Followers

Saturday, November 27, 2010

11
An Hour Survey

Salam sabtu semua teman-teman blogger....

akhirnya sabtu dan ahad yang penuh keceriaan muncul jua.. dari semalam lagi saya dah cuba susun strategi sesempurna mungkin bagi mengisi kekosongan waktu berhujung minggu.. malangnya... nadz tiada idea untuk melaksanakannya.. cuti yang ada perlu dimanfaatkan sebaik mungkin... jadi sementara tiada idea yang muncul di minda nadz nak amik kesempatan dalam kesempitan untuk menyelesaikan satu survey dari Kax... kira melangsaikan hutang jugakla kan.. sebenarnya nadz banyak kena tag tapi tak sempat nak buat... hehehe.. makanya sebelum nadz ke hutan menyumpit rimau ganas untuk habuan makan malam nie nadz selesaikan dulu keje nadz okeyy.. dedicated to kax n others... zassssssss.....

Instruction : Once you are tagged, answer all the questions honestly. No lying or cheating. (okey bosh!! tapi bi nadz tak berapa okeyla jadi nadz jawab dlm bm ek..)

person who tagged : kax a.k.a siti nur kaxzmilah~

Starting time : 02.03 pm

Name : nadz a.k.a anis (nama nadz adalah nama di dalam dunia blog)

full name : Nur Khairunnisa binti Hj Sukarti

Sibiling(s) : anak sulung dari 30 orang adik beradik..  eh... tertambah kosong plak kat belakang tu... hebat betol ibu ayah nadz.. ngeeee....
Eye colour : jap nak buka contact lens.. ooo.. itam.. baru tau nie.. (pelikla sejak bila nadz pakai lens ek.. urmmm)

Shoe size : uinaaaaa.... ni yang tak best nie.. kaki besau la... gagaga...

Hair : lurus.. eh bukan2 curl... ye ke?? macam tak jek.. botak kot.. aikkk..????

Height : 159cm (agaknyela.. hentam jek sebab tak pernah ukur... hahaha)

What are you wearing right now : t-shirt coklat dari langkawi...

Where do you live : From Kota Tinggi With Love

Favourite number : 11 (xtau kenapa... paling teruja bila nampak jam pkul 11.11.. rasanya nanti nadz nak jadikan 11.11.11 tarikh special tapi xtau nak isi dengan apa..)

Favourite drink : milo ais... minum milo anda jadi sihat dan kuat!!

Favourite month : April!!
Favourite breakfast : tak pasti la.. sebab nadz jarang breakfast.... (^___^)

******-Have you ever-******

Broken a bone : hurrmmm... kuat je ni tulang saya...

Been in a police car : ishhhh.. tedala...

Fallen for a friend : hahahahahaha...

Fallen for a guy/girl in a short period of time : pernah! jumpa someone dalam bas perjalanan balik dari UTM ke kota tinggi.. kami dua-dua turun di city square.. rasanya dia bekerja di sana... tapi itulah pertama dan terakhir jumpa dia.. puas saya cari sampai sekarang tak pernah lagi nampak dia... (^____^)
Swam in the ocean : saya..... tak pandai berenang.... gagaga

Fallen asleep in school : hahahahahaha... kalau tiba-tiba rasa kena baling kapur tu kira tido ke x ek? hmmmm...
Broken someone's heart : yup!!! wellllllll.....

Cried when someone died : uinaaaaa... tedy bear sayang saya kena sembunyikan pun saya nangis lagikan kalau seseorang meninggal.. lagi dasyat tue....
Sat by the phone all night waiting for someone to call : pernah~~~~

Saved e-mails : yezzaaaaaa..~~~
Been cheated on : errr.. alamak.. tak phm soalan la.. hehehehe.. (saya pernah tertipu dan pernah menipu.. kui3)

******-What-******

Your room look like : bilik saya dicat petak-petak gabungan warna hijau dan kuning. cadar pun menggunakan warna tema yang sama begitu juga dengan almari.. hasil idea kami tiga beradik yang berkongsi bilik.. hehehe

What is right beside you : ishhh.. banyak je nie... ada henpon.. kipas.. buku.. baju.. bla.. bla.. bla...

What is the last thing you ate : kerepek kacang dhal...
******-Ever Had-******

Chicken pox : pernah masa kecik-kecik.. selamat~~~~

Sore throat : sound system saya boley tahan mantap.. jerit jadi penyokong macam mana kuat pun tetap juga macam tu.. cuma... sound system saya akan bermasalah lepas bangun dr tdo... hikhikhik
Stitches : ada2!

Broken nose : huwaaaaa... tak pernah...

******-Do You-******

Believe in love at first sight : yup! (yakin kan saya jawap.. hahaha)

Like picnics? : hmmm.. depends on da situation.... saya tak berapa suka tempat-tempat yang sesak.... sebab boley membuatkan mood saya BATAL!

******-Who-******

Who did you last yell at? : hmmmmm... adik saya... hahaha... saya memang suka marah-marah dia.. (bukan contoh akak yang baek nie..)

