Followers

Thursday, July 22, 2010

2
Bertujuh.. Bergabung.. Meletup..!!

Salam ceria-ceria semua.. hari ni tetiba saya rasa excited lompat-lompat nak review psl member2 gosip saya di UTM sampai sekarang.. even kami berjauhan.. hehehe.. actually, saya rindu giler ngan dorang ni.. soryla korang saya curi gambar korang kat Fb ntuk wat post nie.. hehehe.. soo.. meh saya review minah2 meletup ni one by one.. ready??? Goooo!!!

1. Ekeen Adinan
syok gak story psl minah sorang ni.. tengok2 gambar dia... ngan mulut ternganga2 tu korang rasa apa perwatakan dia? banyak cakap? nope..~~ kalau baru nak kenal, korang nak dengar suara dia ckupla susah. seperti akan mengeluarkan sebutir emas 916 karat taw. suara dia memang ckup slow, ekeen ni memang ala2 perempuan melayu terakhir. sopan habis..ngee..~~ one more thing yang memang saya ckup jeles sampai rasa nak clash ngan dia bila tyme dia takde perasaan.. adeii~~ camane la dia bleh ada muka macam tu. padahal orang punyelah syok bergosip, muka blur dia memang tahap HARUNG punyer.. korang cakapla pape, xsuka orang ni, orang tu, nanti dia mesti cakap, "ha'ah taw.. kiter pun xsuke" tp muka dok sengih lagi kat tepi katil.. tp kan.. kuat gak tdo tyme kuliah.. ada satu masa tu kuliah En. suresh, kami punyelah giegiel waktu ni, dia bleh lentok baek punyer kat kerusi.. sampai en. suresh dok sound pun dia xsedar.. mak oii.. dasyat kan2..but.. ekeen tetap stylo togeh la... COOL la ekeen.. 2. cekda
hmmm.. cekda ek... minah ni memang feymes ngan BLUR dia.. tahap blur dia memang HARUNG! bila kita cakap pape dia akan gelak2 pastu dia bleh tanye balik ktorang cakap apa.. adei~~ perit bai.. satu keje nak explain balik (tp jarang ktorg layan permintaan dia nak explain balik.. hehe) sampai satu tahap tu kan kami penah kuar jalan2, cekda yang drive tyme tu, ntah apa dia mengelamun masa tu kereta lari lorong.. adoii.. nasib baik la kami masih hidup lagi.. hahaha.. tapi dalam penyakit blur dia ni, diala harapan kami nusa dan bangsa.. segala nota kuliah, tips exam ke kuiz ke, cekda la sumber dia. sekali dia xde.. huru-hara hidup kami yang rajin-rajin belaka ni.. nasib baek dia xkisah. kalau x boleh terjun blok u5 kami bila ada paper.. hikhikhik.. lagi satu yang best pasal cekda ni dia ngan nana ada kuda comel taw, motor la tu maknanya. at least lau nak g tempat jauh2 tu xyahla nak menapak.. hehehe.. thanks cekda.. BLUR always da best!

3. Nana
haishh.. minah sorang ni.. saya pun xtau nak review caner.. dont judge the book by its cover ok.. 1st tyme jumpe waktu MHS tu, memang saya telah memikul sebakul dosa sebab dok ngumpat dia berbaldi-baldi. muka dia.. perghhh... kelat habis... camane nak wat member kan3.. tapi... tu la korang jangan nilai orang dari luaran jek. dia ni memang ckup matang. kadang-kadang tegas. kami anggap dia ni macam mak kami. hehehe. lagi satu sifat dia yang memang tak bleh blah punye ialah dia ni memang ckup kemas dan bersih. bukan nak cakap kami yang lain ni xbersih, xkemas, kami cun okey~~ cuma dia ni memang tahap dewa punyer. kalau lepas makan kat bilik, dia lah yang akan amik kain lap lantai, sapu sume ktorang tengok je almaklumlah dah ada yang volunteer. hehehe. tyme tu dia ni ibarat cinderella blues kami la.. kan nana kan. haa.. lagi satu saya nak review dia ni sama supervisor PSM ngan saya. tyme petang2 jumaat ni ktorang akan pergi merempit kat S44 ntuk jumpe ngan mama sayang kami. nasib baik ada nana, kalau x, every wee kna menapak dari Kp ke KTC tu.. memang confirm berair terjun air dari badan.. hehehe.. beb.. u ROCK..!!

