Followers

Friday, November 19, 2010

26
Entry Panas Di Fesbuk

salam jumaat yang berbahagia...

apa khabar semua? harap-harap semua sihat selepas hari ketiga aidiladha.. takbir pun masih bergema.. perkara paling Nadz suka masa raya ialah bila mendengar alunan takbir ni kat radio ataupun tibi.. terharu habis.. kan3.. nadz tak sempat nak transfer gambar dalam laptop, jadi gambar korban ritu tak sempat nak buat entry.. nanti ek.. hehehe..

nadz malas nak bercerita panjang... berbalik pada topik kat atas tu, tadi lepas free ckit, nadz buka la fesbuk.. pastu ternampak plak satu post dari kazen nadz.. giler bley tahan berapi la juga bila baca post tu... nak tau apa postnyer??

soryla.. nadz tak nak besarkan sgt pic ni sebab tak berapa seswai untuk tontonan umum..

entahla, nadz tak tau kenapa nadz rasa marah ngan orang yang mengeluarkan kata-kata tersebut.. secara jujurnya, 1st tyme nadz baca post ni, nadz rasa nak bagi pelempang sekali dua kat orang yang bagi mesej tu kat kazen nadz nie. (almaklumlah.. terasa la juga sebagai salah seorang kazen) tapi lama-lama bila nadz fikir balik takde gunanya... nadz tak tau apa pendapat rakan-rakan pasal statement tu. lain orang lain pendapat. tapi bila nadz tengok komen-komen yang ditinggalkan, boley tahan berapi gak kazen-kazen nadz yang lain.. hahahaha.. sabo je la derr... anak jawa la katakan... pantang dicabar.. ngeh3


nak dipendekkan cerita.. kami antara kazen ni boley tahan rapat sebenarnya. rasanya sebagai saudara, tak salah kan itu semua. balik kampung jumpa, bila ada event family jumpa, ada masalah kumpul bersama.. salahkah untuk kami rapat? adakah itu yang dinamakan gedik? kalau ya.. maafkan kami.. sesungguhnya, kami semua tidak melanggar hak peribadi kazen-kazen yang lain.. kami tahu kami masih ada batas-batasnya... mungkin ada komen dari kazen-kazen nadz yang lain yang agak terlepas kata dah tidak seswai dipertontonkan.. maafkanlah mereka.. mungkin mereka mahu menegakkan hak masing-masing. untuk kazen nadz yang menerima mesej tu, mungkin anda juga silap kerana meluahkannya di khalayak umum, apa boley dikatakan disini.. bersabarlah dengan apa yang berlaku..

jadi pesanan nadz untuk semua ingatlah bahawa..
terlajak perahu boley di undur,
terlajak kata buruk padahnya...

yang kurik itu kundi,
yang merah itu saga,
yang baik budi pekerti,
yang indah itu bahasa...

kata-kata yang lahir dari mulut kita itu sesekali ibarat pedang, yang tajamnya itu bisa membunuh lawan.. jadi sebaik mungkin, perhalusilah segala kata-kata yang hendak diluah.. kerana kadang-kala kita semua tak sedar kata-kata itu boleh menyebabkan seseorang terluka... dan.... jauhilah dari menabur janji-janji manis yang membuatkan seseorang itu berharap kepada sesuatu yang tidak pasti... (^__^)

dari papan kekunci: errrkkk... saya rasa macam jadi orang lain plak hari ni.. hahahaha... maaf semua kalau ada kata-kata saya selama ini yang pernah membuat sesiapa terluka.. oh ya.. lau ada sesiapa yang tak setuju dengan pendapat saya, sory yaa.... saya bukan mencari musuh.. teheee (^__^)

With Love,


26 comments:

♥..permysuri_hati..♥ said...

knape tetibe carik psl dgn org ek...mgkin org yg bg msj 2 ade mslh mental??? :) hahahhaa
kijam cik mas kan...menyirap bace post fb 2...ish2..sengal...

nadzirah aqilah said...

hahaha.. sebenarnya berapi gak nie.. sebab dia guna ayat "maruah" tu... sedih betol... secara tak lgsg dia dah mengutuk secara halus family kami... kan3..

