Followers

Monday, February 28, 2011

17
Jemput Minum Semua

Assalammualaikum w.b.t dan salam sejahtera..

orang tua-tua pesan, kalau ada tetamu datang rumah tak elok hidang jug ntuk tetamu yang datang. memang sumpah tak sopan. cuba bayangkan.. tetamu korang kena teguk air dalam jug.. huh! siyes.. kalau bakal mak mertua yang datang awal-awal dah kena rijek. apa punya bakal menantu la kan. sungguh tidak sopan. tapi ada ke yang buat? ntah.. tapi kalau di kedai? memang saya yakin 200% mesti ada yang buat! 



haaa!! tengok2!! bila waiter tu datang tatang dulang bawa air dalam mini jug ni siyes terkedu lain macam. aramjadah! even dalam mini jug je, boley habis ke air macam nie. lainlah kalau baru lepas buat merentas desa enamkilometer. memang dapat 2 bonus waktu tu. hilang dahaga plus perut kembung. bila berjalan siap boley dengar bunyi air berkocak lagi dalam perut. erkk.. 


memang sangap kena habis kan air dalam mini jug. tengok muka my lil sis yang nie memang bahagia, tapi kalau tengok muka saya ngan my other sis memang sikit punya stress (sebab tu xmo upload gambar) hahaha. kalau tak habis ibu cakap membazir.... nak tak nak kena juga seduuutttt sampai kembung perut. sekali tengok macam mini jug saiz biasa, tapi cuba bayangkan tang bahagian bawah mini jug yang memboncet sikit tu, korang rasa isipadu dia sama ke macam isipadu gelas biasa? i dont think so.. sebab semput kemain kitorang nak habiskan... but at the end, memang tak habis... membazir.. lau tau saiz air dia mcm tu confirm-confirm kitorang order 2 air je untuk 3 orang minum. huh!

dari papan kekunci: cuba bayangkan kalau nak minum takde straw, kat bahagian mana korang nak minum? kalau saya, senang je... nganga mulut besar-besar, tuang air dalam mulut guna muncung tu.. haa... cool x? cool kan3... lalalalala... 

17 comments:

Afiq Din said...

puas hati dpt minum air gelas cm n :)

ADfeez said...

kt mana nie ???? mcm best je....!!! ;D

Nafisa81 said...

uishh..namapk sedap jekk..kedai kat mana nih??

marshmallow said...

hehe cumiL lah mini jug tuh.
nak jugakkk :)

ghost writer said...

Nadz,kalau tak habih suh bungkus jer...bawa balik umah.leh minum sambil hadap lappy..hahaha

aku biasa minum togok macam tuh jer dari jug.tapi kat umah lar,nak mampus minum kat khalayak ramai cara macam tuh..lagi hamjad!

IJAT360 said...

milo ais taboh..hik2..gile bapak besor..=}

Aki said...

haha..cool,. nt raye nak beli gelas jug tuh,.. hahaha

nadzirah aqilah said...

@afiq din:
tahu xpe.. memang puas sampai x perabis...

@ADfeez:
kat kedai ala2 kopitiam area tiram.. jom dtg cni!!!

@nafisa81:
kat today tiram kak... ala kat tempat yg boley tgk 3D tu.. hehehe

nadzirah aqilah said...

@marshmallow:
comel kan3??? ntah kat mana dorg dapat nie...

@ghost writer:
hahaha... lau minum kat khalayak ramai memang confirm kena perambat ngan ibu. kui3

@ijat360:
perghh.. milo tabur lebih!!!!!

@aki:
tahu xpe... pastu 2 guest one mini jug.. save air nak basuh.. hahaha

aleen aiden said...

comelnye bekas die!kiut...hu3.kat mane ni eyh?

[ apexogamy ] said...

wow..tengah panas ni..alangkah indah na dapat air sebegitu rupa..huhu :P

nadzirah aqilah said...

@aleen aiden:
ni kat today tiram johor.. memang comel kan... (^__^)

@apexogamy:
haaa.. tahu xpe.. waktu mcm niela la rasa nak sedut air mini jug nie.. nikmatttttt... hohoho

krole said...

wuahhh!!!besaqnya!!!le abiske tu wak..mnta skit!!!!ngeee~

orkid'scyL said...

Sedaapp npk air milo tabur tu daling, hauussss

i am S!L4H.. said...

uihhh meleleh laju2 tgok air nih. kak blnje 1. hakhak

*mmg cool sis kalo wt gtu. pstu tbe2 mak mertua wanna be lalu kt depan kite kan. terbaikkkkk~hahaha

nadzirah aqilah said...

@krole:
memang x terabis pun.. kembung perut ni telan semua.. hahaha

@orkid'scyl:
yaaa... sya pun haus bha tu tengok... tp bila dpt minum x habis plak.. ngeh

@i am silah:
uishh.. silah.. kesat2.. x senonoh air liur meleleh bagai.. hahaha

xpe silah.. sekarang buat takpe sebab mak mertua tak wujud lagi.. haha

apeXogamY said...

uhuhu.. bape lame lah lepak kat sana nak abeskan air tu.. :P

Related Posts with Thumbnails