Followers

Wednesday, June 23, 2010

0
sempurnanya ciptaan Allah s.w.t.

Allah berfirman:
"ketika aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia. namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan".

"aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang sering kali datang dari anak-anaknya".
"aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh".

"aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya".
"aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahawa seorang suami yang baik tidak akan pernah menyakiti interisnya, tetapi kadang kala menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada di sisi suaminya tanpa ragu".

"dan akhirnya, aku memberinya air mata untuk dititiskan dan ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia diperlukan".

"kau tahu kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya tempat di mana cinta itu ada"

No comments:

Related Posts with Thumbnails