Followers

Tuesday, November 16, 2010

6
Manga Siri Penyiasat Remaja Tantei Gakuen

salam sejahtera semua rakan-rakan blogger..

sebelum nadz tulis entry ni tadi sempat la nadz jalan-jalan dari satu ke blog ke blog yang lain. kebanyakan blogger dah post entry nak berhibernate untuk sementara memandangkan Hari Raya Aidiladha esok hari... tapi sekarang nie nadz masih lagi di opis... malam nie nadz baru gerak balik kampung nadz di felda taib andak, kulai... tapi nadz rasa sebelum balik nanti nadz nak cuba sediakan satu entry.. hehehe... untuk yang dah nak gerak pulang tu, berhati-hati semasa pulang ke kampung.. (^__^)

baeklahh.. berbalik kepada tajuk di atas.. nadz nak share kegembiraan nadz yang berjaya mengumpul manga 22 siri, penyiasat remaja Sekolah Detektif Q atau Tantei Gakuen... agak lama gak nadz kumpul manga nie, memandangkan kat kota tinggi, susah nak cari kedai-kedai manga yang bersiri macam ni, melainkan nadz kena ke JB untuk dapatkannya... last week, masa nak cari domo untuk krole tu, nadz bolot skali 4 siri sampai volum akhir.. ngeeee.... tapi sory Krole, domo Krole tak dapat ditemui...

bangga betol bila dapat volum akhir tu.. terasa cukup sempurna koleksi manga nadz... hehehe.. macam dalam gambar nie....


oh ya.. selain manga... Tantei Gakuen ni juga ada dalam drama bersiri.. mula-mula nadz tau pasal Tantei Gakuen ni pun melalui drama nie.. pelakon pun mantap-mantap, macam Yamada Ryosuke (hey say jump), Shida Mirae, Kaname Jun dan Kamiki Ryonosuke.. semua barisan pelakon kanak-kanak ni nadz minat.. kiut!!! hahaha.. selain drama bersiri, movie tantei gakuen ni pun nadz ada... hehehe..


ni drama bersiri Tantei Gakuen



ni plak movie dia..

sekarang nadz ngah berkira-kira lepas ni nak kumpul siri manga apa plak.. ada pape cadangan tak?? sekarang pun ramai juga nadz jumpa peminat tegar anime nie.. malu gak nak share kat cnie apa yang nadz ada memandangkan ada yang lagi hebat... hehehehe...

dari papan kekunci: kadang-kadang guna nama nadz sonok jugak kan... saje tukar selera.. untuk semua blogger... tak perlu konfius2 nak panggil apa.. nak panggil nadz ke anis ke nadzirahaqilah, yang penting anda tahu kesemuanya adalah orang yang sama, pemilik blog From Kota Tinggi With Love.. love u all with all of my heart! teheee...

with love,

6 comments:

uNa da wiTch said...

pergghh
mmg kipas susah mati
manga nih eh .
x penah bca lagi kot .
kalao bley dpt pinjam .
best jugak .bhahaha

nadzirah aqilah said...

hehehe.. nak pinjam??

hmm.. sewa bley? hahahaha

maisyah said...

suka crita Penyiasat Conan.. bl dia kecil comel..bl ms dewasa plak..encem woo...actually, agak2 macho la katun tu..

nadzirah aqilah said...

@sigu maisyah:
setuju2.. sy pun suka juga metantei conan.. ingat nak kumpul siri dia tp banyak sgtla.. hehehe..
sy kumpul DVD mocie dia jek..

pssttt.. Shinichi tu macho kan3..

maisyah said...

ya..macho..dan sangat berpengetahuan..nasib baikla katun eh..
kalu x..(kasi pinang utk anis eh...?)
Hahahaha...cam tradisi terbalik da ni..

nadzirah aqilah said...

@sigu:
huwaaa... mo pinang sama sa??
buli2.. lg suka nie... hari2 buli ka c gugur jantung! hikhik

Related Posts with Thumbnails