Who was the last person you danced with? : hahaha... kena cakap nama ke? adalaaa... rahsia-rahsia.. lama dah.. masa menari tarian zapin di UTM dulu... lama dah tak jumpa dia sekarang...
Who last made you smile? : semua orang buat saya tersenyum... (^____^) diri sendiri pun boley buat saya tersenyum...

******-Final Questions-******

What are you listening to right now? : bunyi kipas di bilik saya ngan bunyi keypad laptop saya semasa menaip segala jawapan...

What did you do today? : kemas rumah, tolong ibu, tengok ibu.. online... lepas ni nak pergi menyumpit kat hutan bandar..~

Are you the oldest? : errrrrr... yang paling tua dalam adik beradik...

Indoors or outdoors? : apaa???

******-Today did you-******

Talk to someone you like? : mestilah... ramai pulak tue...

Kiss anyone? : yesssss... my lovey dovey tedy... hari-hari saya kiss dia...

Sing? : hahaha.. setiap kali mandi pagi saya akan mempersembahkan beberapa lagu di dalam toilet.. baru true karaoke jamban namanya.. kan3..

Talk to an ex? : ex????????????????

Miss someone ? : of course! miss like hell my 6 princess...
Eat? : kalau di rumah selagi saya tak tido selagi tu mulut saya mengunyah..~~

******-Last person who-******

You talked to on the phone? : biarlah rahsia~~~

Made you cry? : hmmmmmm.... hati kering macam saya nie mana ada nangis2.. (padahal baru td ckp brg sendiri kena nyorokkan pun nangis)
Went to the movies with? : my sister - Harry Potter.. ngeeee...

You went to the mall with? : my sis....
Who cheered you up? : keluarga yang sentiasa di hati dan kawan yang disayangi serta diri sendiri...(^___^)

******-Have you-******

Been to Mexico? : hahahaha.... singapore yang sekangkang kera pun xpernah sampai lagi... (maknanya belum ada passport la kan)
Been to USA? : uissshhhhh... apa nie.. Malaysia tetap di hati... hikhikhik

******-Random-******

Have a crush on someone? : yes. (short, simple n perfect answer kan)

What books are you reading right now? : errrr.... Enakmen Undang-undang Syariah Negeri Johor (dah buku nie yang saya nampak hari-hari kat opis)
Best feeling in the world? : meet with someone i love~~~

Future kids name? : ishhhh... perlu jawap ke????
Do you sleep with a stuffed animal? : ada 2 ekor dolphin , 2 ekor kura-kura, seekor rimau, 4 ekor beruang (semuanya saya dah awet jadi tedy bear, hebat tak?)
What's under your bed? : bantal-bantal lebih bila ada sedara-sedara atau kawan tido umah...

Favourite sport(s) : archery, cycling
Favourite place : my room~~~~ seharian suruh saya lepak dalam bilik pun takpe bila takde keje...

Who do you really hate? : Syaitan laknatullah.. ~~~
Do you have a job? : yup..

What time is it now? : 2.51 p.m

hoyeaaahhhhh!!!! DONE!!! lebih kurang sejam jugak kan... kena tag orang?? urmmm.... saya tag semua orang yang baca cnie.. jika anda rajin dan mempunyai masa terluang silalah selesaikan nyer... syok tau.. tak tipu.. kadang-kadang bila kita selesaikan benda nie, kita pun boley kenal diri kita sendiri... sebenarnya dalam diri kita ada banyak benda yang kita sendiri tak perasan.. orang cakap kenali diri sendiri sebelum mengenali orang lain... nampak macam soalan yang ntah pape... tapi dalam diam... semuanya mencerminkan diri kita sebenarnya.. errrr... chewahhhh.. macam poyos la plak.. okeylaa... nadz akhiri disini.. kax, thanks coz sudi tag nadz ntuk survey nie... dan sekarang sampai masanya untuk nadz pergi menyumpit.. (^___^) daaaaa.....

saya yang bingung,

11 comments:

Uruchimaru @ kf said...

skrg dah x leh num milo lagi lah cik anis! huhuhu..kena pantang........

nadzirah aqilah said...

@uruchimaru@kf:
eh.. nape xbley? ada pape info yg sy xtau ke???

aki.tilu said...

wah,..sejam eh..isk3,..
tgh piki nak wat ke x :D

maisyah said...

hee..so sweet of u..
tapi kak x da la sebanyak masa yg d perlukan tu...
tp xpa..kenal anis cukupla..

qila comel :) said...

emm. i think i know who did you last yell at. its your sister. its me right. ==''

nadzirah aqilah said...

@aki.tilu:
kalau rajin buatla.. hehehe

@maisyah:
hahaha.. malu la plak.. akak nie..

@qila:
tahu xpe...

Uruchimaru @ kf said...

skrg kena pantang...!!

nadzirah aqilah said...

@kf:
gtau la nape~~~

miss nina said...

banyaknya soalan
rajin betul nadz

nadzirah aqilah said...

@miss nina:
hehehe... ada masa nadz buat..

i am S!L4H.. said...

perghhhh kak...pnjg gile tag....sempot bace

Related Posts with Thumbnails