Followers

Tuesday, November 23, 2010

21
Saya yang tak cool

salam sejahtera semua teman-teman..

3 hari tak dapat jenguk kat cni. nak kata bizi tak la bizi sangat tapi tetap tak kesampaian nak jenguk-jenguk kan muka... hari sabtu kazen nadz tunang, congrats sangat2. jadi nadz ngan family berulang-alik ke kampung untuk membantu apa yang patut. boley tahan lepak la juga.. ini baru tunang.. tapi yang paling best bila ada orang tunang atau nikah nie nadz suka tengok hantaran dorang. macam-macam fesyen ada. biasanya bila ada saudara-saudara yang bertunang atau nikah, ibu nadz yang akan buatkan hantaran dorang. kadang-kadang nadz pun tulun menyibuk jugak. hahaha. gambar-gambar kazen nadz tunang nadz tak dapat upload, sebab atas permintaan kazen tu sendiri. mungkin dia nak rahsiakan pertunangan dia kot. takpelah nadz ikut seperti yang dijanjikan. papehal pun congrats to my kazen!

ooo... nadz nak cerita something masa majlis tunang kazen nadz tu. biasalah bila dah ramai tetamu mesti budak kecik-kecik pun ramai membantu memeriahkan suasana. nadz ngan budak-budak kecik nie memang feveret. tapi malangnya nak dijadikan cerita adala sorang budak lelaki nie, muka boley tahan comel, umur dalam 4 tahun lau tak silap. tapi...... mulutnya bila berkata-kata mengalahkan orang yang berumur macam nadz nie. bijak memang bijak tapi sebenarnya dah boley dikategorikan sebagai kurang ajar. makcik-makcik nadz sume tak tahan. tapi dorang rilek jek. apa taknyer budak nie boley selamba sound makcik nadz suh balik umah dia, dia cakap dia rimas makcik ni kat umah. padahal bukan rumah dia pun. budak-budak lain pun takut nak main ngan dia, ganas sangat. orang-orang tua borak selamba dia lalu lalang kat depan, setakat sekali dua kali nadz boley sound lagi tapi bila dah berkali-kali nadz dah mula panas.. siap budak nie... sekali dia buat perangai kat nadz memang nadz sound direct. oh ya.. sebelum tu mak budak nie pun memang dah tak terkawal dia sebab nakal sangat...

direct to the point, nadz memang suka layan budak-budak kecik main. ada sorang kazen nadz keluarkan Uno Stacko atau Jenga, yang susun-susun pastu tarik satu-satu blok jangan sampai tower tu roboh. budak-budak nie ajak nadz main. nadz okey jek. nadz susun tower tu yang diperbuat dari kayu bukan plastik okey. tiba-tiba budak nie datang dia robohkan tower nadz. okey.. relakssss... budak-budak lain berdesup dah ilang. nadz amik lagi blok tu nadz susun balik. sekali lagi dia robohkan. huh!! nadz dah jeling dia sekali. makcik-makcik nadz dah sound suh nadz rileks.. okey bha... nadz relaks.. nadz senyap, nadz tengok apa dia buat.. dia susun blok tu ikut apa yang dia nak.. nadz amik satu blok... opsss... terkena plak kat susunan dia.. hohoho.. sory... nadz suh dia main sama-sama ngan budak lain, dia cakap dia xnak. huh! dasar keras kepala.. dia campak blok-blok tu kat nadz, aisshhhh.. main ganas nampak... huwaaa... hangen nadz dah datang, nadz robohkan semua susunan dia.. hahahaha (jahat kan nadz, ngan budak-budak pun cari pasal) start dari nadz robohkan susunan dia tu, mula la pergaduhan mulut kami... bayangkan nadz yang berumur 20an ni gaduh ngan budak umur 4 tahun.. memang tak cool langsung kan... hahaha..

