Followers

Wednesday, November 10, 2010

21
Pelangi Balau Resort

Salam berbahagia semua...

sejak dua hari ni, line internet ada sedikit masalah.. ada sedikit kelembapan disitu.. tapi itu bukan masalah utama, aktiviti ini harus dijalankan seperti biasa... kan silah! hehehe.. sambungan cerita semalam.. berkenaan dengan cuti hujung minggu yang lepas.. lepas meronggeng sakan bersama rakan-rakan esoknye, sabtu dan ahad, anis dan keluarga ada family day di Tanjung Balau.. bleh tahan syok la.. tempat pun selesa, kami menginap di Pelangi Balau Resort. walaupun dua hari jek, tapi bagi kami kesempatan yang ada memang terlalu cukup untuk kami berenang-renang dari hujung pantai sampai ke tengah.. hahaha..

sebenarnya kami sekeluarga bukan jenis yang suka mandi pantai, melainkan pada waktu-waktu tertentu.. jika masa yang terhad kami lebih suka posing-posing maut di tempat-tempat yang kami rasa chantek (ini aktiviti kami adik beradik, biasanya yang jadi mangsa jadi cameraman ialah ibu.. hehehe) tak percaya? tengokla gambar-gambar dibawah nie nanti.. walaupun cuaca sepanjang program tak berapa okey, hujan turun memanjang, tapi siang masa sukaneka tu alhamdulillah, cuaca cerah, jadi program dapat diteruskan seperti biasa... kami bab-bab sukaneka nie memang jagoan ternama!! family paling banyak dapat hadiah la katakan.. dpt hamper chalet bertuah, hadiah paling banyak dapat hamper, cabutan bertuah lagi, sukaneka lagi.. weeee... memang kenyang kami makan jajan untuk BULAN ni... hahaha.. xnak citer panjang.. sebab nak kasi korg tengok gambar yang berjuta.. hahaha.. sila-sila.. semuanya anis sediakan khas untuk anda.. teheee...

sebelum check-in bilik.. wajib bagi pose bahagia...

malam selepas BBQ, kira wajah bahagia lepas kenyang telan udang, ayam, sosej, sotong, nasi goreng.. bla.. bla.. bla.. ooo.. banner tu, banner ada syarikat buat kursus kat sane.. pinjam banner dorang jap..

hamper pertama kami, pada malam tu, cabutan chalet bertuah.. besoooo ooo hampernyer.. ingatkan nak bangga dapat 1 hamper nie.. tapi... tunggu ek.. korg tengok jek gambar kat bwh nanti... 

gambar sebelum sukaneka, ingatkan nak panjat benda alah tu juga tapi xdptla... sebab melebihi had umur.. sob3..


 bermulanya game... gambar2 game terpaksa ditapis sebab ada gambar2 yang kurang seswai untuk ditonton.. hahahaha

macam gambar nie kan sopan je tu.. siap bg peace2 lagi.. gambar seorang juara... bhahahahaha

 turn ibu ayah plak..

 yaaa... tu dia.. ibu main bowling..... hebat x?

 ayah pun nak tunjuk kehebatannyer juga.. last-last 2-2 nak salahkan kelapa yang tidak berbentuk bulat itu... hahahaha

cuba tengok pesaing anis... kalau macam ni la.. tak perlu kot nak berlagak dpt jadi juara.. alaaa.. sape suh dorang wakilkan anak yang comel2... hahahaha

sebahagian hamper yang kami dapat... sabar dulu....

taraaaaa... nila hasilnya.. 6 hamper besar, 5 hamper kecil, 1 iron ngan 1 tong sampah(dedicated to my sis, kau kutuk lagi cabutan bertuah hadiah tong sampah, last2 kau yang dapat.. bravo2).. banzai!! banzai!! hahaha

sesi fotografi kami bermula...........







habis dahhhhh!!! hamek kau.. banyak kan gambar.. hahaha... sesekali....lagi satu peringatan untuk semua, baju t-shirt yang kami pakai adalah baju yang berbeza okey untuk 2 hari.. cuma kami lebih suka memantulkan warna hitam sebagai warna utama.. hitam itu keunggulan!!! yeaahhh!!!!

dari papan kekunci: nantikan entry psl death note hr jumaat nie.. anis dah dapat dah buku death note tu dari adik.. hehehehe


21 comments:

Hairil Rizal said...

Firstly, tima kasih tag kita utk GA MelRomeo..ada kesempatan kita buat ya.

Hahaa..ini mmg namanya menggondol hadiah nie. Abes sumernya disapu. Tapi melihatkan pada persaingan yg kecik kecik tu..mmg patutla korang sekeluarga menang besar!

Tahniah! Tahniah!

nadzirah aqilah said...

@en. hairil:
hahaha.. malu2... tapi ada juga pesaing yg beso2 cuma xramai.. kui3

thanks!

~ PIJA ~ said...

soalan pertama akak..kat mane tanjung balau nih...?

p/s : malas nak search..hihii..nice pic

i am S!L4H.. said...

kak entry yg ni erh td x klua?
hehe...
wooooo byknye hmper...akk g sne kutip hmper erh..hik3
bstnye.....

i am S!L4H.. said...

nk komen lagi...
kak tu byk dpt cornflakes raye aji nti leh wat bskut pos kt rumah sy ye..
hahahahahaha

nadzirah aqilah said...

@pija:
kat kota tinggi juga.. area desaru.. hehehehe

@silah:
nthla ek.. entry akak lepak ngan member akak tu silah jumpa x?

oo.. biskut cornflakes ek.. akak bab buat2 biskut nie mls ckit.. cornflakes tu akak suka mkn ngan susu jek.. hahaha

krole said...

kalo x nyusahkn wak..krole nak sgt domo~tu...uwahhh

Mar said...

dah lama xbersukn2 ni,.nk hmper 1 bleh

nadzirah aqilah said...

@mar:
boley2.. hehehe

maisyah said...

Meronggeng... emm..da lama x guna perkataan ni..bagus..bagus..mengembalikan nostalgia sa yg dulu2...

apapun..Death Note....hee...i'm waiting kuikuikui...

nadzirah aqilah said...

ayat ni pun dh lama sa nda guna.. bila ngan member2 je slalu hantam.. hehehe

sabar ya sigu.. sa publish jek jumaat ni ru sa kasitau sigu ek.. hehehe

Cik Moon said...

waa..bnyaknyerr hadiah.. meh bagi sini sket..haha (^__^)

Shazmiey Abdurahman said...

aku mo mintak cornflakes tu bha..bole?

miss nina said...

meriahnya dapat hamper banyak, boleh kirim 1 ke kulai ?
:)

nadzirah aqilah said...

@cik moon:
amik2.. dh tak larat nak mkn kat umah.. hahaha

nadzirah aqilah said...

@shazmiey:
buli bha kalo ko.. nda larat sia mo talan sume..

nadzirah aqilah said...

@miss nina:
kulai? boley2 dekat je tu.. hikhik

dotblogspotdotkom said...

model tepi pantai..... memang tak menahan akmu bertiga nih...huhuhuhuh...

nadzirah aqilah said...

@dotblogspotdotkom:
hehehe.. hobi kami bertiga pakcik..

i am S!L4H.. said...

mkn ngn susu je?
owhhh demmmmm...
muahahaha

x de pon lpak ngn kwn..ke yg knak2 tadika tu?

nadzirah aqilah said...

@silah:
okey apa mkn ngan susu.. lemak berkrim disukai ramai.. hehehe

Related Posts with Thumbnails