Followers

Wednesday, August 25, 2010

2
Diari Ramadhan Saya (Epsd 4) - My Lovely Dino

Salam Ramadhan semua, hari ini saya tinggalkan isu-isu semasa untuk tatapan saya. makin banyak kejadian tak masuk akal berlaku di bulan Ramadhan ini. baru-baru ini kisah anak 3 tahun disembelih bapa sendiri.. Nauzubillah... sudah hilangkah akal waras setiap manusia.. bagi saya bermuhasabah diri seketika. saya tinggalkan isu-isu ini untuk seketika..

chop! chop! kiter kembali kepada tajuk utama saya yang di atas tu.. about my lovely Dino.. siapakah dia? my bf? hakhakhak.. u wish! This is my Dino....


kereta kembara saya.. eh.. bukan-bukan parents punye sebenarnya(suka-suki jek mengaku hak sendiri). but lately after parents dapat meymey(kancil) dorang xnak lagi dah pakai Dino ni.. beso sangat katanya..(mungkin meymey yang comel itu lebih merapatkan ukhwah mereka berdua apabila bersama.. hihihi). jadi dari en.Dino ni terus merajuk dari terabai sayalah yang menjaganya hingga kini. kenapa dino? actually masa mula-mula test power bawa dino ni saya rasa dino cukup besar dan tinggi bila berada di traffic light bersebelahan dengan 'haiwan peliharaan' pemilik yang lain. n then saya panggil dia Dinosour. hikhik. panjang sangat jadi mr.Dino jek.. eh.. apa kena mengena Mr.Dino dengan diari Ramadhan saya? hehehe.. sila scroll gambar dibawah..

okey2.. kalau orang sibuk hias rumah, cari baju untuk persiapan raya, saya dan ayah lebih suka bershoping mencantikkan mr.Dino ni.. almaklumlah raya nanti nak g berkunjung ke sana sini mestilah khidmat mr.Dino diperlukan jadi kenalah tata rias dia seelok mungkin. kasi jeles sama sepupu lain oh. hahaha. 2 tahun lepas kami dah tukar aksesori kereta semua kaler merah macam dalam gambar tu. letak bulu-bulu merah kat dashboard, sarung merah segala benda yang boleh ditukar kami tukar. kasi terang oh mata tengok dalam. mr.dino pun kaler maroon jadi ngamla kan.

 2 weeks before mr.Dino masuk klinik untuk buat sedikit lagi pembedahan kecantikan. alhamdulillah ada rezeki lebih. bagi tinted tingkap mr.dino kasi gelap ckit. barulah syok kan.. walaupun tak berapa gelap tapi masih boleh berselindung muka la. hehehe. lagi kami tambah skrin DVD player. balik kampung boleh tengok citer dalam kereta. kalau dulu tengok kereta potong kat sebelah ada tv jadi jakun.eeeee.. kete tu tengok katun doraemaon la..! malu betul. sekarang dah tak perlu lagi. hanya perlu bagi hon plus lambai-lambai sikit kat kereta sebelah yang takde tv tu. hahaha.. (sila jangan lakukan aksi ini. merbahaya. kalau bukan dapat maki confirm salah masuk lorong dan kesannya kadar kemalangan jalan raya akan terus meningkat..)

weee... saya bukan terer sangat bab-bab kete ni. tapi sejak kena bela my lovely mr.Dino penjagaan spa kelas pertama saya kena buat. every weekend kami berdua mesti mandikan mr.Dino n cik meymey tu.. kasi gosok-gosok lebih menghilangkan daki yang bertempek. step by step saya belajar pasal aksesori kereta.. i'm loving it!

**************************************

Aku Dia dan Kereta..(tiada kena mengena dengan mereka yang masih hidup mahupun yang telah meninggal dunia)

Halim: u.. i nak hantar kereta kat bengkel nak touch up ckit kereta bagi cantik..
Halimah: u nak tambah apa lagi?
Halim: i ingat nak psg tinted, nak tukar car seat cover, sport rim, bumper.....
Halimah: wah.. (sambil buat muka selamba tapi mulut macam kagum habis)
Halim: u tau ke pasal aksesori-aksesori kereta ni?
Halimah: i tau la...
Halim: u tau ke bumper tu apa?
Halimah: errr.. yang pasang kat depan kete tu kan? eh.. ye ke??
Halim: hmmm.. bolehla.. cuba jwb tu yakin ckit.. at least jawapan kurang tepat orang boleh consider lagi nak bagi full mark..
Halimah: yela2.. tapi i tau taw pasal aksesori kereta ni.. cuma tak yakin jek..
Halim: okey.. skirt apa plak?
Halimah: eh.. apsal tanya pasal skirt plak? skirt kan kain gelombang-gelombang yang gurl pakai tu.. u ni.. itu pun tak tau ke? (kali ni muka memang yakin habis)
Halim:  ................................

2 comments:

Hairil Rizal said...

Selamat menjaga mr. dino!

Saya punya 'monster' hari ni baru aje telan RM1600 lebih. Tapi logikla.. sbb 'monster' saya tu dah jauh perjalanan luas pemandangan (167,000km).

Tercekik duit raya pakcik.. kesianle anak2 sedara nanti. Hehehe!

nadzirah aqilah said...

wow!!

hakhakhak.. alamat duit raya tahun nie kena potong sikitla ek... nasib2..

Related Posts with Thumbnails