tapi.... last-last, nadz tak tau dia takut ngan nadz atau apa, bila jumpa nadz jek dia akan peluk-peluk nadz.. pastu dia ajak nadz main sama-sama.. hahaha... makcik-makcik nadz sume pelik.. tak yah cakap dorang.. nadz lagi pelik!!! tapi nadz akui, nadz memang langsung tak cool gado ngan budak kecik nie.. silalah maafkan kesalahan nadz ye sume... hehehehe..


dari papan kekunci: lepas majlis tu selesai, sume orang sibuk cakap lepas ni turn nadz plak... hahahaha.. nadz senyum, dengan suara yang lembut nadz cakap ngan dorang.. "rilek duluuuuuuuuuu.... belum puas enjoy lagi nie.." masing-masing buat muka pelik.. peace yoo... nadz bangun, amik pinggan letak nasi, ayam, daging, dalca.. huh! melantak isi perut kenyang!!


21 comments:

AiDa AzRyN said...

nadz bila lg?hehe~ ;D

Uruchimaru @ kf said...

bhahaha..bertemu buku dgn ruaslah tue sbb tu bdak tu siap peluk dgn nard!

nadzirah aqilah said...

@aida azryn:
bila apa tu?? ----> buat2 xphm nie.. hahaha

nadzirah aqilah said...

@kf:
hahaha.. mungkin la tu kot..

ejai_ej said...

hahahha.. mmg tak cool pasal gadoh ngan budak2.. tp kalo gadoh memain tu ok la.. hehehe.. jgn amek serious suda... heheh

dotblogspotdotkom said...

bdk2... biasa la.... kita org dewasa nih... kene le guna psikologi......

Shazmiey Abdurahman said...

ko pulak bila mo betunang.?.hehehe..

nadzirah aqilah said...

@ejai_ej:
sesekali kan.. hahaha.. teruk betol sy nie..

nadzirah aqilah said...

@dotblogspotdotkom:
hehehe.. tp sonok gak bila dpt rapat bdak tu..

nadzirah aqilah said...

@shazmiey:
adididi... rilek2 dulu... ko tunang dulu br sia on.. hahaha

Shazmiey Abdurahman said...

aikk..aku muda lagi..man bole tunang2..ko dulu la..kan ko suda ada kerja..nahh,bole suda ko tunang ba tuh..hehe..ko tunang nnti jemput sa ahh..

nadzirah aqilah said...

@shazmiey:
pa ko ingat sia tua suda? sia pun muda lg ni.. uittt... kalau single dgn sepa sia mo tunang? adididiii... pandai ja ko ah.. nantila sia jemput ko, jgn nda dtg pulak tu..

i am S!L4H.. said...

kak nadz.....silah pun suke tgok hntaran klo org tung ke kawin ke.....lg2 klo ade coklat..ahahahaha rse nk ambik nyorokkan je..ngahaha

Shazmiey Abdurahman said...

bah..nanti aku suru abg aku pinang ko ahh..habes crita..hehe..tp abg aku suma suda kawin bah..klu ko mo jadi bini no 2 bole juga..hehe..

nadzirah aqilah said...

bhahaha.. baru sia mo senyum sorg2 nie.. keciwa trus!

uittt.. kasitau ma sia brape umur ko ni?? jawap2!

HAZWAN17 said...

bila bila dan bila hehe

nadzirah aqilah said...

@hazwan17:
bila apa tu?? hahaha

NARDtheNERD said...

haha.

gaduh ngan budak kecik ar best.

:P

maisyah said...

Hehehee...
jgn katakan nadz yg masih bujang baru 20 an..ni hah..mak budak umur pun da terlebih..masih jg geram kalau jumpa budak2 camni ni...tapi kak pandai pujuk jg la..ngee..(maklumla da ada ilmu psiko budak2)

*tunang? ee..betul la dia muda lg ni...

nadzirah aqilah said...

@nard:
tahu xpe.. terasa kiter lebih berkuasa.. hahaha

nadzirah aqilah said...

@maisyah:
hehehe.. betol kan.. bleh naik hangen kan jumpa budak mcm nie... minx ckit ilmu.. anak buah2an sy ramai nakal2 nie.. hehehe

*terima kasih kerana menyokong saya!

Related Posts with Thumbnails