4. Lya
OMG2.. she is my one and only rumate kat UTM taw.. sepanjang 3 tahun kami lah rumate plg setia.. banyak share rahsia suka duka. biasanya kami akan review2 cerita gosip untuk satu hari tu sebelum tido. tutup je lampu mulut pun buka la. hehehe.. banyak kenangan ngan lya ni.. memang kami dah kenal sangat dah perangai antara satu sama lain. especially bila dia naek hangin.. lebih rela saya kuar dari bilik tu.. takut wooo.. tp kdang2 saya pun mcm tu juga.. hikhik.. so.. no wonderla kan.. cuma lya ni ada mslh nak ingat jalan.. duduk kat Taman U dah 3 tahun, kadang2 jalan kat taman U pun x hafal lagi lau nak mkn nasi ayam penyek. kalau korang xtau jalan taman u tu, nak bawa lya ni, saya nasihatkan bawalah lagi sorang talin hayat.. kalau x memang boleh habis minyak.. hehehe.. kan rumate kan.. yg lain2 xbleh review kat cni bahaya, tu rahsia dalam bilik.. dalam bilik??? opssss..!! hahaha.. rumate.. life must go on kan...

5. Liyana
yang ni pun bleh jadi salah sorang teman meluahkan perasaan dia.. dah ibarat mcm mak-mak dah liyana ni.. hehehe.. jgn marah.. ckup penyayang.. lelaki2 di luar sana rugi korang x tackle dia awal2 kalau x mesti korang dah disayangi sepenuh hati punyer~~~liyana ni kira tempat saya selalu rembat hanger baju dia. almaklumlah hanger baju sentiasa x mencukupi. hehehe. lagi satu yang best pasal liyana ni, dia sama gak macam cekda, sumber nota dan tips serta esemen2 kami. tanpa dia habisla kami.. nasib baik dia ni okey jek.. kalau kena yang jenis yang dengki tahap dewa tu memang HARUNG kami xdapat nota malah caci maki di belakang yang kami perolehi. apa xnyer waktu kelas suke datang lambat, dalam kelas sibuk nak berYM pastu dah exam mulalah gelabah cari nota. LIYANA dan PANDA.. bagi saya dua nama ni memang ckup sinonim ngan dia.. hehehe.. cute la awak.. saya suke.. terima kasih sebab jd pendengar setia saya..!!
6. Leha
yang ni kan.. kan.. nampak muka dia senyum kan... ni la bodyguard ktorang.. kalau lepak mana2 malam2 tu no wories la lau dia ada bersama, confirm dan yakin safe~~~~ mula-mula minah ni lau cakap lepas jek.. bleh mendatangkan wujudnya kemarahan.. tapi tu mula-mula.. apa kata orang xkenal maka xcinta.. dah lama closed ngan dia, mak aih.. layan gak ek minah ni. nampak ganas.. tp.. dalam hati ada taman tu... selalu gak saya menghabiskan masa melepak ngan dia.. banyak benda saya belajar dari dia, banyak orang saya kenal.. memang berbaloi2.. xrugi la.. lepas ni g sabah bolehla melepak rumah dia. ooo.. dia ni cool but sometimes hot~~ dont u dare to play around with her... beware..~~ hehehe..

7. Saya
xsyokla wat review xckup sorang kan.. nak juga letak gambar saya.. hehehe... just nak cakap saya rindu lorr ngan korang.. kalau dapat jumpe nanti banyak benda saya pikir nak wat ngan korang dalam kepala. tapi bila agaknye ek..~~ mcm nak ajak korang g sunway lagi la.. best kan.. 1st tyme kiter melancong dan bercuti.. sama juga perkhemahan kiter kat Jason Bay tu.. sob3.. saya dah touching tak mau la story banyak2.. keep in touch k sume.. take care.. sayang korang banyak2.. ALWAYZ!!!


saje nak letak gambar ni wat cuci mata.. btol x saya ckp ktorg kuat gosip.. tengok tu.. ngah tunggu bas kat fakulti pun sempat lagi dok "mencangkung" bergosip sakan.. ish3.. pompuan.. mak mertua nampak ni kna fikir 2-3 kali.. hehehe..

2 comments:

Uruchimaru @ kf said...

ni gosip cri laki melayu terakhir ke? bhahahha

nadzirah aqilah said...

hahahaha.. lebih kurang mcm tula.. banyak lg gambar jtorg telah terkandid semasa bergosip... kui3

Related Posts with Thumbnails