Followers

Monday, November 08, 2010

9
Award Senyuman dari Tok Esah

salam sejahtera, salam berbahagia

huhuhuhu.. lama tak dapat jenguk blog. wekeend ni start dari hr khamis petang sampai ahad jadual memang padat dan mampat dengan aktiviti. selama itu juga, aktiviti blogwalking dari timur ke barat, selatan ke utara terpaksa dihentikan. sob3.. sedih~~ dan disebabkan itu juga.. traffic jatuh menjunam... sebagai seorang blogger baru, bila traffic jatuh ke paras bahaya, ianya memang cukup kritikal untuk menambah koleksi rakan-rakan baru.. hehehehe.. okey2.. untuk hari nie, keje di opis boleh tahan menimbun, tapi anis akan cuba curi masa untuk berbalas kunjungan dan menziarahi teman-teman lain.. janji2.. hehehe..

oh ya.. walaupun traffic anis jatuh, tapi sempat gak la koleksi award anis bertambah.. hahaha.. memang bahagia dirasa.. masih ada yang sudi memberikan award untuk anis.. award kali nie special dan eklusif tau, coz awardnyer adalah dibuat sendiri tok esah dan anis merupakan antara kumpulan terawal yang menerima.. (kuang3.. kata-kata penuh dengan nada riak dan takabur.. booo...!!) okeyla.. macam biasa sebelum hamek award nie ada beberapa benda anis kena buat... takde hal lah! small matter.. asal kan bleh tepek award.. hurmm.. macam kena pergi kedai perabot Chan la, nak beli rak baru untuk letak award.. hahahaha...

okey2.. khas untuk tok esah.. cucu siapkan tok punye keje ek...

5 Pandangan Tentang Blog Tok Esah:
  1. blog tok kaler coklat, salah satu kaler feveret cucu sebab cucu suke makan coklat.. nyum3..
  2. setakat entry ni ditulis blog tok dah ada 212 follower.. huh!! jeles2..
  3. tok nie bleh tahan peramah ngan cucu-cucu dia.. termasuk saya... hehehe
  4. entry yang tok buat pun bleh tahan menarik.. tak sangka tok memang pandai menulis.. hebatlah tok!!
  5. tok esah ada blog yang kemas!! cucu sangat2 suke...
5 Aktiviti Semasa Pulang Ke Kampung:
  1. pokok bunga kenanga nenek memang redup jek.. tempat lepak yang terbaik d atas pokok tersebut.. Harus!!!
  2. motor nenek pun nampak bersih jek... pinjam jap ek nek!!! prengggggg!!
  3. perbincangan hebat, persidangan tahunan cucu-cucu Mak Sor (panggilan nenek d kampung)..
  4. gotong-royong bersihkan umah nenek dan persekitarannya... contoh2 cucu yang baik.. hahahaha (pastu nenek mesti membebel sebab pokok2 dia habis kena tarah)
  5. kelas belajar bahasa jawa akan dibuka oleh nenek untuk cucu-cucunya yang harap jek cucu jawa tapi suh cakap jawa sumenye melopong!!
seterusnya macam biasala anis nak share award senyum ni kat mereka di bawah:
  1. Silah (silah.. akak bg idea ntuk entry awak kali nie.. hahaha.. hamek2.. senyum selalu bukan gelak selalu taw)
  2. Sarepdol (urang sabah.. baru gak kenal tapi bleh tahan sporting.. i likeeeeeeee... sigu sia bha nie.. hahahaha)
selesai!! ni la awardnyer..... taraaaaa.....


okey2.. saya gerak dulu.. nak siapkan keje jap.. pastu nak sambung wat entry tertunggak lagi... pastu nak jalan-jalan pusing kampong! hahaha..


9 comments:

i am S!L4H.. said...

hahaha..kak anis dpt award dr nenek ye..
ngeeeee
alamakss kne wat lg?kak,ambik award je bule?muahahah

nadzirah aqilah said...

boley silah! akak xkesah pun.. hahaha

Hairil Rizal said...

Anis bzlah weekend lps ye? Patutla senyap jer... :)

Tok Esah said...

TQ anis!!!!

dotblogspotdotkom said...

huhuhu... lama juga tak jengah kat sini.... huhuhuhu

nadzirah aqilah said...

en. hairil:
ha'ah.. sgt2 bizi.. nanti anis buat entry psl wekeend lepas ek.. hehehe

tok esah:
welcome2.. (^__^)

dotblogspotdotkom:
pokcik.. rajin2 la singgah cni lau free.. bw kon skali.. ngeh3

i am S!L4H.. said...

eh ye ke boleh?
cm x cye je....
wahhhhhh

Shazmiey Abdurahman said...

bru free!! thanx!!! hehe..

nadzirah aqilah said...

welcome! (^__^)

Related Posts with Thumbnails