Followers

Friday, December 10, 2010

18
Hatiku Panas

salam sejahtera semua..

wokey! pertama-tama sekali.. hari nie mood nadz tak berapa baek. selalunya bila hari jumaat jek mesti nadz akan excited nak pergi keje sebab esok lusa cuti tapi hari ni lain plak citenya. mula dengan story pagi, ibu nadz balik dari pasar macam biasa sebelum nadz gerak ke opis. tapi kali nie suasana lain macam. ramai plak yang datang ke rumah jenguk ibu nadz. ayah yang dah masuk opis pun balik rumah semula. eh.. mula dah konfius. tengok ibu rilek je masuk rumah. ayah pun okey jek. jap lagi nadz usha bonet depan kete kancil ibu.. Gosh! kemek derrr... ibu excident dengan Exora. nasib baik bukan salah ibu tu yang ibu rilek jek. almaklumlah orang yang langgar tu dah hulur pendahuluan untuk baiki kereta. teruk tak teruk nadz pun xtau nak cakap apa dah terlambat tadi kan nadz pun terlupa nak amik gambar. cuma imagine la Exora yang besau tu hentam kancil yang ala-ala ayu dan lembut. hmmmmmm... kereta boley jalan lagi, duit baiki dah diberi, tinggal lagi masuk bengkel, xla masalah sangat coz en.dino ada kalau nak gerak kemana-mana. kira masalah pagi settle la kan... okey.. lupakan pasal tu... kita beralih pada cerita kedua yang menjadi punca hangen monsun barat daya dengan hangen monsun timur laut bercantum jadi satu!

kebiasaannya, bila waktu bekerja nadz memang malas nak keluar opis untuk makan tengahari. nadz hanya akan makan bila balik keje petang jek. tapi hari ni kebetulan sorang staf ni ajak nadz makan tengahari. kesian nadz tengok muka dia tahan lapar dan memandangkan hari ni hari jumaat jadi nadz pun dengan senang hati nak teman dia pergi tapau makanan. sebelum tu nak cite dulu pasal opis nadz. opis nadz kat tingkat 2 n fully carpet. jadi kami masuk opis tak pakai kasut. dan kasut ditinggalkan di rak di tangga opis. nak dijadikan cerita hari ni, bila nadz turun tangga nak sarung kasut nadz, dem! kasut nadz takde. nak sedapkan hati mungkin kasut nadz terjatuh dari rak dan terkeluar dari landasan. sampai ke sudah confirm kasutnya memang takde. watdaheaven!! adeeiiii... memang tangkap cintun la derrr nadz dengan kasut tu. kasut kaler putih, penat wooo jaga tak nak kasi kotor. plus kasut asalnya kasut ibu nadz yang dia beli kat sarikei, sarawak siap ada cop Manohara lagi. kalau nadz sekarang ada kat sarawak small matter la. tak la keciwa langgar dinding sangat. adus aiii!! terduduk jap nadz kat tangga. pastu baru teringat, nak sarung apa keluar opis nie? kaki ayam?? aramjadah!


staf tadi pun dah naik blur, berapa kali turun naik tangga kunun-kunun nak cari my lovely white shoes tu. dahla2.. ko jalan ulang-alik seratus kali pun memang kasut tu takde, aku tengok pun pening. sekarang dok diam-diam pikir kasut apa saya nak sarung nak pergi tapau makanan (kang kalau cancel plan ada plak yang jatuh pengsan kelaparan). last-last....... selipar toilet opis jadi mangsa. arghhhhh!! tension2! asal ada, takla berkaki ayam kan3.. yang paling nadz konfius tu.. selama berbulan-bulan nadz keje kat cnie tak pernah plak ada kasut hilang. siapa la plak yang berminat dengan my lovely white shoes tu kan. sob3.. tapi nasib baik la nadz tak sarung kasut BUM yang nadz baru beli hari tu. kalau tak confirm berguling-guling nadz kat tangga. nak kata kasut tu mahal, bukannya kasut Prada ke, gucci ke, nike ke.. staf lain pakai kasut mahal-mahal rilek jek kasut dorang kat situ, ni kasut cabuk tu juga yang dia berkenan.. haissshhhh... nadz ingatkan hari jumaat nie kejadian kasut ilang hanya akan berlaku di masjid waktu solat jumaat, tapi kat opis pun bley berlaku. huhuhuhu.. eh.. ssshhhhh.... nadz dengar ada orang bisik-bisik kat meja sebelah, dorang berpakat nak pakai selipar jepun je pergi opis.. sediakan payung sebelum ujan la tu..

oh my lovely white shoes, kenang daku dalam doamu.. aku akan amat-amat merinduimu.. sob3.. opsss... mesti ibu kecewa giler nie... minta maaf sangat2! untuk pencuri tu.. len kali lau berminat gitau la awal-awal nak amik. boley saya prepare terajang ko awal-awal!!!!!!!!

dari papan kekunci: nadz ngah sakit tekak sekarang.. bisa-bisa.. semuanya makin membuatkan hati bertambah-tambah panas.. huhuhu

saya yang sedang panas,


18 comments:

aisya said...

lain kali pakai kasut yg dah berkurun baru xde org nak curi..
haihh, org zaman sekarang..

nadzirah aqilah said...

