Followers

Tuesday, November 09, 2010

9
Perjumpaan Kedua Kanak-kanak Tadika

salam sejahtera..

weeeeeee.... alhamdulillah.. hari ni rasa lapang ckit.. masa untuk menempek lama di blog dapat di adjust sepenuhnyer.. excited ni nak story apa yang berlaku sampaikan anis jadi bizi melampau.. hahaha.. baeklah.. kita mulakan dengan aktiviti hari jumaat bersamaan dengan cuti deepavali... dah nama pun deepavali mestilah anis pergi beraya kan3.. pergi makan maruku, manisan... celah mana anis pergi serbu pun xtau.. okey.. segalanya hanya pembohongan semata... anis tak sambut pun deepavali.. member yang sambut deepa ni sume jauh-jauh jadi tak dapat berkunjung... tapi hari jumaat tu anis ada perjumpaan dengan kanak-kanak tadika.. erkk tadika? yezzaa.. atau lebih tepat dikatakan kanak-kanak tak cukup umur....

perjumpaan kali ni tak dapat dihadiri oleh ketujuh-tujuh member berikutan 2 dari rakan yang berada jauh dari johor. nana tak dapat join coz ada hal di kelantan... hehehe.. leha plak confirm-confirm tak dapat join sebab berada di keningau, sabah.. sory leha, tak mampu nak support duit tiket kau.. nanti kiter buat perjumpaan special kami inform awal ek.. hikhikhik. berbalik pada aktiviti kami, lepas opis hour tamat hari khamis tu(sebenarnya minta balik awal ngan bos, sebab dah tak sabar) anis terus drive menuju ke penginapan kami yang telah ditetapkan. tak sabar.. sebab lya ngan cekda dah sampai dulu ke destinasi yang telah ditetapkan..

penginapan di hotel 5 star -------> hotel 5 star?? tidak2.. penginapan kami di kolej perdana, UTM memandangkan ekeen ngan liyana masih lagi di sana menyambung master makanya confirm2 penginapan free kan3.. save budget! hahaha.. disebabkan budget untuk penginapan dah dikira percuma, malam tu kami diner ala-ala omputih.. menu dan tempat di cadangkan oleh cekda di Hutan Bandar, menu Chicken Chop.. uisshhh.. bleh tahan mantop la... disebabkan sibuk sangat melantak dan bercerita mengenai isu-isu berbangkit, gambar terlupa dicapture.. hahahaha.. harga pun bleh tahan murah.. tak tipu! disebabkan menu yang agak berat, liyana yang sedang berdiet telah mengalami sedikit tekanan perasaan kerana beratnyer naik mendadak.. opsss! sian liyana... untuk mereka yang berdiet, jauhilah rakan-rakan yang cuba mematahkan menu diet anda.. sebenarnya mereka sangat dengki dengan anda.. hahaha. (liyana, sory yea)

perancangan esoknya.. dah nama pun perjumpaan kanak-kanak tadika.. tempat yang kami pergi mestilah tempat-tempat berunsur pendidikan.. bhahahaha.. baek kan kami.. tak mau cerita panjang silalah mencuci mata dengan gambar-gambar dibawah.. disediakan khas untuk tatapan anda semua... teheee....

Landmark kolej ni baru dibina taw.. kolej yang banyak berjasa menempatkan kami sepanjang 3 tahun bergelar degree student di UTM.. sob3..

hamik kau.. bukan alang-alang... zoo johor jugak yang kami serbu.. baek tak kami?? baek kan~~~ hikhikhik

memang macam kanak-kanak riang baru lepas dapat aiskrim... siokkk.....

ni masih lagi d zoo johor.. sementara tunggu turn nak naik basikal air.. (apa ntah nama binatang tu, anis pun xtau, sebab dia kayuh macam basikal dan di dalam air anis panggil jek basikal air)

nilah basikal air yang anis cakap tu.. hikhikhik... best2.. tapi bleh tahan penat gakla mengayuh.. cuma nak kawal dia susah.. apsal dorg tak guna stereng ngan gear jek ek.. erkkk....

macam biasa... karoke tatap menjadi destinasi utama.. cekda terpaksa balik awal atas sebab-sebab yang tak dapat di elakkan.. 

situasi adalah di city square untuk makan yong tauhu.. nyum3.. memang sedap kat cni.. yang belakang tu rapunzel punyer papan iklan.. cantik kan... tapi kami tak bercadang pun nak tengok wayang.. nanti masa berborak kurang sebab dalam wayang sume tak boley bercerita... kuang3.. tapi sekarang anis ngah tunggu Harry Potter!!! yeahhhh!! ada sesape nak teman anis pergi tengok x?

caner-caner? tu baru satu hari.. cerita hari jumaat.. belum masuk cerita sabtu ahad lagi... tak bleh kongsi entry nanti meleret-leret sampai tak larat nak baca.. jadi tunggu untuk next entry k.. anis nak jalan-jalan plak.. nak membalas kunjungan rakan-rakan.... rindu~~~~ hehehe.. jumpa lagi next entry! bubye! jaga diri sume...

9 comments:

dotblogspotdotkom said...

huik... memang tak menahan btl kamu nih....

tp bes gak jumpa kengkawan nih... nak plak kalau dah lama tak jumpa @ dok jauh.....

nadzirah aqilah said...

hehehe.. sesekali pakcik.. lau tak ktorg nak g muzium.. tapi hr jumaat muzium tutup.. sob3

Tomato Gurl's Life said...

bestkan jupa kawan lama..rindu kawan2..xsabar nak jumpa time konvo ni..

krole said...

wuahhh besnye wak~ngeee...wak kate kat JB ade domo kan???le belikan krole..nnt krole bank in duit kat akaun wak~le wak???kalo le komen kat en3 krole...nnt krole bg no tpon krole...

afzan said...

dok skudai, tapi tak pernah sampai zoo johor. banyak binatang tak?
siap ada paddle boat tu.. berapa bayaran eh?

Nafisa81 said...

paddle boat la sayang name binatang kayuh2 dalam air tu...

Nafisa81 said...

dok kolej perdana yer..akak dulu pon penah dok sana..

nadzirah aqilah said...

@tomato:
memang best gilerr.. lepas konvo dah susah nak jumpe.. sob3

@krole:
boley jek.. (^__^)

@afzan:
skudai jg? binatang so-so la..
paddle boat tu satu boat rm4.. hehehe

@kak koi:
hahaha.. anis baru tau ni nama dia paddle boat! tenkiu2..
eh.. akak pnah dok kp? bila2?

Norfahana said...

waa..skali lg..
jeles2...huhu

Related Posts with Thumbnails