Followers

Thursday, July 01, 2010

2
Bloody Monday 2...


khas untuk semua peminat jdorama, hr ni sy nk story psl 1 drama yg sy br hbs tgk (sebenarnya dh beli sebulan yg lalu tp xsempat nk hbskan.. hehehe). mesti korg sume pnah dgr BLOODY MONDAY kan.. kali ni sy nk ckp psl BLOODY MONDAY 2 plak.. rentetan cerita drama bloody monday 1st (2008). di jepun drama ni disiarkan pd bulan Januari yg lalu. masih lg mengekalkan pelakon yg sama cuma tambahan beberapa pelakon lain seperti terorist ngan dr org third-i.


antara pelakonnya seperti miura haruma, sato takeru, kichise michiko, matsushige yutaka dan juga narimiya hiroki. kalau drama 1st dulu kita bnyk dikenalkan dgn nama2 misteri yg menggunakan panggilan huruf je mcm J dan K dan Falcon, Hackers terbaek jepun yg terpaksa berlawan dgn hackers terrorist Bluebird, tp kali ni, J & K boleh dikatakan menjadi watak sampingan yg penuh dgn misteri. jalan ceritanya bnyk mengisahkan wujudnya 1 pakatan baru (kalau sy x slh phm la, sbb cite dia agak complicated). ada 7 penembak ataupun terorist yg dikehendaki antaranya Ladybird, HorNet(hackers) (yg lain xingat..hehehe) yg diketuai oleh Spider.


mula2 tgk cite ni scr jujurnya membuatkan sy dibuai2.. mengantuk+bosan sbb.. yela.. org xtau sgt psl komputer ni ditambah pula dgn jln citenye yg complikated & memeningkan kepala. tu yg lambat hbs tu. tp bila dh masuk epsd 4 jln citenye dh mula menarik dan rs ingin tahu tu dh mula membuak2. timbul 1 perasaan yg ckup kagum dgn pengolahan jln citenye. ni sume bg pendapat sy la. lain org lain pandangan kan. walaupun mula2 rs bored giler tp lama2 mmg xboleh benti tgk sbb nk tau kesudahannya. kalau masa drama 1st dulu kwn dorg yg cameraman tu terbunuh, kali ni kwn dorg yg pompuan tu plak yg terbunuh. sadis dan sedih..


soundtrack drama ni dinyanyikan oleh Flumpol bertajuk zanzou. nice song. ni koleksi dvd kami yg ke 73.. dh nk dekat 80 dh kan.. aim kami sampai 100 ni.. weeeee.... hehehe.. kalau korg berminat psl cite2 berunsur komputer dan mencabar minda ntuk berfikir korg bolehla tgk cite ni.. tehee... lepas ni sy nk beli code blue 2 plak.. xsabar nk tunggu.. hehehe.. okeyla sume. jumpe lg nanti.. take care n have a nice day..


dari N/A: I miss u dear.. can i put your pic here? of course not kan.. tehee... take care..

2 comments:

ejoks said...

ello.. salam.. buzz..
ehem.. anis..
bloody monday 2 leh dp kt ner..
citewr pasal per..

sy ni abg dier

nadzirah aqilah said...

salam.. sape ni ek?
sume cd2 jepun dlm koleksi anis, anis beli kat CD-RAMA, POPULAR kat CS JB..
story about hackers ngan terrorist...

Related Posts with Thumbnails