Followers

Thursday, February 17, 2011

11
Segmen Al-Kisah

Assalammualaikum w.b.t dan salam sejahtera...

kita berlintas langsung di hari khamis yang berbahagia ini di pekan kecil Kota Tinggi, Johor. pastikan anda terus bersama saya, Nadzirah Aqilah (bukan nama sebenar) selaku pemberita anda kali ini.... hahaha.. poyosss... baiklah secara jalan lurusnya, untuk kesekian kalinya, saya nak join satu segmen yang dianjrkan oleh saudara Krole kita ya kawan-kawan.. anda kenal beliau? mustahil anda tidak mengenalinya.. bagi saya, ingat DOMO ingat KROLE.. hahaha... baiklah.. kita mulakan.... pada suatu hari... tersebutlah al-kisah.......


kenapa saya berblog??

hmmmm..... secara terus terangnya.. mula-mula saya mengenali dunia blog ni adalah atas dasar suka-suka. kunun-kunun menambah ilmu pengetahuan mengenai dunia internet. tapi at that tyme, blog ini hanya dibuka sekadar untuk men 'sign up' sahaja. n then bila didalam hati berkata "ohh.. dah ada link blogspot sendiri dah..." pastu secara tidak langsung merenung kosong memandang skrin laptop.. hmmm.. pastu nak buat apa ek? sumpah blur... xtau nak watpe. pastu a next after, barula teringat ada akaun blog, dan slow-slow explore sendiri benda bernama blogspot nie. sehinggala ke hari ini, berkat bantuan mereka-mereka yang berpengalaman... oh ya.. masa mula-mula menggatalkan tangan men'sign up' kan diri dalam blog ni, masa tu saya masih lagi bergelar student di UTM, plus kolej saya masa tu ada kemudahan internet free di setiap bilik tu yang rajin sangat explore. tapi post saya yang pertama ialah masa saya telah bertukar status menjadi orang yang bekerjaya.. hahaha

apa saya dapat dari blog??

memang luas untuk dinyatakan... bagi saya, dunia blog lebih dari segalanya... apa sahaja anda mahukan ada di sini jika anda pandai menggunakan kemudahan ini sebaik mungkin... bagi saya benda paling berharga saya dapat dalam dunia blog ini ialah sebuah PERSAHABATAN alam maya.. siapa kata sahabat maya itu tidak memberikan apa-apa? orang selalu menggangap sahabat maya membawa kepada seribu penipuan, tapi sebenarnya ianya adalah fikiran yang perlu diubahsuai. sebagai contoh, ramai sahabat maya saya kenal disini antaranya seperti Krole, Cahaya Cinta Ilahi, Yul, Bulan, Ghost Writer, Encik Mamat, Silah, Panadol, shazmiey dan ramai lagi untuk saya berikan satu-satu nama (ingatlah bahawa saya tidak pernah melupai anda semua sebagai sahabat saya)... apa yang penting dalam sebuah persahabatan ialah KEIKHLASAN... dan ingatlah sahabat itu berada di mana-mana sahaja... (^__^)

idola saya dalam dunia blog??

dalam arena blog ni, bagi saya tak kira dia adalah blogger lama ataupun baru, semuanya sentiasa menjadi idola saya. dengan siapa sahaja kita mampu mempelajari setiap perkara.. bukan kah ilmu itu terlalu manis untuk dikongsi bersama..... jadi setiap blogger yang saya temui, jika ada sesuatu yang saya suka dari beberapa sudut yang berbeza dia lah idola saya... 

ehh.. dah habis dah.. sekian segmen al-kisah dari saya.... harap jawapan yang diberikan memuaskan hati.. tapi macam membebel panjang la plak.. kui3... jika anda berminat untuk join segmen al-kisah ini zasssss disini....

dari papan kekunci: anda tahu nama disebalik Nadzirah Aqilah tu?? biarlah rahsiaaaa..... ahakssssss......

11 comments:

krole said...

wuahhh!!bestnye awak...!!!heheh cumilnye gmbaq dia tgh keje ngeee~

khairul hisyam said...

betol2 banyakkan belajar. ikhlas dari blogger yang tak matang. lalala~ :p

i am S!L4H.. said...

kak nadz...owh dh wt entry psl ni erh..hakhak..silah ckp kt uncle krole x de idea nk tulis cmni..haha
bce yg kak nadz wt pon best....ngeee
skodeng je la silah tau..hahaha

*nk jmpe la kak nadz nti...amin*
tgguuuuu..hee

nadzirah aqilah said...

@krole:
hehehe.. diterima ya wak? mekaseh2.. wahh!! comel?? ngeh3..

@khairul hisyam:
hahaha.. celah mana yg x matang tu? sume sama je la khai.. hikhikhik

@silah:
silah buat nanti akak skodeng lama2! hahaha..

*wahh! i'm waiting for u silah!!

i am S!L4H.. said...

klo silah wat kak....klo x wat???hahahaha..soriiiii

orait...nanti diizinkan ye..doa2~

ADfeez said...

tu gmbr pose tuh... x acih... hahahah :p
* saje je nk carik pasal :P

ghost writer said...

ghost writer pon suka bersahabat dengan kamu Nadzirah walaupun sebenarnya dia tak wujud.hahaha.

teruskan mencari pembaharuan dan ngeblog ok.

Hairil Rizal said...

Ye ye betul...ingat domo ingat krole!

Setuju lagi sekali...antara benda termahal yg tak dapat dibayar oleh Nuffnang sekalipun ialah PERSAHABATAN maya yg terjalin dari aktiviti berblogging ni!

Hepi Day Anis!
p/s: Saya tau apa maksud disebalik Nadzirah Aqilah iteww!

HEROICzero said...

saya blogging sebab,

"alah bukan semua boleh simpan dalam hati,"

keh3x. enuff said.

Uchi kay-f @hmad said...

oh NA tu? saya tahu sudaa..ngeh ngeh negh....:p

Dr said...

yeahh...
i lop u too my pren..hehehe

Related Posts with Thumbnails