Followers

Wednesday, September 15, 2010

7
Bila Gambar Bercerita

Salam 6 Syawal dan Salam Sejahtera semua..

semalam after proses menapis gambar-gambar yang bersesuaian untuk diupload masuk ke fesbuk dan belog ni, terpandanglah pula beberapa gambar kandid yang anis capture semasa di kampung. almaklumlah bila dah seronok sangat main dengan kanak-kanak riang ni boleh lupa diri oh. rasa macam nak jadi budak kecik balik plak. terasa apa sahaja yang dorang buat memang cumil+kiut. kalau boleh bila jumpa jek kanak-kanak riang ni kan nak je anis tangkap satu cubit-cubit pipi dorang pastu lambung tinggi-tinggi n then peluk kuat-kuat. erkk.. bunyi macam over pulak kan.. tapi siyes memang geraaaammm teramat dengan kanak-kanak sebegini. lagi-lagi jenis yang riang-ria terkekeh-kekeh lari ke sana sini.. adeeeiiii... macam nak gigit je dorang ni sebab cumil sangat!! hahaha..

okey2.. cukuplah tu.. gambar kandid ni modelnya ialah anak cousin anis, kira pangkat anak sedara jugalah.. nak tunggu anak sedara sendiri memang berkurun la. apa taknya anis yang sulung. ahakss. jom tengok gambar kandid nie..

Rafiq: bosan la.. makcik, atok, uyut sume bz masak rendang. nak tolong asyik kena marah jek.. jom pergi jalan-jalan kat bazar tepi sungai. dorang cakap ada sales last puasa.. 
najla: okey gak tu.. no hal lah.. rafiq drive k kereta sorong atok kat belakang rumah. atok cakap kunci mangga kereta sorong tu ada kat belakang pintu dapur..
Rafiq: oryte.. no prob..


Najla: nak ajak akak damia ngan fatihah sekali tak?
Rafiq: takyah la.. nanti bukan dating namanya.. lagipun kereta sorong atok tu kecik jek.. boleh muat sorang.
Najla: owh.. betol juga ek.. jom3..


Rafiq: walawei... tak cool tangsung la dorang ni g kunci plak grill ni.. caner nak kuar ni?
Najla: aduiii.. tak bolehla nak melepak tepi sungai macam ni... kunci mana ek?
Rafiq: ayah sangkut tnggi wooo kuncinya.. mau pakai tangga bomba kita ni kalau nak amik.. huhuhu


Najla: dahla takyah g mana-mana la mcm nie.. tengok tibi banyak citer best..
Rafiq: adeii.. potong mood betol la dorang ni. baru nak dating...

remark: cerita tidak dapat diteruskan selepas itu kerana jurugambarnya telah dilayangkan kad merah untuk ke dapur.. hikhikhik..

7 comments:

Hairil Rizal said...

Mesti meriah bila ramai bebudak kecik ni berkeliaran masa raya. Hehehe!

Raya kureng meriah tanpa kanak-kanak. Betul tak?

nadzirah aqilah said...

btol3.. penyeri suasana habis.. sanggup anis jadi babysitter dorg nie..
tapi...
bila dorg mula nak nangis.. anisla org pertama angkat bendera putih.. hikhikhik.. takut~~

nidus2 said...

Suka kat budak-budak ada makna tuu...

Hairil Rizal said...

Hahaha.. setuju sgt la dgn Pak Nidus!

Ehem! Ehem!

Gurau aje aaa...

nadzirah aqilah said...

amboi3.. camane pak nidus dengan mr.warload boleh buat konspirasi disini ne.. hahaha..

apakah makna yang dimaksudkan itu??

najihah sahami said...

uhh..kemsalam pluk cium kat dorg bleh?hehe

nadzirah aqilah said...

najihah: boley2.. anis bagi xtra tolong cubit2 sekali.. hehehe..

Related Posts with Thumbnails