Followers

Tuesday, January 04, 2011

11
Lesen Oh Lesen

Salam semua..

waaaaaahhhh!!! teruja-teruja.. entry pertama nadz di tahun 2011.. hohoho.. sebenarnya nadz sedang mengemaskini blog nadz nie.. tapi macam tak seronok la plak bila tak update langsung..  tangan nie gatal je nak menaip.. tak reti dok diam. geram tengok orang lain update entry. tapi nadz tak sempat sebenarnya. jadi hari ni nadz laju-laju taip entry nie untuk semua.. (^__^)

bila masuk tahun baru, nadz pun usha-usha semua kad-kad nadz mana yang dah expired mana yang masih boley digunakan. almaklumlah, beg duit kembung bagai tapi bukan kembung dengan duit berbilion-bilion ringgit, kembung dengan kad-kad atm (kad je banyak tapi dalam bank sume kosong), kad Jusco lain, kad Popular, Kad matrik (simpan lagi taw!) Hinode (alaa yang kedai jual barang RM5 pastu jurujual dia tak benti-benti cakap kat orang lalu lalang suh singgah kedai dia tu) dan yang paling penting IC dan juga lesen. sekali cek lesen.. terkejut makkk! lesen taman tempoh 5hb.. adeeiiii.. nasib baik tergerak hati nak check. kalau tak selamba drift kereta takde lesen.. (saya pemandu berhemah taw!) hohohoho

dengan niat nak perbaharui lesen yang hampir tamat tempoh, nadz pun dengan rajin pergi pejabat pos semalam. bila sampai je pejabat pos.. aiyaaaaakkkkk!!!!!!! orang dlm pejabat pos tu macam orang dalam Jusco bila ada J-card Day! giler full!! nadz usha angka giliran.. sekali pandang nadz gosok mata yang tak gatal, 2x pandang nadz dah terlopong. baru nadz tau dorang nie excited nak usha akaun ASB rupanya.. sob3.. ini kalau nadz tunggu mau petang, baru sampai giliran nadz nie. hampeh. kalau skip keje, memang confirm makin bertimbun fail atas meja sebab tak prepare pape kan. jadi nadz decide untuk buat hari ini.

strategi terbaik perlu disusun. hari ini dalam pukul 11 nadz datang amik angka giliran. n then balik opis semula. lebih kurang sejam agak-agak nombor dah nak sampai nadz gerak balik ke pejabat pos. semalam tak sempat nak susun strategi nie sebab tak prepare pape. ngam-ngam, pkul 12 lebih giliran nadz.. akhirnya!!! dengan jalan ala-ala kucing model, nadz pun gerak ke kaunter.. hohohoho... dan akhirnya... taraaaaaaaaaaaa!!!!!
akhirnya lepas nie nadz boley drift dengan senang hati!! hahaha.. nadz renew setahun je takut kalau dua tahun nanti nadz lagi luper.. ngeh3...

dari papan kekunci: adeeiiii... bila lah nadz nak selesai ubahsuai rumah nie...

11 comments:

Encik MamaT said...

muka kena conteng ngan liquid paper ke anis.. haha... hehe.. jangan lengah2... hehe

dotblogspotdotkom said...

huhuhu.... tidak kalu... menjawab dgn encik polis trapik.....

nadzirah aqilah said...

@encik mamat:
malu ah nak tunjuk muka.. kui3.. kasi conteng2 ckit.. selamat dah renew..

@dotblogspotdotkom:
tu la pasal pakcik.. tak sanguup nak pergi interview ngan durang.. terpaksa cekalkan ati g renew.. hehehe

Tok Esah said...

tu lesen L ke?? hahaha gurau2,
hurm, tok pun dah masuk lesen competence tp tak tukar lagi... tak sempat!!! nadz, pah ni ley r bwk tok jalan2 yer.. ahaha

nadzirah aqilah said...

@Tok Esah:
hahaha.. mandai je tok nie..
tok boley ke naik kete nie? bukan tok mabuk kenderaan? nanti nadz jugak yg susah.. sebab tok kan dah biasa bw beskal.. hehehe

~~su manje~~~ said...

salam ziarah ptg salam kenal...

krole said...

dasyatnye dia...men drif ngeee~

Hairil Rizal said...

Warlord pun renew lesen 1 kali setahun start last year. Xmo pisang berbuah 2 kali. Manyak susah ooo..almaklumlah sejak dah makin tua ni makin pelupa :P

i am S!L4H.. said...

yea2...nti kak nadz nk bwk rond2 kota tinggi..haha

nadzirah aqilah said...

@su:
salam enal juga su..~~ (^__^)

@krole:
ha'ah.. drift atas katil.. hahaha

@hairil:
ha'ah tu la kan.. kadang2 bila dah syok sgt boley terlupa yg lesen dah expired. bahaya2.. hehehe

@silah:
haaaa... bila mo dtg kota tinggi??

i am S!L4H.. said...

ngeee..ade rezeki nti sampai la....*wink2

Related Posts with Thumbnails