sepoi2 ke muka, tetiba jek anjing dalam rumah nyonya kat tepi jalan tu dok menyalak-nyalak kat kami. walaupun dalam rumah yang berpagar tapi lau anjing sebesar badan sendiri dengan lagaknye menyalak-nyalak kat kami boleh gegar jantung bai.. almaklumlah kecik lagi masa tu. handle basikal dah bergoyang ikut arah angin dah. yang dia ni kat belakang asyik la dok jerit2 nama saya.. tau ler dia takut saya pun takut juga.. tapi disebabkan saya ni kakak jadi berlagak beranila nak baling batu kat anjing tu.. berani??? mestilah tidak!!! dalam mimpi je la saya buat.. hahaha. ditambah pulak ada sorang akak tu ngah gayut kat pondok tepon tepi jalan dokla jerit2 suh saya berhenti. pehal ntah.. anjing dah ngamuk ilang akal apa nak benti! mula saya naik angin dah ckp ngan balak tu xyah la nak panggil2 kami kan... tetiba tanpa saya sedari.....

basikal kami berat taw.. rupenyerrrr..... wow!!!! sekali kaki dia masuk dalam tayar basikal da..! saya nak explain pun xtau caner. yang penting dia pun dah xboleh nak bercakap. saya pun xtau nak watpe. dokla tarik kaki dia kuar dari palang tayar basikal tu... akak tadi bukan nak tolong. tau jerit jek. boleh plak dia sambung gayut.. siot btol! setelah berusaha keras mengeluarkan kaki dia akhirnya berjaya.. dan hasilnya ialah..... selipar dia putus... kulit terkopek(ngeri btol).. berdarah apatah lagi.. tapi yang penting dia memang xnangis... kesian plak tgk dia.. tapi yang best tu, pampers adik ktorg tetap dia peluk.. terharu betol saya. sory sis xsengaja. marah anjing yang bagai nak gila tu. sume sebab dia. ngeeee... perjalanan balik tu saya ni pulak punyela sengal bukan nak kayuh basikal, at least cepatla rescue nak sampai ke rumah kan.. boleh plak saya dok sorong basikal.. memang haruslah darah tu kering sebelum sampai umah... tapi kan saya cakap dia ni memang terer.. kecik punye hal lah sume tu.. ye ker?? hahaha.. no komen!

2 comments:

ct cheery said...

funny sbb kes kecemasan cm 2 akak 2 leh smbung gayut.sengal akak 2

nadzirah aqilah said...

tau takpe.. sengal kan akak tu.. bukan nak tolong...

Related Posts with Thumbnails