Nafisa81 said...

apa masalahnyer nih...laki ke popuan yg hantar meset tu?

Tok Esah said...

wah, orang jawa panas2 erk.. hehehe

hurm, tok esah nak bg pendapat ni..

no komen!!! tu jer.. hahaha

nadzirah aqilah said...

@nafisa81:
yg hntr msg xpuas ati itu adlh seorg pompuan.. hikhik.. biasala.. muda mudi baru nak naik kakk.. hehehe

nadzirah aqilah said...

@tok esah:
tok.. xmarah ke? cool la tok.. terbaeekkk!!

i am S!L4H.. said...

ape yg panas tu kak..bole melecur x?heee~

Rt-qaH said...

alaa..salah ke gedik?x pe yunk..xkesah gedik asal x kacau hidup org x kutuk2 org mcm nak ckp diri bgs sgt kn..hehe..erk..sorie..teremosi sedikit..btw take care yunk..

maisyah said...

Hee..
cayala kepada kazen2 anis tu..famili tetap famili kan..kepada yg bg msj tu...
what can I say?
.....Boleh jalan Daa...

Biarkanlah dia..org camni masuk angin kluar asap..

♥..permysuri_hati..♥ said...

sabar ye anis... :)

lg 1 sebelum terlupa..hehehe... ..lagipon smpai 7 dis kan..sempat sgt2 nk join 1st GA cik mas...hhehe:)

Uruchimaru @ kf said...

*semakin jauh dgn fesbuk...

nadzirah aqilah said...

@silah:
jgn ckp melecur.. dh rentung dah nie.. hahaha

nadzirah aqilah said...

@Rt-qah:
setuju!! sokong t-qah...!!! thanks dear!

nadzirah aqilah said...

@sigu:
hahaha.. giler rock gak kan sigu nie.. wa caya sama sigu..! hahaha

kazen2 kami mmg mcm nie.. sume hangin satu badan.. sampaikan balik umah nenek, nenek pun pening..

ni kes cinta ditolak... kecewa la tu kununyer.. hampeh!

nadzirah aqilah said...

@cik mas:
yeaahhh!! ada masa lagi... esok lusa tulat cuti!!! kena sempat menyempat nie..

nadzirah aqilah said...

@kf:
hamba phm status tuan hamba.. hehehe

Hairil Rizal said...

Komunikasi tanpa bersemuka ni kadang-kadang mmg boleh mendatangkan masalah besar sbb kita tak boleh baca riak muka dan intonasi kata. Bila tersilap pilih perkataan, boleh jadi masalah besar.

Betul kata Anis, kena hati-hati dgn apa juga pun yang kita tulis kat dlm FB, Twitter, blog dll.

Harap semuanya dapat diselesaikan dgn cara yg elok.. bagai menarik benang dalam tepung. :)

menusuk hati said...

bestlh kazen2 skalian.brsatu padu.sorg sakit suma sakit..hehe..

(sambil mengingat nama2 kazen sndr y seramai 5 org)

krole said...

buat dunno je ngan dia wak~besa r manusia...nnt ada r balasannya~harap wak brsabar yer~keterlaluan da krole tngok dia tu,nak krole educate skit tak da tu???heee geram lak~ohyer wak...tutorial khas tok wak krole da sajikan kat blog~selamat mencuba n heppy2 slalu~

dotblogspotdotkom said...

bila teknologi digunakan utk tujuan tak elok... ini le akibat nye.....

azana said...

diaorang jeles la 2 sbb 2 cakap cam 2...

sabar ya nadz sayang...hehehe

nadzirah aqilah said...

@hairil rizal:
yezza.. kami okey jek.. tamat cite kat sana.. mls nak besar2kan cite.. hehehe

nadzirah aqilah said...

@menusuk hati:
hahaha.. kazen2 bengong ni sebenarnya...

nadzirah aqilah said...

@krole:
thanks yer.. nanti saya menjelajah ke sana plak..

nak tulun ajar? hmmm.. menarik gak nie.. hehehe

nadzirah aqilah said...

@dotblogspotdotkom:
setuju ngan pakcik!

nadzirah aqilah said...

@azana:
thanks azana.. (^__^)

Related Posts with Thumbnails