@aisya:
kasut tu memang dah lama pun.. dah cabuk dah pun.. staf lain kasut kilat-kilat + mahal-mahal lagi ada je kat situ..

xde rezeki mungkin.. hehehe

Tok Esah said...

hehehe, bnayak tol dugaan anis hari ni yer..

sabar lah yer, jom join GA tok, mana tahu mng dpt beli kasut tu lg.. hehe

kisah tok esah ucap terima kasih

Shazmiey Abdurahman said...

lain kali ko pakai slipar jepun syak p kerja bha..konfem nda ilang suda tu.ahaha..

nadzirah aqilah said...

@tok esah:
tu la pasal.. huhu.. sabar2.. okey tok.. anis ingat nak join td tp bila jd mcm nie terus lain jd tajuk entry... hehehe

@shazmiey:
bhaaa.. tau xpe.. tengokla minggu depan.. sa pakai selipar 5hengget jak.. adeeeiiii...

Uruchimaru @ kf said...

heran iyer nak curik ari jumaat plak tu.xper2 sangke baek cik anis, mungkin urg tu salah sarung kot..mne taw esok lusa die pulangkan ..

*psst saket teka,sile mam strepsil iye..

nadzirah aqilah said...

@uruchimaru@kf:
ha'ah kan.. xpela kiter sangka baik ek.. ngeeeeee...

thanks kf atas nasihat yg diberikan.. balik keje nanti sy beli ek.. hehehe

Shazmiey Abdurahman said...

wehh..jan..5hengget pun masi mahal tu..bgus malam nih ko p surau sana d kg ko..ko ambek slipar dorang..tp jan ambek sepasang..ko amek seblah.hahah...klu ko pakai p keja seblah lain kaler seblah lagi lain kaler, konferm ted org mo curi.hahah..

i am S!L4H.. said...

ish3..kak..siannye....
ptut la hangin...sy phm.....
*sape yg amik kasut tu......o_O

Ari said...

Anis,
kita dah tukar link blog tau.
http://aryanawilliams21.blogspot.com/

:)

maisyah said...

Walawei...
Berrani org tu curi kasut power Ranger merah?? Hah? entah2 raksaksa ya anis..
Teringat saya suatu kisah pelajar2 saya yg selalu kehilangan kasut bila p Pusat Sumber sekolah. Dorang kan manja suka la mengadu & marah gila2 la menceritakan masalah dorg ni (Kak merangkap Mummy kelas la ni).

Kak pun da naik fed up dg pencuri2 itu..maka dg selamba dan tawadduknya kak pun berdoa 'ndak pala, ari ni ari dia...cigu doakan agar....tangannya bertukar menjadi KasuT! Ting!'...Serentak dorg ketawa & dlm masa yg sama dorg x marah2 lagi..(saja sedap kan ati dorg & agar dorg bertawakkal sj samada jumpa @ x) Hee... Anis bersabar juga ya..

Nafisa81 said...

kasihan...nasib ade selipar toilet...besar jasanye selipar toilet ni ye

Hairil Rizal said...

Pelik juga ada org nk curi kasut kat opis kan?

Takpe...gantinya nanti tentu sesuatu yang lebih baik..hanya Allah yg Maha Mengetahui! :)

nadzirah aqilah said...

@shazmiey:
adididiii.. ndak sanggup bha sa mo curi sebelah kasut.. nanti durg plak kutuk sa dlm diam... ko ni ckp mcm nesa buat jak bha itu.. haaaaa.. kasi tau ma sa.... hahaha

@silah:
ntah la silah.. akak pun dok konfius berfikir siapala yg berminat ngan kasut tu...

@maisyah:
kak.. hahaha... kiter dengar pun gelak beso nie.. bagusla!!!!

@ari:
thanks ari for the info.. (^__^)

@hairil:
en. hairil.. mudah-mudahan macam tu la..

dotblogspotdotkom said...

panas ye... ambik minum air badak cap kaki 3 tu,...huhuhuhu

nadzirah aqilah said...

@nafisa81:
kak koi... tahu xpe.. bila tyme mcm nie selipar jepon la banyak berjasa..

@dotblogspotdotkom:
dah bley senyum2 dh nie pakcik.. hehehehe

Shazmiey Abdurahman said...

hihih..nda bha..kawan2 aku mcam tu dulu..aku nda..aku diruma seja,mengaji..cehh.hahhaha.!

nadzirah aqilah said...

@shazmiey:
uinaaaa.. statement ko bikin sa lagi konfius ni bha.. mo percaya atau nda.. hahaha

Related Posts with Thumbnails