Followers

Monday, December 06, 2010

11
Saya dan Power Rangers

salam semua....

hyeeeee... maafkan nadz sebab lama tak dapat blogwalking kat blog-bog anda... bukan sengaja melupakan kewujudan anda semua yang tidak jemu-jemu up traffic blog nadz nie walaupun tiada entry baru di post.. thanks yer kawan-kawan... nadz bukan apa... bukan nadz jemu dengan dunia blog nie.. tidak! tidak sama sekali.. cuma nadz dalam keadaan yang kurang pengurusan pengurusan waktu... nak tau apa sebabnya?? zasssss.... layaaannnn... (bukan nak tiru melodi punye trademark tapi nak pinjam jek)

**************************

ceritanya bermula disini.. minggu lepas... masa saya syok lepak ngan my tedy bear (mr.tedy) kat tepi tasek sambil cuci mata usha pakwe hensem joging petang-petang.. tiba-tiba sedang saya leka kenyit-kenyit mata, saya terpandang satu cahaya terang dari atas langit. saya jadi pelik seketika. puas saya amati dari mana datangnya cahaya tersebut, nak kata pelangi takde la plak kaler-kaler lagipun cuaca punyelah cerah. yang ada satu cahaya jek. cahaya macam kekuningan. dan selang beberapa minit saya nampak satu objek mendarat betol-betol kat tepi padang sebelah kerusi saya lepak. huwaaaa... UFO!!! ada makhluk asing sumpah hodoh rupa dia!!! semua orang lari bertempiaran... semua orang dah mula jerit-jerit sebab tak sanggup tengok muka makhluk berkaki 3 tu dengan badan menggerutu tangan menggapai-gapai macam sotong kurita. ada makcik tu siap pengsan-pengsan sebab terkejut sangat teruk muka dia yang hodoh tahap gaban. kesian giler..

bila saya nampak makcik yang pengsan tu, saya tak sampai hati nak lari tinggalkan dia. saya peluk mr.tedy kuat-kuat dan saya cuba selamatkan makcik tadi. tiba-tiba..... ada sesuatu yang berlaku yang menaikkan amarah saya. makhluk tadi telah mencuri mr.tedy saya dalam senyap! apa lagi, saya serahkan makcik tadi kat orang awam yang berdekatan. ada urusan penting saya perlu selesaikan. perhitungan dua mata antara saya dan juga makhluk hodoh itu. mr.tedy perlu saya dapatkan segera. dengan mata yang berapi saya berhadapan dengan makhluk berkenaan. "weeiiii makhluk hodoh! apa curik-curik tedy orang??? beli lah sendiri kalau nak! pulangkan balik!! kalau berani tunjukkan kehebatan kauuu!!!" kami mula berlawan. saya keluarkan semua jurus menendang, menyepak dan juga menerajang mahkluk tersebut. kuasa ajaib beliau sedikit pun tidak mencederakan saya. setiap pukulan saya dapat elak cuma saya masih gagal untuk menewaskannya.. dan akhirnya tibalah masa....

BERTUKAAAAARRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


yeaaahhhhh!!! power rangers dah datang!!!! (lambat betol lah dorang nie.. tapi lau kat filem pun hero mesti datang hujung citer punyer... nape ek?) yes2! super hero pujaan hati dah tiba. mereka telah berusaha sedaya upaya menyelamatkan saya dan mr.tedy. selang setengah jam kemudian makhluk hodoh tadi dapat ditewaskan! terima kasih tidak terhingga kepada abang-abang dan kakak-kakak power rangers kerana telah menyelamatkan saya...

oleh yang demikian, bermulah episod kesibukan saya, sejak hari itu sampailah sekarang saya berazam untuk terus berusaha keras bagi menjadi salah seorang ahli keluarga Power Rangers Merah!! sebab tu saya bizi ckit menguatkan otot-otot badan sampai tak sempat nak buat blogwalking... kebetulan Power Rangers merah ngah buka pengambilan baru sekarang~~~ harap semua dapat memaafkan saya dan menerima alasan ini dengan hati terbuka.. teheeeee....


dari papan kekunci: saya ingat nak pakai baju power rangers 2 dari kiri takpun 5 dari kiri.. okey tak ek???

bakal power rangers,

11 comments:

AiDa AzRyN said...

suka power rangers yang kale biru tu.. :D

maisyah said...

Hehehe...
alasan yang munasabah...hehehe...
pakaila baju mana pun anis..janji bukan yg sluar dalam merah d luar plak tu! iskh..iskh...
*owh..Power rangers sopan ckit eh...

Hairil Rizal said...

Aduuuusss...cik Anis dah masuk angin nie!

Ish! Ish! Ish!

Takmo jadi Ksatria Baja Hitam ke?

Tok Esah said...

huish2!!! anis2...

hahahaha, teringat zaman kanak2 dulu, power rangers lah hero.. haha

Tips ngorat awek cun

nadzirah aqilah said...

@aida:
ooo.. suka kaler biru? okeyla tu boley jd 1 team.. hehehe

@maisyah:
hehehe.. betol kak.. power angers mcm sopan2 ckit.. rasa macam nak jadi ran mouri tapi xdapat plak.. hehehe

@hairil rizal:
hahaha.. baja hitam? hurmmm... kalau power rangers tak dapat boley jugak cuba mohon.. ngeeee...

@tok esah:
tau xpe kan.. go.. go.. power rangers!!

dotblogspotdotkom said...

jgn le pakai sut power ranger tu..... sebb nye..

1.nak buang airbesar/kecik.... susah.. tak de zip..

2.nak bersin susah/nak makan susah... lepas tu gelap je.. tak tau malam @ siang.. uhuhuh

salam tahun baru hijrah....

nadzirah aqilah said...

@dotblogspotdotkom:

eh.. ha'ah la pakcik.. tak perasan plak kan... hehehe

salam tahun baru hijrah jugak!

Shazmiey Abdurahman said...

yuhhuuu...lama dah tgk crita2 superhero mcm nih..masa budak2 dlu wajib nih tgk power rangers..budak skarang mana suda tgk power ranger kan??heheh..

nadzirah aqilah said...

@shazmiey:
bha.. sekarang tibi pun dh jarang tunjuk cite nie... hehehe

Nafisa81 said...

ketat sangat la anis...kalau akak yang pakai sure berombak ombak

nadzirah aqilah said...

@nafisa81:
hahahaha.. betol juga kak ek.. cancel la mcm nie.. banyak plak kekurangan nya...

Related Posts with Thumbnails