Followers

Monday, November 15, 2010

12
Talam Bermuka-muka itu Adalah Baekkkkkkk

salam sejahtera semua rakan blogger........

izinkan saya berkongsi rasa disini....
saya tahu saya hanyalah insan biasa
kadang-kala perasaan boleh menjadi huru-hara..
maafkan saya andainya saya terkasar bahasa...

pernah tak ada yang rasa macam nak tumbuk-tumbuk orang.. sampai masuk icu pun xpe asalkan hati lega?? macam gambar di bawah nie.. hiyaaahhh!!!! hamik ko!!kasi nganga ckit mulut baru nampak lebih real!!
 
 
okey!! itu saya rasa sekarang.. ini semua berlaku bila seorang klien tak mahu bekerjasama dengan saya hanya disebabkan saya berstatus KERANI lawyer dan bukan LAWYER! yaaa... saya tahu saya siapa.. tak perlu memandang sinis saya begitu, tak perlu keluarkan iphone canggih tu nak tunjuk kat saya.. nanti saya tunjuk public phone Telekom kat seberang jalan tu! lagi besooooo! walaupun saya hanya kerani, tapi bila lawyer tiada di pejabat dan ada bicara ataupun urusan di mahkamah, segala hal di opis akan saya uruskan.. huh! nak bagi saya photostat dokumen pun tak bagi.. apa ingat saya nak ke curi dokumen nikah thailand tu? xmaula... kalau saya kawen nanti pun saya nak sijil nikah yang ada cop Halal, buatan Malaysia.. bila dia paksa saya untuk hubungi lawyer, saya berusaha juga untuk uruskan temu janji mereka memandangkan klien kureng mahu bekerjasama. nasib baik lawyer bertimbang rasa.. cuma kena tunggu sejam lagi...
 
sejam lepas tu lebih kurang pukul 1, of course waktu rehat seperti yang semua sedia maklum.. klien tersebut naik semula dan lawyer baru sahaja keluar. bila tau lawyer baru sahaja keluar, dia terus naik berang, katanya saya tak sampaikan pesanan.. aishhh.. sesungguhnya saya memang seorang yang penyabar.. saya angkat buku lima lalu tunjuk kearah klien tersebut (dalam mimpi je la)... saya senyum dan terangkan perkara sebenar.. sekali lagi iphone canggih itu dikeluarkan dan dengan nada yang cukup sempurna memanaskan dalaman saya klien tersebut berkata "akak nak awak call lawyer tu sekarang juga, cakap ngan dia akak dah ada kat atas".. yessss... customer always right.. walaupun masa itu adalah masa rehat tapi kami terpaksa korbankan segalanya.... (akhirnya sampai sekarang, saya xdapat makan.. tapi xpe.. saya dah biasa tak makan.. hahaha)
 
tak lama lepas tu lawyer naik dalam keadaan agak terburu-buru, gayanya seperti baru lepas keluar dari mahkamah di sebelah.. kiranya beliau pun belum jauh dari opis.. selamat... bila klien tersebut berbincang berkenaan dengan pelbagai isu berbangkit di dalam bilik.. 2 orang konco yang menjadi bodyguard tak bertauliah klien tadi, hanya tunggu di luar berhadapan saya di kerusi dan meja yang kami sediakan.. arghhh!! sorang dah membuka mulutnya.. "baru keje kat cni ke dik?" dengan pandangan dan nada yang sinis... sekali lagi buku lima saya tepat di mulutnya (opss.. dalam mimpi lagi).. dengan senyum yang cukup manis saya menjawab... "hmm.. baru la juga lebih kurang 6 bulan kat kota sebelum ni opis kami di JB".. haa.. lantak..  saya memang dah tak larat nak layan.. kesabaran saya cukup diuji...
 
muka klien tersebut dengan saya memang cukup kerek.. setiap tutur katanya menyebabkan telinga saya berdengung dan berdesing.. tapi bila dia bersemuka dengan lawyer kami.. mak aih.. adus ai.. adus ai... muka manis habis.. tutur katanya memang cukup lembut dan bernada... tapi apa saya kisah.. saya kerja dapat duit Halal.. apa orang nak cakap, cakaplah.. yang penting saya sentiasa menjaga nama baik company.. yesss... inilah contoh talam bermuka-muka yang saya ada... hahaha.. fuhhhh! best gak ek.. dapat lepas macam nie... terus tak jadi nak tumbuk orang, tetiba rasa saya nie sensitif plak.. hahaha... korang arasa saya seorang yang cool atau sensitip?? mwahahahaha...
 
 
dari papan kekunci: sory kawan-kawan.. saya tak sempat nak berkunjung... nanti free saya jalan2 ek... huhuhuhu.. credit to google untuk gambar-gambar diatas...
 
 

12 comments:

Nafisa81 said...

dia tak tau ke anis pon ade degree..huh!

nadzirah aqilah said...

@nafisa81:
biarlah kak...
tapi lau tgk muka dia rasa macam org yg minx lempang laju2.. hahaha

Mat Ganu said...

be cool anis...hehehe. jgn layan org "giler" krn kite jugak akan jadi "giler"...fhm kn...hehehe. sabar yer!!

Hairil Rizal said...

Hmm..pantang Warlord kalau ada org kerek gitu..

Naseb baik la org kerek tu berhadapan dgn cik Anis yg penyabar ni..

Panaaas la plak baca entry Anis nie... Hehe!

i am S!L4H.. said...

kakkkkkkkkk....ad mslh ye smlm...
ptut la smlm x nmpk akk jln2..

kje kt ofis lawyer,nti muke kite pon akan ketat slalu..heee~

nadzirah aqilah said...

@mat ganu:
hehehe.. thanks.. anis always coooollll!

nadzirah aqilah said...

@hairil rizal:
tahu xpe.. siyes.. muka dia tyme tu mcm cakap kat anis.. lepamg la aku! lempang lah aku.. hahahaha

nadzirah aqilah said...

@silah:
tahu xpe... sebab tu senyap jek akak smalam.. ngeh3

♥..permysuri_hati..♥ said...

bengong lah org mcm ni.... suke pandg rendah kat org lain, pdhl diri x bgs mane...ish,,tensi org mcm ni kann!! huu *cik mas pon emosi juga...hee*

nadzirah aqilah said...

@cik mas:
tula kan... nasib baik ada yg memahami... lega rasa hati.. thanks cik mas!

maisyah said...

Hehehe...
alamak sowiee..ketawa plak, sdgkan anis tengah 'merapi'.
Tau x..entry ni bleh d bygkan keadaan dan konflik dalaman anis ms tu..
lebih2 lagi..bl angkat bulu lima tunjuk kat klien tu...adeh...lawakla! anis rupanya dlm mimpi??
kalau anis x tulis..saya mesti ingatkan betul tau..yala..saya yg baca pn da geram..
aduyai..anis..anis..nakal ba ini anak tau!
sesuaila anis keja dg loyer..
suka entry ni..;)

nadzirah aqilah said...

@sigu maisyah:
hahaha.. terpadam terus ni sy punya "merapi"..
adidididi.. mmg geram sangat2 tyme tu.. sy ingat mo kasi pelempang juga tu tp nanti sy yg kena fired.. baik sy diam2 jak..

sesekali jd budak nakal syok bha tu.. hehehe...
ooo.. ni yg best ni lau sigu suka.. nanti sy buat lagi entry banyak2 pasal karenah klien ya.. (^__^)

Related Posts with Thumbnails