Followers

Monday, March 07, 2011

9
Wedding Story - Part 1

Assalammualaikum w.b.t dan salam sejahtera..

untuk beberapa hari ni, saya hanya nak sajikan anda semua dengan gambar-gambar yang dipetik oleh jari ini semasa majlis perkahwinan anak jiran kami di taman Kota Jaya... nak tak nak kena tengok juga... gambar je taw plus adalah sikit caption untuk gambar tu.... jadi.. jom!!

first of all... ini ialah kereta pengantin.. disebabkan pengantin nie macam excited nak hias-hias kereta dia, so saya telah ditugaskan untuk melakukan decoration tersebut.... dan.. inilah hasilnya dengan bantuan ibu... caner? okey tak?

inilah pengantinnya bersama kereta yang telah dihias.. urmm.. simple gak kan.. nak wat caner ini je yang mampu tangan ni sediakan.. banyak songeh, ilang tedy bear tu saya curi.. hahahaha

alhamdulillah setelah selesai akad nikah.. semoga jodoh mereka berkekalan hingga hujung nyawa.. amin...

ini pelamin di rumah pengantin perempuan.. pelamin ni bukan saya buat.. hahahaha

yaaaaa.... pasangan merpati 2 sejoli... (^__^)

ini ibu dan ayah pengantin... opsss.. tipuu... ini ibu ngan ayah saya.... ayah selaku salah seorang saksi akad nikah dan ibu juga merupakan wedding planner lelaki dan kami selaku jiran mak pengantin.. confuse?? paham2 la sendiri.. hihihi

ini baru betol keluarga pengantin lelaki.... red in colours.. i likeee!!!!!!!!! ni sebelum berangkat ke rumah pengantin perempuan..

sesi 'pukul-memukul' okey tipu.. sesi silat pengantin masa sampai di rumah pengantin perempuan.. siyes waktu nie memang panas ya amat... persembahan silat ada 3 orang n then belum masuk sesi 'tol' lagi.. adeeiiii... baju kalau perah tak keluar air memang cakap bohong laaa....

sekian.... tamatlah untuk PART 1.. hahaha.. wait for my next entry k... ni baru majlis akad nikah ngan half majlis sambut menantu.. belum cerita tyme makan beradab, majlis ngundur ngan mereka disebalik tabir waktu rewang... banyaaaakkkkkkkkk sangat pic nak tunjuk.. tunggu taw!!!!

dari papan kekunci: pssss.... sory ah.. rasa excited nak tunjuk gambar-gambar nie semua sebab tema dorang kaler merah.. cantik kan.... as one of the photographer rasa excited nak snap segala pic... hahaha.. and at the end.... i'm really tired..... zzzzzzzzzzzzzz (at my office)...

9 comments:

Cikgu CTE said...

Taman Kota Jaya.... teringat saya masa kerja kilang kat belakang taman tu....masa tunggu result STPM keluar....

Cantik gambo2 yang diambil tu....

nadzirah aqilah said...

@cikgu CTE:
oh ye ke?? kilang yang mana ek?

terima kasih kak... (^__^)

ghost writer said...

selamat berbahagia untuk pasangan pengantin.

err..ayah nadz bekas army ker..n tengok dari picca mamat yang nak wat persembahan tuh pun macam army gak..atau navy?

nadzirah aqilah said...

@ghost writer:
eh.. xla.. 2-2 bukan.. hehehe...
ada gaya mcm army ke? err.. tapi yang buat persembahan tu xpasti la plak kan.. sebab x berapa nak kenal..

cuma dulu ayah pernah join pertahanan awam.. jauh gak tu lau nak sama kan ngan army.. hehehe

i am S!L4H.. said...

uihh meroh mak ngoh ni. hakhak

sumanje said...

salam ziarah pagi selasa..
Salam kenal dari sumanje...
Selamat pengantin baru
Oh...ya...

sambil promosikan blog su yang baru...
jemput singgah sini
Thanks so much sudi singgah..
happy blogging from Sumanje

YUL said...

wah2! seronok gile tengok eh, awat tak jempot, huhuhu :P

ïêmå å¢klê§ said...

wauu hujan ros 2.. cntik tema...

semoga berbahagia..

Uchi kay-f @hmad said...

psst,klu salah psg kekuda masa silat ni cik nard sume urg bkn taw ni..ngehx3..

Related Posts with Thumbnails