Followers

Tuesday, September 21, 2010

4
Hari Ahad Yang 50-50

salam berbahagia semua!!

seperti yang dijanjikan dalam entri zatie's engagement yang lepas anis nak story berkenaan peristiwa hari ahad yang lepas. apsal 50-50 ek.. sebab ada rasa macam down habis n ada rasa macam yeaaahhh!! nak tau kenapa? after selesai majlis pertunangan tu anis bergegas ke UTM Skudai untuk melepak disana bersama rakan-rakan dan seterusnya bermalam coz hari ahad tu kami kena amik jubah untuk konvokesyen. yeahh!! alhamdulillah.. akhirnya~~~

jadual pengambilan jubah untuk fakulti anis ditetapkan pada hari ahad pagi 9-12, rabu dan jumaat. disebabkan hari ahad anis tidak bekerja. jadi kesempatan ini diambil dengan jayanya untuk melepak bersama teman sekali.. okey.. kami dinasihatkan oleh senior-senior untuk berada di setor jubah seawal jam 7 pagi. demm la kan pergi opis pun pkul 8 dahla setor jubah buka pukul 9. korang nak tahu kenapa kena memacakkan diri awal kat sana??


sebab ini!!! giler oh!! ini kami tiba jam 8 pagi. oh my prada! lemah semangat betol.. panjang barisan ni kira-kira 500meter. ni bukan barisan yang beratur sorang-sorang. kalau beratur sorang-sorang memang lemah lutut sakit mata melihat. walawei. kalau kawasan ni ber air-cond sejuk bagai no prob la. ni panas terik. takpe2.. cahaya matahari pagi. orang cakap matahari pagi vitamin C. iyola tu.. actually kami dah agak situasi sebegini akan berlaku jadi persiapan yang lengkap telah kami sediakan. setong air mineral-Done, Jajan satu bakul-Done. barulah tak bosan n tak pengsan. but seriously, siapa tiada tahap kesabaran yang tinggi memang boleh berguling-guling kat situ. turut serta ketika ini ialah ct cheery yang baru sahaja tiba dari kedah.. jauh oh!


berkat kesabaran yang tinggi~~ lebih kurang pukul 9 lebih kami berada di tangga. sabar-sabar. dorang ni memang sempoi dah beratur panjang bagai macam ni dengan panas lagi masih lagi boleh senyum kan. almaklumlah excited nak amik jubah untuk konvo.. seumur hidup cuma sekali dua je dapat rasa suasana macam nie kan.. nape sekali dua je anis? *anis malas study* kui3..


yeahhh!! kami dah hampir ke pintu gua tatkala pic ni diambil jam menunjukkan pukul 10 pagi. dekat 2 jam dah kami beratur. tapi.. sebenarnya kami dapat berita tak best. oh my gucci!jubah saiz S dah habis! tinggal jubah saiz m. oryte.. untuk anis its not a big prob. but to my others cute friends. its really a big prob.. but.. untuk menyedapkan rasa hati.. nama pun jubah kan.. mestilah kena besar cikit.. hehehe.. owh.. lupa nak state kat sini. masa beratur sampai sini anis terpandang sorang lagi blogger sedang beratur. ari..! really sweets.. u noe what, ari sanggup beratur panjang bersama kami untuk ambilkan jubah her boyfriends yang juga rakan kami. demm hati kusut! kalau kau tak hargai + blanja lebih ari ni atas usaha yang diberikan memang aku sekeh kau. hehehe.. soryla ari, anis segan nak tegur ari tyme tu.. hikhikhik..

okey2.. kami selamat melangkahkan kaki ke dalam setor jubah lebih kurang pukul 11.00 pagi. azam tak azam kami bersabar menahan panas terik beratur panjang lebih kurang 3 jam kan. but.. its okeyla.. sape yang tak nak amik jubah untuk konvo..


jeng3.. dapat dah beg jubahnya.. nak tengok? tak maulah.. tak surprise nanti.. tunggu anis pakai jubah complete set baru anis tunjuk ek. hehehe...

dari papan kekunci: anis nak bunga bari rakan blogger boleh? hakhakhak

4 comments:

Nobita Sensei said...

tahniah! jom sambung postgrad pulak~ :P

nadzirah aqilah said...

tenkiu2.. postgrad~ masih dlm perancangan.. hehehe

dianafisa81 said...

waa..beg jubah skang dah pakai non woven bag...dulu2 bag kertas jer..

nadzirah aqilah said...

semakin mantap sekarang.. hehehehe

Related Posts with Thumbnails