Followers

Wednesday, February 23, 2011

15
Jom Buang Lemak

Assalammualaikum w.b.t dan salam sejahtera..

perkara paling 'bercinta' untuk saya praktiskan dalam kehidupan seharian ialah bersenam mengeluarkan peluh. kalau dulu member-member selalu cakap aktiviti sayang lemak la ni kiranya. almaklumlah lemak dah sebakul pun rilek lagi guling-guling atas katil ngadap laptop sambil mulut ngunyah cekedis.. nyum.. nyum.. hmm.. sedapp... tapi bukan langsung tak berusaha nak merajinkan diri untuk buang segala babat-babat yang ada.. pernah woo... tapi ikut musim la.. lau musim org cycling je, tiba-tiba teringin nak cycling jugak.. 2-3 hari jek pun tak lama.. dengan alasan bizi la kunun... pastu mampu tengok je... 

itu cerita lama... sekarang kita perlu lakukan anjakan paradigma!!! power rangers cakap BERUBAAAAHHHH!!! ultraman dyna jerit BERTUKAAAARRRRRR!!!! jadi setiap hujung minggu kalau rasa nak buang segala lemak yang terkumpul pagi-pagi ikut ibu ayah pergi sini...


haaa... ni la tempatnya.. Pertubuhan Kebajikan Anak-anak Yatim Islam Kota Tinggi.. nak buat apa pergi sini?every sunday morning dorang akan ada sesi motivasi ngan senaman pagi. haaa... baru seronok macam nie. buat beramai-ramai. plus takdelah bosan sangat kan3.. biasanya akan ada ponco-ponco atau senaman lain. bergantung la pada siapa yang akan mengawal aktiviti hari tu. dan kebetulan last week ritu, waktu saya join, YB Asiah, Adun Johor Lama datang untuk beriadah bersama. so.. cerita panjang pun boley buat bosan.. jom cuci mata.... (^__^)








waktu nie, kali pertama kami buat senam seni, senaman yang rasanya baru jugak la diperkenalkan. tapi memang seronok sebab ada pelbagai elemen dalam senaman tu. tengok-tengok... ada gaya macam penari lagu Kuch-kuch Hota Hai pun ada kan gaya dorang. habis je senam seni ni, kalau korang cakap ketiak tak basah memang membohong! melainkan korang banyak skip senaman tu.... owh lupa.. selain saya, yang lain-lain tu ialah terdiri daripada AJK, para staff serta warden PKAYI... 

dari papan kekunci: lepas balik je dari aktiviti tu terus cari alat penimbang, agak-agak turun ke tak? hihihihi

15 comments:

Shazmiey Abdurahman said...

wahh,org kan mau gemuk bah,ko pulak mo kurus..heehe..

CahayaCintaIlahi said...

hehe teringat lak masa join kursus kat kedah pun ada senam robik lagu hindustan sungguh2 cahaya buat sebab cahaya kan minat hindustan hehe ;)

khaifaiz said...

Mak aii.. bru bersukan dah cari timbang..

Jom selami entri ini: Harapan 2

nadzirah aqilah said...

@shazmiey:
kalau urang mcm ko memang ah mo gemuk.. lau yg jenis babat berkilo takkan mo gemuk lagi? kin sakit ati bha tu lemak banyak... kui3..

uitt.. produk yg ko makan tu berguna ka? ada perubahan??

@cci:
hahaha... demo ckit! nak tgk...

@khaifaiz:
hehehe.. memang tidak bermakna kan3..

Encik MamaT said...

anis.. kalo encik mamat join.. habis.. gelak je tgk telatah orang.. hahaha

ghost writer said...

rajin tul Nadz join aktiviti2 macam nih ek...dah tuh siap leh join YB plak tuh..

patut lar sentiasa bizi..digalakan untuk datang membantu dan beramal nih.

HEROICzero said...

amboi seronok =)

bagus ade aktiviti mcm ni. tiap2 minggu leh kurus~! ngeh3x

YUL said...

haha, kompem turun 100 g, beshnye kalau kat sini pon ada jugak, jaoh ouh kat kota sana,

nadzirah aqilah said...

@encik mamat:
kira okeyla tu.. gelak pun senaman mulut jugak kan.. hehehe

@ghost writer:
kalau sya free sya dtg la menyibukkan diri.. tu pun bergantung pada tahap kerajinan jugak.. (^__^)

@HEROIzero:
haa.. tahu xpe.. terbuang segala lemak2 yang terkumpul.. kui3

nadzirah aqilah said...

@yul:
untung yul kalau turun 100g.. masalahnya takde perubahan langsung.. apa taknya lepas makan santap sampai sentap.. hihihi..

mehla dtg cnie.. hehehe

krole said...

heheheh bestnye wak ni...rerajin senaman..badan pon cehat ngeee~ohye wak krole tag wak join GA

Uchi kay-f @hmad said...

uik..poco2 lah !!!

nadzirah aqilah said...

@krole:
sihat dan kuat.. hehehe..
thanks krole untuk tagging tu.. nanti sya buat.. (^__^)

@uchi:
jom join!!!!!

i am S!L4H.. said...

wahh aktivi sihat. shat mcm2 ni...=)

Nafisa81 said...

hahah...baru sehari join dah carik penimbang...

Related Posts with Thumbnails