Followers

Tuesday, February 01, 2011

18
Banjir Di Kota Tinggi (2)

assalammualaikum w.b.t dan salam sejahtera...

sekali lagi nadz ingin kongsikan maklumat keadaan banjir terkini di Kota Tinggi hari ini, 01 Februari 2011 kira-kira tengahari tadi.. orang selalu cakap.. ku sangka panas hingga ke petang rupanya hujan di tengahari.. beginilah yang berlaku.. sang suria yang menjelma jangan disangka segalanya kembali pulih tapi itulah sebaliknya... ini beberapa gambar yang nadz amik dari rakan nadz dan nadz kongsikan untuk semua... 








untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai keadaan banjir di Johor anda boleh menghubungi Bilik Gerakan Banjir disini

dari papan kekunci: gambar tak berapa banyak dapat diambil memandangkan cuaca hujan dan menyukarkan pergerakan... Alhamdulillah bila nadz check statistik blog nadz hari ini dan semalam trafic nadz meningkat kerana kebanyakan yang datang disini mahu mengetahui perkembangan terkini banjir di Kota Tinggi.. semoga info yang sedikit ini dapat dikongsi bersama.. insyaAllah, nadz akan update perkembangan disini dari masa ke semasa... terima kasih semua.. (^__^)

18 comments:

kayteeze said...

Salam dek,

Aderk! Takut tengok air tu. Makin naik rupanya. Nanti kak tie bagi link blog ni pada adik2 kak tie yang lain. Ish.. risau rasanya...

Terima kasih, ya...

nadzirah aqilah said...

@kayteezee:
salam kak..

tu la kan.. saya pun kena gerak balik dr opis nie, takut tersekat tak dapat balik rumah.. jalan banyak dah tutup.. akak share je link nie, mudah-mudahan berguna untuk panduan semua..
adik saya pun nak balik bercuti dijangka malam nie sampai xtau la lepas ke tidak.. mudah-mudahan takde pape..

nanti lau ada perkembangan lagi saya info disini kalau berkesempatan..

terima kasih untuk akak jugak.. (^__^)

apek poyo said...

wahahahaha..namo jo kota tinggi..tapi tenggelam..ekekek

Bulan said...

teruk gak banjir nie. umah u tenggelam x?

nadzirah aqilah said...

@apek poyo:
uitt... takpee.. sekurang2nya tinggi pada nama walaupun tempat x begitu.. hehehe

nadzirah aqilah said...

@bulan:
setakat nie alhamdulillah selamat lagi. tapi dorg dh bagi amaran berjaga2.. mudah2han sejarah 2006 tak berulang kembali.. selamat rumah i.. hehehe.. tenkiu sayam!

cikida said...

besarnya air..huhu..tp arini dah mcm benti jap2 ni..hope xla mkin terok..

Chaoi said...

adoiii..mcam mane sy nak balik skudai macam ni..tapi still lagi boleh jalan kan?

biskut said...

Nadz tinggal kat taman asajaya ker..?

tengok tempat2 tuh teringat masa bisk jalan2 kat sana..tapi sekarang situasi dah lain.banjir merencatkan sistem ekonomi penduduk.

Hairil Rizal said...

Tgk berita lagi ari ni kata banjir makin teruk kat Segamat dan Gemas tapi takde citer psal Kota Tinggi plak.

Dah makin ok kot?

YUL said...

bus stand kompem naik air nie, abis la bdk2 instedt bsok x bole blik, adik yul pon sme, huhu

CahayaCintaIlahi said...

truk ek yunk banjer kat KT.. aih dugaan ni sabar2..

maza said...

kat kampung maza di Kahang, Kluang itu, penduduknya sedang berpesta dlm kesedihan..

ikan-ikan ditangkap sebagai rezeki untuk santapan.. hehhe

semoga segala2nya pulih dan baik2 sahaja..

aman_arab said...

hujung tahun lepas banjir kat utara ni..lepas tu dia jalan pi ke timur..skrg ni dah sampai selatan pulak..tu semua ujian dari tuhan..semoga kita tergolong dlm org2 yang sabar..

nadzirah aqilah said...

@cikida:
dah benti dah.. alhamdulillah sume dah kembali okey..

@chaoi:
dah boley jalan dah.. air pasang je so dah surut sume.. dun wory.. hehehe

@en. hairil:
yup.. macam tu la setakat nie.. (^__^)

@yul:
dah boleh lalu dh.. adik nadz pun br balik semalam.. line clear.. hehehe

@

nadzirah aqilah said...

@cci:
mekaseh yunk.. muah3.. hehehe

@aman_arab:
mudah2an.. amin...

Uchi kay-f @hmad said...

area kT mmg mcm nilah klu ujan xhenti2...well takecare iye nadz!

AIMAN said...

cik nadz jangan main air.. dok diam2 dalam umah.. hee

Related Posts with Thumbnails